Prach - tipy, jak ho omezit v domácnosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
pipina3333
18.10.13 11:35

Tak tu radu napis sem a neotravuj emailem…to zas bude naka sracka jak vytahnout z lidí prachy!!! A ve finale to stejne nebude fungovat…to je des!!!

• Citovat
  • Upravit
minionka
1.11.13 15:08

Prach a plovoučka

Plovoučka mě jednou přivede k šílenství! Máte zkušenosti s nějakým antistatickým přípravkem na vytírání? Popřípadě hadrem, nebo něco podobného. Mám malý byt, 1kk 35m2, takže zametám a vytírám denně, a stejně se pak během dne projdu bosa po podlaze a mám na nohou nalepený prach. Na vlasy už jsem si zvykla, že jsou všude, s tím prostě nic nenadělám, ale ten prach… Opravdu nechápu, kde se bere. S nábytkem nemůžu porovnávat, (zatím) žádný nemám, pouze postel. Je možné, že snad práší ona? Já nechci koberec :-(

• Citovat
  • Upravit
Ve-ru
1.11.13 15:16

Samozřejmně, že se práší z postele - když protřepáváš peřinu ;)

• Citovat
  • Upravit
1767
1.11.13 15:25

Taky jsem z toho vecneho uklizeni uz zoufala :cert: Mame vsude plovoucku nebo dlazbu, vysavam a vytiram podlahu od den a kdyz mame doma kocku, tak vysavam denne (ted je jeste u tchyne, ale od pristiho tydne bude zas doma).Prach utiram kazdy den. Jsem na to trochu uchylna, miluju cistotu, ale pekne me stve, ze neco setru a za 24 hodin muzu znova. Vetsinou utiram prach mokrym savym hadrikem, obcas pouzoju Pronto proti prachu, ale velky rozdil v tom nevidim. taky zapiname cisticku vzduchu a pracjh je tu stejn, kdyz jeden den vysaju a setru podlahy, dalsi den to jeste jde, ale za 2 dny od uklidu uz se na to nemuzu koukat a uklizim zas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Reňulín
1.11.13 15:41

Práší se z peřin, z okna při větrání, tomu asi nezabráníš. Pak jsem taka zjistila, že se mi hodně práší, pokud doma suším prádlo (pod sušákem bývaly vyloženě chuchvalce prachu :( ) a od té doby co mám sušičku, tak je to mnohem lepší. Tak by snad pomohlo sušení venku pokud to půjde.

• Citovat
  • Upravit
18305
1.11.13 15:42

A ještě určitému typu lidí se práší od pusy… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.13 16:00

prach

Pořiďte si robotický vysavač a čističku vzduchu.
Mám vyřešeno, když nejsem doma „KAREL“, neboli robot. vysavač vysává a čistička
běží stále. Bydlíme v přízemí v Praze.
Nemám problém s prachem. Nemám žádný.
Utírání prachu je vlastně víření, je tam pořád.

• Citovat
  • Upravit
minionka
1.11.13 21:20

Já vím… Ale v takové míře?

• Citovat
  • Upravit
masterboy
15.11.13 15:18

vyřešeno

Dobrý den,
v Praze s prachem musí bojovat snad každá domácnost!
Pokud jsme u babičky na vysočině, tak tam prach skoro neexistuje.
Takže Ti co bydlí ve větších městech doporučuji kvalitní vysavač (nejlépe bezsáčkový) s HEPA filtrem, protože odpadní vzduch je pak čistý na 99,9%
A poté třeba i čističku vzduchu. Tu ale nemám.
Mě stačí luxovat jednou týdně podlahy, záclony, přikrývky apod.
Jsem spokojený se značkou Bosch. Nevím jak ostatní, ale jejich vysavače jsou vítězi v různých žebříčkách.
Ps. nechci dělat reklamu, opravdu jen radím z vlastní zkušenosti.
Dříve to bylo to samé s klasickým vysavačem.
:mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1120
31.5.15 13:22

Ahoj všem, někdo nové zkušenosti? :) bydlím v PRaze v 5 patře a jsme docela už taky zoufalá. Vše naprosto uklidím a za 6 hodin bych mohla znova. Všude neustálý prach v bytě, dokonce až v koupelně po pár hodinách. Když chodím bos mám i prach na nohou a to hned druhý den co uklidím, ale asi je mi jasné, že s tím hold nic neudělám k dané lokalitě. Ale napadli mě do třeba nějaké sítě do oken?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
31.5.15 14:14

Tiez ma prach vytacal do nepricetnosti. Ale ako roky idu a ja mam slabsi zrak-tak aj prachu ubudlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
31.5.15 14:15

@Zmrzlink ahoj :mavam:, taky mě to neskutečně deptá. mě napadlo vyměnit péřové peřiny za dutá vlákna, teď v létě dávat prádlo schnout ven. Jinak nějaké sítě takové tuším měli na proalergiky. cz nebo jak se to jmenuje. Uvažuju o čističce vzduchu :think:, zas ale někdo říká, že s prachem na nábytku a na zemi to moc nepomohlo, tak už fakt nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
18.12.17 10:01

Krásné dopoledne všem.
Někdo nějakou radu jak se zbavit prachu na černém nábytku? Mohla bych ho utírat co dvě hodiny… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35718
18.12.17 10:04

Koupit si jakoukoliv jinou barvu nábytku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
18.12.17 11:14

@Salorka Černý nábytek jsem měli taky a už nikdy víc. Přesně z tohoto důvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný