Práce ve školce, jak je psychicky náročná?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Do školky taky musíš mít vzdělání, aspoň maturitu z pajdaku.
Asi by te vzali do nějaké soukromé instituce, lesní školky nebo dětské skupinky, cpd… Může to zkusit, ale pracovní podmínkou nebývají nic moc, špatný peníze, velká fluktuace, tlačí lidi do dohod místo smlouvy.
Zkusit to kůže, za to nic nedáš, ale pokud by tě to chytlo, dodělala bych si vzdělání a šla do normální státního školky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
z toho co píšeš, tak nevím, jestli splňuješ kvalifikační předpoklady pro práci. Možná u nějaké lesní školky, nebo firemní skupiny by neřešili.
Jiná věc je, že ano, pokud vyloženě nemáš kladný vztah k dětem a nenaplňuje tě to, tak ta práce má své radosti, ale i starosti. A únavu, vyčerpání, zmar.
Pokud ale cítíš, že by ti to prostředí sedlo, tak za tím jdi. Není moc hezčího, než se cítit platný, užitečný, využitý, spokojený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na MŠ musíš mít aspoň střední pedagogickou. A u nás teda jen maturitu má menšina učitelek. Většinou Bc nebo Mgr mají.
Další možnost je dodělat si kurz AP nebo vychovatelství. Nebo pedagogické minimum ( na 2 roky, dělala jsem to současně s VŠ a dodělávala s mimcem) a mohla bys učit na 2 stupni nebo SŠ předměty podle tvého oboru.
Já jsem AP, a baví mě to. Po RD jsem úplně změnila obor. Zkrácený úvazek mi vyhovuje. Jsem v ZŠ, na MŠ nejsem stavěná. Sedí mi 1 stupeň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo ještě je kurz chůvy, pro děti do 3 let. Jsou v běžných MŠ, soukromých i dětských skupinách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Být tebou bych si udělala kurz AP nebo chůvy a šla do školky zatím takto. Osahas si to a uvidíš, jestli je to pro tebe. Pokud ses velkej introvert, máš ráda svůj klid a bylas x let zvyklá být sama zavřená s počítačem, tak to pro tebe bude asi krutej šok… já jsem na to šla opačně, kůru AP při RD s tím, že to budu dělat třeba rok, krátký úvazek na rozjedz po RD.. a nakonec mě to tak chytlo, že si hodlám dodělat vzdělání a být učitelka.. ale i když děti miluju, sama mám 3 a od puberty se ruzne o cizí deti starám, tak prace ve školce je úplně jinej level.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uz z tveho prispevku jde videt ta nerozhodnost.. Byt tebou, tak do toho nejdu..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, pracujete některá ve školce?Já dělala po získání Ing. 7 let na volné voze různě v marketingu a IT a poté jsem vyhořela… Nyní hledám něco na HPP a vždy mě lákalo školství - pracovala jsem také řadu let jako lektor a doučovala v různých organizacích, ale pedagogické vzdělání nemám. Zjistila jsem ale, že dodělání si doplňujícího vzdělání pro učení na ZŠ by mě asi stálo velké nervy a hromadu času, tak uvažuji nad školkou. Děti mám moc ráda, ale jinak jsem opravdu velký introvert, uzavřený člověk a spíš jsem byla zvyklá se za poslední roky zavřít v pokoji a pracovat na výrobě webovek a bojím se, že skok do školky, kde po mně od rána budou skákat dětičky, pro mě bude náročné, ale upřímně nevím, kam jinam se „upíchnout“.
Pokud byste neuvažovali potřebné doplňující vzdělání, jste spíš pro ZŠ vs. MŠ. A jaký máte názor na soukromá vzdělávací zařízení?
Udělej si studium pro asistenty pedagoga. Je to rychlejší, jak se dostat do školství a můžeš si práci vyzkoušet jak ve školce, tak ve škole. Pak uvidíš, kde ti práce víc vyhovuje a jestli vůbec a podle toho můžeš jít studovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, pracujete některá ve školce?
Já dělala po získání Ing. 7 let na volné voze různě v marketingu a IT a poté jsem vyhořela… Nyní hledám něco na HPP a vždy mě lákalo školství - pracovala jsem také řadu let jako lektor a doučovala v různých organizacích, ale pedagogické vzdělání nemám. Zjistila jsem ale, že dodělání si doplňujícího vzdělání pro učení na ZŠ by mě asi stálo velké nervy a hromadu času, tak uvažuji nad školkou. Děti mám moc ráda, ale jinak jsem opravdu velký introvert, uzavřený člověk a spíš jsem byla zvyklá se za poslední roky zavřít v pokoji a pracovat na výrobě webovek a bojím se, že skok do školky, kde po mně od rána budou skákat dětičky, pro mě bude náročné, ale upřímně nevím, kam jinam se „upíchnout“.
Pokud byste neuvažovali potřebné doplňující vzdělání, jste spíš pro ZŠ vs. MŠ. A jaký máte názor na soukromá vzdělávací zařízení?