Pračka s reálně nízkou spotřebou vody
- Fotoalbum (10)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Asta135 píše: Více
Na to nemám tak nějak co odpovědět. Pokud si někdo pod šetřením vodou představuje, že se nebude mýt, tak prosím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Amalthea Ale prostě já se snažím neplýtvat.
Ale třeba když má dcera 2× do týdne nehodu, že se jí spustí krev z nosu, nebo to někdo z děti nestihne na WC, tak prostě to prádlo se v pračce točí. ![]()
Ale prostě vím, že problém je, že prostě ta pračka si hodně bere vodu a tak to chci řešit.
A je třeba znat, když mám doma teď 3 týdny děti doma nemocný a nebo když tu nejsou. Ale to je též logické. ![]()
WC máme též rozdělené na větší objem splachování a malý objem. Ale prostě ta pračka mě štve. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty si kup spíš pračku, která bude na míň kilo, když takhle bláznivě točíš několik praček denně. Ještě na 11 kg pračka. My jsme si pořídili pračku na 9 kg, protože jsme chtěli na jeden šup prát víc prádla a ne zapínat pro každé drobné prd. Proto se brala pračka, která zvládne víc kilo. Rozhodně teda denně nezapínáme ani v pěti. Natož otočit několik praček denně. Na tvém místě bych ani neřešila vodu. Jak efektivitu praní, jestli je opravdu nutné denně otočit tolik praček.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ťarbík01 píše: Více
A to kazdou nehodu kdyz dite nestihne na wc hned poustis pracku? Nam se moc nestava, ale kdyz jo,, tak bud hodim do kyble s vodou nebo proste jen premachnu a necham uschnout a peru az s varkou pradla. Mame teda jedno dite, ale peru tak prumerne 3 pracky tydne… prat nekolikrat denne, tak mi jebne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele a je opravdu nutný třeba prát denně ty ručníky i osušky? Povlčení taky měníme co týden, ale ručníky denně teda ne, to nemůže být ani špinavý
Jsme doma 4 a peru když je plný koš, plus pátek povlečení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolikrát se za den do toho ručníku či osušky utřete? Kolikrát denně použiješ tu útěrku? Spíš než pračku řeš zbytečné praní čistých věcí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado píše: Více
nezačínej tu s tím
bude z toho soutěž o nejčistotnější osobu a ošklíbáním se nad „špindírama“
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme BOSCH 8.řadu, 256… něco. Na 10 kg, buben má 70 litrů objem.
Na energ štítku spotřeba vody 49 litrů. V manuálu u jednotlivých programů - viz screen.
Vodu zatím neřeším, neplatíme nic, máme vlastní studnu i čističku.
Nejčastěji používám program Mix, 40°, a vždy, u každého programu, jedno máchání navíc. Někdy dvě, ale to málokdy.
Pračku jsme koupili v květnu. Předtím jsme měli asi 9 (?) let AEG, vydržela kratší dobu, než jsem čekala, ale poslední dva roky dostala zabrat, prala za dvě, denně 2-3 pračky.
Prala moc dobře, ta nová taky. Doufám, že mi vydrží aspoň 10 let
Sušičku máme Miele, koupili jsme v nějakých akčních nákupních dnech, doufám, že vydrží aspoň 13 let jako předchozí Siemens
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a vyplatí se kvůli vyšší spotřebě vody koupit novou pračku za patnáct, dvacet tisíc?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Psala jsem 1-3 pračky denně.
Mám 3 děti - dvojčata 4 a kousek a nejmladší pomalu 3. Neprevlekam je s každým flekem a tak.
Ale prostě mě se to prádlo nastřáda. ![]()
Ručníky nedokáži omezit. To se prostě přiznám.
Už jsem nakoupila menší, tím že je používám jednou. Tím jsem si něco ušetřila.
Když se stane nehoda a dceři teče krev, tak namočím a snažím se s něčím vyprat ten den a nebo další den. Záleží taky, kolik toho je od krve (dělá, povlečení, polštář atd.)
Teď už vím, že zásadní problém je, že máme pračku na 11 kg a je to zbytečne.
Když jsme měli Gorenje na mene, tak problém nebyl.
Je mi jedno jak často si lidi perou své ručníky, povlečení a tak. Nemyslím si, že to je ukazatel toho, zda je někdo čistotnejsi nebo není. Každého věc.
Ale prostě já to tak mám. ![]()
A nejsem žádná úklidová maniačka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No dobře, tak si měn ty ručníky, ale když máš tak velkou pračku, tak tam dej za pár dni, ne? Mě se do 9kg vejdou 3 povlečení minimálně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@adresa píše: Více
Moc děkuji za rozepsáni a i za tabulku. Je hezké vidět, jaký program spotřebovává kolik vody. Moc děkuji.
U nás se nevyplatí kupovat drahou pračku, jelikož máme strašně tvrdou vodu. Takže pračku bych chtěla maximálne za 10 tisíc. A to fakt maximálně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše: Více
Já ručníky peru 2 x do týdne. Neperu je každý den.
A peru je na 60 stupňů s párou a tam se mi maximálne vejde 5 kg. ![]()
Sice ta pračka má 11 kg, ale to se dá použít jen u 2 programů.
Zbytek je méně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
I ty uterky. I kdyby 2 denne, tak je to 30 uterek za 2 tydny. To snad 11 kg pracka da v pohode. Prece nepere jen 7 rucniku nebo kolik to muze byt za 1 den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když se ta pračka přeplní, tak buben začne mlátit a pračka se vypne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit