Práce v těhotenství? Ano/ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19.8.13 21:32

@atominnka
O těch nervech s objednávkama, zakázníkama ani nemluvím. Nemohu v práci zatím říct, že jsem těhotná :-/ Vyhodily by mne, jelikož mi chybí cca měsíc do skončení zkušební doby. Jinak bych jim to řekla, a pořešilo by se to, ale takhle nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69012
19.8.13 21:33

Aha, to je jina, prasknout tehotenstvi ve zkusebce pote, co ta minula za to letela, je samozrejme nesmysl. Pokusila bych se ten mesic nejak prekopat a pak ma zamestnavatel smulu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.13 21:34

@ugluk
Máš pravdu, že nemocenská je nesmysl. Zbláznila bych se doma nudou :-( ale jak píši, nemůžu říct, že jsem těhotná jinak mě vyhodí ve zkušební době.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
19.8.13 21:36

@V-e-v-e-r-u-s-h-k-a ten měsíc bys vydržet mohla, to není tak dlouhá doba :kytka: a pokud to nepůjde tak na neschopenku :nevim: nemocnou tě vyhodit nesmí, ne? :think: Prostě se zkus víc šetřit, poflakovat se (nějak nenápadně - ale je mi jasné, že to je spíš utopie)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142

@V-e-v-e-r-u-s-h-k-a Ale zas kdyby jsi už teď šla na nemocenskou, tak tě snad vyhodit nemůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

@ugluk
Já taky musím mít pořád něco „extra“ :-( prostě nemůže být aspoň něco v klidu :-D
Asi mi nic jiného nezbyde, než to pořešit jak píšeš. Zkusím nad tím zapřemýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
19.8.13 21:38

Nechci vařit z vody, ale pokud vim, tak těhotnou nemůžou vyhodit tak jako tak, ne?
Ale netušim, jak je to ve zkušebce… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69012
19.8.13 21:40

Opravdu bych to probrala s lekarem, my jsme tu jen banda laiku, dost casto precitlivelych laiku ;) A zkus se setrit, netahat to po mnoha krabicich najednou, rozlozit si to, proste co to pujde. Ono naprosta vetsina zen, ktere maji deti blizko od sebe, v druhem tehotenstvi taha klidne 15-20 kilo prvniho ditete, protoze to jinak nejde :) No, co se tyce nervu, az mi nekdo ukaze praci, kde neni nervy a stres, jdu do ni :lol: Ale pokud nemas zadne potize, myslim, ze to zvladnes, drzim palce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
19.8.13 21:42

Heled´jestli se cítíš fajn, tak z těhotenství nedělej nemoc. Víš, kolik je holek, co v těhotenství sportují, jezdí na koni, kole, tahají své i 15 - 18 ti kilové děti (a to celé těhotenství) a těhulí a jsou v pořádku?
Já v prvním dělala u zvířat, tahala i 50 ti kg pytle, v 5 měsíci mě přeřadili do zahradnictví, kde jsem makala na poli…
V dalším jsem až do konce oddělala v kuchyni. Sters s vedením kolektivu. Tahání várnic 30 kg s někým nebyla vyjímka.
Děti mám, zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
19.8.13 21:43

Tak jsem si to dohledala na netu, a v jedné poradně jsem našla, že ve zkušebce nejde o výpověď, ale zrušení pracovního poměru, a tam tě těhotenství před vyhazovem neochrání, takže ten měsíc nějak překlepat, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947

Makala jsem v Lidlu do 5teho mesice a tahala vse. I mleka vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

@atominnka
Dle ZP mne vyhodit můžou už i v pracovní neschopnosti, jen tě nemůžou vyhodit prvních 14 dní, to jsem dnes našla na netu. Flákat se? Tak to je asi to jedinné co tam nejde, když jsi na to sama. Ale budu to muset asi nějak přečkat, ten měsíc…a pak vymyslím co bude dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
19.8.13 21:48

@V-e-v-e-r-u-s-h-k-a No jo, vzdyt proc myslis, ze ja nespala :D Jak rikam, je to na tobe, zkusit to muzes a na neschopenku se da jit kdykoli ;) Vsak ja jsem take aktivista, ale tak jsem postupne zvelebovala bydleni, konecne jsem se naplno venovala svym psum a ono to uteklo rychleji, nez kdybych chodila do prace :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
19.8.13 21:53

@V-e-v-e-r-u-s-h-k-a já nemyslela flákat, jako flákat, ale třeba tahat věci jen po jednom balení, zkusit si to nějak rozložit a zkusit se nehonit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.13 21:53

Všem moc a moc děkuju za rady, pomohli jste mi a jsem ráda, že jsem si mohla přečíst i vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí