Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jestliže vás zajímá, „jak se zbavit prachu v bytě“*****, určitě vám doporučuji si přečíst nějaké články na internetu popřípadě se zeptat přátel nebo rodiny, jestli s tímto problémem nemají zkušenosti ![]()
*****edit admin- odkaz
Obnovuji. Nemáte prosím někdo tip co udělat aby se doma tak neprášilo? Dřív jsme tu asi tolik prachu neměli - no možná jsem to tolik nevnímala, ale co jsem na RD tak bych prach mohla utírat pořád. Denně se tu vysává podlaha, prach utírám na etapy po pokojích, páč to bych nic jinýho nedělala. A už mě to přestává bavit. Navíc já furt smrkám, kýcham, slzí mi oči a teď začínám mít záchvaty kašle, myslím že to bude z toho prachu a bojím se aby z toho nemělo následky i naše dítě ![]()
Co nejvic si to usnadnit - minimum textilii a pracholapu, dobrej robovysavac, ani ta čistička není marna. A na utirani prachu kvalitní mikrovlakno (nebo ja mam nástavec na vysavac), abys ho jeste vic nevírila a nedráždil. A nemit doma našeho čokla, kterej ten prach snad nosi zvenku v kybliku a tajně rozsypava ![]()
Otazka je, co je to za prach
vadil mi takovy ten lepivy prach ve velkomeste, ten pisek a zachle blato na vsi sice dela bordel, ale nikdo z toho nekychame a prachu treba na televizi a skriňkach mame fakt malo
Jeste me napadlo, jestli v okoli nemate pole, to musi byt taky dobry masakr.
Tipy krome stirani asi uplne nemam - vyhodit zbytecne dekorace, co nejcasteji setrit podlahy, kdyz je takhle sucho, tak hadici splachnout okoli baraku v ramci zalevani. Pres leto mame jen lehke zaclony, sundame co nejvic kobercu z dlazby. V zime hrejou, ale jak je vse navlhle a nic nekvete, tak se prasi malo, takze to nevadi ![]()
Cisticka vzduchu nevim, tezko rict takhle z hlavy, co vam jde do oken ![]()
Záleží taky čím vysáváš. Některé vysavače prach spíš víří. Myslí že čistička vzduchu určitě. Případně změřit vlhkost vzduchu, jestli není moc suchý a zvlhčovat. Taky bych typický vysavač vyměnila za nějaký novější typ. Třeba bez těch papírových sběrných filtrů. Nejlépe robotický vysavač aby to vysávalo samo každý den, a s ním rovnou i vytírač. Tím omezíš prach určitě. Taky pryč koberce a záclony, takové ty lapače prachu typu vystavené sošky v regálech..protože pak všechen ten prach skončí místo těch věcí právě na zemi kterou vysaje ten vysavač a pak vytře mop. Jestli máš koberce a v žádném případě se jich nehceš vzdát tak ho aspoň obnov za nějaký nový. Ty starý koberce se po nějaké době začnou rozpadat samy o sobě a uvolňovat ty svoje částice. Je toho spoustu. Těžce se radí když nevím co máš doma ![]()
Dekorací zas tak moc nemáme, ale je fakt že máme hodně kytek. Koberec jen u vchodovych dveří a pro dítě v obýváku. Denně tu jezdí právě robotický vysavač a já tak ob den setřu. Máme psa. A všude záclony. Co je to za prach nevím, na jaře je tu pyl (prach je žlutý) - máme vedle baráku alej. A ob barák pole. Vlhkost je tu kolem 50%. Prach otiram mikrovláknem a používám pronto.
Jako je fakt, že hodně práší plíny. Ale zas tak moc že by za to mohly jej ony to asi ne. Zatím asi tu čističku vzduchu…
Podle mě je to tím, že jsi víc doma než dřív. Když holt doma nejsi, tak se bordel nedělá ![]()
@Anonymní píše:
Obnovuji. Nemáte prosím někdo tip co udělat aby se doma tak neprášilo? Dřív jsme tu asi tolik prachu neměli - no možná jsem to tolik nevnímala, ale co jsem na RD tak bych prach mohla utírat pořád. Denně se tu vysává podlaha, prach utírám na etapy po pokojích, páč to bych nic jinýho nedělala. A už mě to přestává bavit. Navíc já furt smrkám, kýcham, slzí mi oči a teď začínám mít záchvaty kašle, myslím že to bude z toho prachu a bojím se aby z toho nemělo následky i naše dítě
vysavač hodně rozfouká po místnosti
hodně mě inspirovala Marie Kondo a její postupy
a Uspořádaný domov na FB