Práce v těhotenství? Ano/ne?

19.8.13 21:13

Práce v těhotenství? Ano,ne?

Ahojky holky, vím že tu podobná diskuze je, ale i přesto by jsem se raději zeptala.
Dnes mi doktor potvrdil těhotenství, za 2 týdny jdu poprvé na UZ. Myslím si, že mohu být tak cca v 7 týdnu. Pracuji jako vedoucí mraženého úseku v jednom řetězci. Denně se mi přijíždí zboží které musím uskladnit, což znamená i mléka ( balení po 8-12 ks), jogurty ( velké 0,5 kg po 12 ks - 6 kg), másla ( 40 ks v krabici což je nějakých 10 kg), přijede mi 1-2 palety, a to je nyní o prázdninách ještě velice málo. A zboží které uskladním musím taky někde doplnit… Svoji práci mám ráda, ráda do ní chodím ale taky mám strach o to malé :-( Od té doby co vím, že ho nosím pod srdcem, jsem nepřijemná a mám strach, že bych mu tím to mohla nějak ublížit. Ráda bych slyšela názor na to, zda-li nedělám chybu, že jsem v takto fyzicky náročná práci, a nebo mi nic nehrozí? Děkuji za odpovědi ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31283
19.8.13 21:18

Na webu jsem našla toto:
http://www.tehotenstviaz.cz/index.php?…

tak se podle toho zařiď ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
19.8.13 21:19

@V-e-v-e-r-u-s-h-k-a Nešlo by se nechat přeřadit na jiný úsek, kde nebudeš většinu času tahat věci? Jestli šlo, šla bych raději tam. Přeci jen - jednorázově tahat těžší věci problém není, ale pravidelně bych si to nelajzla ani já a to jsem v těhu dělala 7 dní v týdnu až do 6.měsíce a pak jsem pracovala ještě 14 dní před porodem nějakých 5 dní v týdnu. Navíc v mraženém úseku je často změna teploty a to taky není úplně nejlepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.13 21:20

Dle toho co jsem si přečetla už v úvodu, to není pozitivní :-/ ale děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31283
19.8.13 21:21

Mmch, vedoucí musí tahat zboží do regálů? sem si dycky myslela, že na to jsou brigádníci a nebo doplňovači prostě.
Takže by to asi v práci chtělo co nejdřív projednat, aby ti dali někoho k ruce, pokud je to v jejich silách, nebo jsou povinni tě přeřadit na stejně placené jiné místo, kde takovou zátěž mít nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.13 21:23

@maritimka
V chaďáku máme cca 5 stupňů ( tam bývám zhruba 2-3 hodiny denně),a v mražáku kde musíš také dávat zboží cca -21 st.. ale tam jsem naštěstí jen max. půl hodiny denně.
Nevím, je mi hloupé chodit tak brzy na nemocenskou :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31283
19.8.13 21:24

Pozitivní to moc není, tedy podle náhledu ;)
jo a jinak, pokud by tě nemohli přeřadit, tak jsou povinni tě nechat doma, pokud vím, tak za plný plat.
ALe taky záleží na vztazích, spousta zaměstnavatelů by si pro korunu nechalo koleno vrtat, ale nedej se, jako těhotná jsi zákonem dost chráněná, tak ať na tebe něco nezkouší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.13 21:25

@Mar__tanka1983
Vyloženě vedoucí obchodu nemusí nic…co si budeme vykládat :-D Ale vedoucí konkrétních úseků musí, mám pod sebou dvě kočeny, které mi odvolávají do jiných úseků, mají dovolenou a pod.,tak mi nic jinýho nezbyde :-( Nikdo to za mne neudělá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
19.8.13 21:25

Zalezi na tobe, ale myslim, ze ta fyzicka prace by te mohla zbytecne moc vycerpavat, nehlede na to, ze se pohybujes porad kolem tech chladaku.. Ja byla na neschopence a bylo to fajn. V noci jsem spatne spala, tak jsem nemusela vstavat ve 4 rano do prace a pres den jsem si mohla lehnout, kdy jsem chtela.. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31283
19.8.13 21:27
@V-e-v-e-r-u-s-h-k-a píše:
Nevím, je mi hloupé chodit tak brzy na nemocenskou :-(

to je často rozšířená nepřesnost. Nemusíš chodit na nemocenskou, to bys byla sama proti sobě. Buď ti zaměstnavatel musí umožnit práci, kterou můžeš vykonávat, nebo tě nechá doma „za plnej“. Každopádně s penězi dolů jít nesmíš, teoreticky, ale jestli máš většinu platu např. v odměnách, tak by s tebou mohli chtít vyběhnout, a pak by se zase vyplatilo jít marodit…
nemáš zkušenost, jak se u vás staví k těhotenství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.13 21:28

@Baby86
O spaní mi ani nemluv :-D lítám pořád čůrat i přes noc :-P A vstávám taky ve 4,ale to mi nevadí. Jen pak celej den prospím a nic neudělám, přitom jsem aktivní člověk který nerad sedí na zadku, a kouká kolem sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
19.8.13 21:28

@Mar__tanka1983 to máš jak kde, třeba já byla zástupce vedoucí, čas odčasu jsem byla za pokladnou a i jsme pomáhala pokladním s doplňováním zboží ;) ale to má každý řetězec jinak

@V-e-v-e-r-u-s-h-k-a Hele, zezačátku bych se toho nebála… já těhu zjistila v 9-10tt a tahala jsem do té doby všechno - koloniál, non food, mražené, chlazené, ovoce, zeleninu, bedny s pivem, dokonce jsem přeskládávala ručně z kamionu 5palet piv - tzn 200beden po 20ti pivech.. Každý den bylo něco k tahání (ty palety tedy jen jednou jedinkrát zadobu co jsem pracovala, ale zrovna vyšly na těhu), do toho nervy s podřízenými a zákazníky, objednávkami, akcemi a kontrolami ;) Lahůdka, fakt. Ale nic mi nikdy nebylo ;) POo UTZ bych se poptala, zda tě nepřeřadí na nějakou lehčí práci a zatím se co nejvíc zkus šetřit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
19.8.13 21:29

@V-e-v-e-r-u-s-h-k-a Buď přeřazení a nebo neschopenka, nic jiného nepomůže. Nemůžeš trávit takovou dobu (nějaké 2,5 hodiny denně) v chlaďáku a nebo mrazáku. Navíc nejsi jen oblečená uvnitř, ale pendluješ sem a tam a to není vhodné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.13 21:30

@Mar__tanka1983
tady je právě, že jeden problém :-( 23.9. mi končí zkušební doba. Jelikož vím, že k poslední slečně co otěhotněla ve ZD se zachovali jako k nějakému psu, vím že by mne to čekalo taky, na hodinu…je to komplikované :-/ chjo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68984
19.8.13 21:31

Tak ze ti nic nehrozi, ti samozrejme nikdo 100% rict nemuze, natoz pak takhle od stolu po internetu :) Probrala bych s lekarem, ktere cinnosti bys rozhodne delat nemela a pak ktere bys mela omezit, no a na zaklade toho bych informovala zamestnavatele, ze jsi tehotna a at se prizpusobi. At uz tim, ze na sve pozici jen omezis „zakazane“ cinnosti nebo tim, ze te preradi zcela jinam. Tohle je ale opravdu odpovednost zamestnavatele a nemocenska je nesmysl, pokud je jinak tve tehotenstvi bezproblemove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí