Pracuje tu někdo jako sanitářka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.6.19 22:02

Pracuje tu nekdo jako sanitarka ?

Ahoj, diky za info k praci sanitarky, prip. plat. Mate take za sebou kurs? Diky :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
20.6.19 22:20

Plat se liší ve státních a v soukromých zařízeních, bez kursu už to prý dnes nejde, změnila se legislativa. Jinak, sanitarka, pečovatelka a podobně se starají o pacienty, myjí je polohují, oblékají, doprovází na toalety, přebalují. Roznaseji jídlo, pomáhají s dokrmem, popřípadě doprovází na vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.19 22:32

Známá dělala sanitarku v okresní nemocnici - plat 12000,– čistého s 20 h přesčasů, pouze ranní směna. Teď je v krajské a má jednou tolik, i když dvanáctky D/N. Jo a dělala na interně, která prý je nejhorším oddělením.

• Citovat
  • Upravit
37125
20.6.19 23:24

Já dělala v nemocnici, tam plat nic moc, jenom 12 hodinové směny. Teď sem (Teda před mateřskou, ale budu se vracet) v soukromém, peníze lepší, ale hlavně jenom ranní směna, což mi vyhovuje kuli dětem. Kurz nemám, v nemocnici mě vzali, protože se za mě primluvila ségra, která tam pracuje jako sestra a do toho soukromého mě vzali na základě té praxe z nemocnice :D no a co se týče práce záleží kde budeš dělat, já byla na ldn a to byl ocistec, clovek na to musí mít hodně silný žaludek, silnou psychiku i celkem fyzičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.19 13:57

Jaký je rozdíl práce sanitářky nebo ošetřovatelky v nemocnici? Jaký kurz by byl výhodnější si udělat?

• Citovat
  • Upravit
533
3.8.19 14:20

Lepší je sanitářský. S tím se dá dělat i práce pečovatele. Obráceně ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
3.8.19 14:34

Ošetřovatelka má vyšší kompetence, např. odběry krve na glykemii z prstu tj. i vyšší plat. Se zastupitelností do práce pečovatele poradit neumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.19 14:35
@Jagwa píše:
Lepší je sanitářský. S tím se dá dělat i práce pečovatele. Obráceně ně.

Já mám ukončený kurz pečovatelka ale na certifikátu je napsáno pro domovy důchodců, mimo zdravotnictví. Tak nevim jestli by mi i tak vzali do nemocnice s timhle kurzem a nebo vyžadují jedině ten sanitářský kurz. Přitom si myslim teda že pečovatelka, sanitářka, ošetřovatelka je hodně podobná pracovní náplň.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.8.19 14:38
@danyk píše:
Ošetřovatelka má vyšší kompetence, např. odběry krve na glykemii z prstu tj. i vyšší plat. Se zastupitelností do práce pečovatele poradit neumím.

Aha, to jsem právě nevěděla. Ale co jsem koukala, u nás se hlavně dělá sanitářský kurz.Na ošetřovatelku jsem nenašla. Ale brala bych mít vyšší kompetence kdybych si mohla vybrat.

• Citovat
  • Upravit
24292
3.8.19 14:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
3.8.19 14:44
@Anonymní píše:
Já mám ukončený kurz pečovatelka ale na certifikátu je napsáno pro domovy důchodců, mimo zdravotnictví. Tak nevim jestli by mi i tak vzali do nemocnice s timhle kurzem a nebo vyžadují jedině ten sanitářský kurz. Přitom si myslim teda že pečovatelka, sanitářka, ošetřovatelka je hodně podobná pracovní náplň.

pokud v nemocnici potřebují, vezmou Tě i bez kurzu, nebos kurzem pro DD, zejména působíš-li lucidně, a kurz si doděláš v průběhu práce. Záleží odkud jsi a jaká je tam situace v nemocnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
3.8.19 14:55

V Praze v jedné nemocnici berou sanitářky bez kurzu. V pondělí jsme tam s jednou mluvili. Ale dost si stěžovala na peníze. Je fakt, že její představa o platu je 40 čistýho, což mi přijde, že se zbláznila. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.19 14:56

@danyk děkuji za odpověď. Vidim to radši nakonec na tu sanitářku kdyby chtěli po mě dodělat kurz. Sanitář se tady u nás dělá nejčastěji.

• Citovat
  • Upravit
628
3.8.19 17:10

@Jagwa není pravda.. sanitář dělá ve zdravotnictví, pečovatel v sociálních službách. Legislativně to nejde tak, že by sanitář dělal v sociálních službách, dokonce ani zdravotní sestry nejsou kvalifikované pro práci pečovatelky v domově pro seniory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
3.8.19 17:22

Ošetřovatelka je tříletý učební obor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie