Pracovní poměr - změna místa výkonu práce

581
27.11.14 18:18

Pracovní poměr:změna místa výkonu práce

Ahoj prosím o radu mám smlouvu na dobu určitou do 31.12.2014. K 1.12.2014 mě přeřazují na jiné pracoviště (z důvodu rušení pobočky). Já se změnou nesouhlasím. Jsem v 8.měsíci těhotenství a novou práci nezvládám. Mám nárok na odstupné??? Pro upřesnění na perzonálním my ho odmítají dát prý mě mohou na měsíc přeřadit kam chtějí (to už udělali a ten měsíc uplynul) a prý to mohou udělat znova aby mi nemuseli před mateřskou dát odstupné. Kolikrát do roka mě mohou přeřazovat v rámci firmy a já na to musím přistoupit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101948
27.11.14 18:32

@helbell Mohou tě přeřadit pouze v rámci smlouvy, tedy jak druh práce, tak místo výkonu se musí shodovat s tím, co máš ve smlouvě, takže plácnu, pokud tam máš účetní a Praha, tak tě z mzdové mohou přehodit na fakturaci a z Prahy 4 na Prahu 9, ale jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4190
27.11.14 18:38

Máš sml.na dobu určitou, uplynutím lhůty končí prac. poměr a nárok na odstupne nemáš. Od 1.1. Ti vznikne nový PP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.11.14 18:47

Když jsi v osmém měsíci, tak šupajdi na mateřskou. Asi je to OT, ale už přeci budeš nastupovat. Na odstupné nárok nemáš, máš smlouvu na dobu určitou, jen blázen by ti dával výpověď a odstupný dobrovolně, ani tak je to termínově nereálné. Takže pokud nechceš na jinou pobočku, nastup na mateřskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
27.11.14 19:01
@terinka4444 píše:
Když jsi v osmém měsíci, tak šupajdi na mateřskou. Asi je to OT, ale už přeci budeš nastupovat. Na odstupné nárok nemáš, máš smlouvu na dobu určitou, jen blázen by ti dával výpověď a odstupný dobrovolně, ani tak je to termínově nereálné. Takže pokud nechceš na jinou pobočku, nastup na mateřskou.

Přesně to jsem si myslela ale nechci jim to odstupné nechat, pokud by byla jen sebemenší šance. Věc se má přesně takhle:k poslednímu listopadu se mi ruší místo výkonu práce a mění se i pozice. Dostala jsem dodatek ke smlouvě, ale nechce se mi podepsat a říkali mi z vedení, že když nepodepíšu pošlou mě do matěřské kamkoliv v rámci firmy. Ale já tu práci už nezvládám fyzicky. Prostě snažím se z nich vymámit tu výpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
27.11.14 19:01

Běž na mateřskou, v 8. měsíci už bys snad měla být doma, nebo ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
27.11.14 19:06
@helbell píše:
Přesně to jsem si myslela ale nechci jim to odstupné nechat, pokud by byla jen sebemenší šance. Věc se má přesně takhle:k poslednímu listopadu se mi ruší místo výkonu práce a mění se i pozice. Dostala jsem dodatek ke smlouvě, ale nechce se mi podepsat a říkali mi z vedení, že když nepodepíšu pošlou mě do matěřské kamkoliv v rámci firmy. Ale já tu práci už nezvládám fyzicky. Prostě snažím se z nich vymámit tu výpověď.

Pokud máte smlouvu na dobu určitou, nárok na odstupné prostě nemáte. Máte nárok na mateřskou dovolenou- PPM? Pokud ano, nastupte na ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
27.11.14 19:07

Jde mi taky o to kde, v zákoníku práce najdu to s tím měsícem co mě mohou přehazovat v rámci měsíce a kolikrát do roka nebo za jakých podmínek to mohou udělat???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101948
27.11.14 19:07

@helbell V zákoníku práce nic takového není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
27.11.14 19:09
@helbell píše:
Jde mi taky o to kde, v zákoníku práce najdu to s tím měsícem co mě mohou přehazovat v rámci měsíce a kolikrát do roka nebo za jakých podmínek to mohou udělat???

Vše máte v pracovní smlouvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
27.11.14 19:11
@helbell píše:

Kdy máte TP? Má cenu řešit měsíc v práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
27.11.14 19:13
@blecha72 píše:
Pokud máte smlouvu na dobu určitou, nárok na odstupné prostě nemáte. Máte nárok na mateřskou dovolenou- PPM? Pokud ano, nastupte na ni.

Ano nárok na PPM mám a taky na ní nastoupím ale chtěla bych vysvětlit, proč nemám nárok na odstupné, když chyba je na straně zaměstnavatele. Vím, že máte asi pravdu ale nejde mi to do hlavy. Jak teda pracovní poměr skončí, pokud nepodepíšu změnu a nemám kde pracovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
27.11.14 19:15
@Maty1989 píše:
Kdy máte TP? Má cenu řešit měsíc v práci?

Tak má pokud jde o odstupné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
27.11.14 19:21
@helbell píše:
Tak má pokud jde o odstupné.

Dle mě nárok na odstupné nebude. U nás v práci se dělají 8-ičky, od 1. ledna se přechází na 12-ky a dává se dodatek ke smlouvě. Někteří nesouhlasí, nebo váhají, zda podepsat. Dle mě pokud nepodepíšou, tak nemůžou pokračovat v práci a nevěřím, že by za to nějaké odstupné měli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101948
27.11.14 19:21

@helbell Tak pokud si fakt v 8. měsíci, tak už máš být skoro na PPM, ne? A jinak pokud ten dodatek nepodepíšeš, tak to budou překážky na straně zaměstnavatele, takže ti nejspíš nařídí vybrání zbytku dovolené a pak ti zaplatí ten zbytek měcíce a pak ti prostě smlouva skončí bez odstupného.

Kdy máš TP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat