pracující maminky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3087
22.6.08 11:09

pracující maminky

ahoj holky,
určitě je nás víc,které i při rodičáku pracují (ať už z jakéhokoliv důvodu).
Já mám 2 letého syna a prostě nevyžijeme z manželova platu a z rodičáku tak pracuju.
Taky máte někdy špatný pocit z toho že jste špatný mámy protože chodíte do práce místo toho abyste byli s dítkem?A jak na vás reaguje okolí?
budu se těšit na odpovědi :-)
 kač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1762
22.6.08 11:33

Ahoj Kačko,
tak já taky pracuju. Pracovala jsem vždycky (vždy od tři měsíců), ale jen málo. Učím angličtinu, tak jsem vždycky měla jen tak čtyři hodiny týdně. Vyčitky svědomí nemám. Holky si užijou víc tatínka, já něco vydělám a nezešílím z toho, že budu pět let doma přebalovat mimina. Ten kontakt s okolním světem je hrozně důležitý. Navíc se teď po pěti letech vracím do práce a nemám pocit, že nic neumím a co si tam počnu.
Hlavně si myslím, že když už se pro něco rozhodneš (ať už z jakéhokoli důvodu), nesmíš mít pochybnosti a vyčítat si to. Ty děti to poznají. Prostě to tak je a hotovo.
Nedělej si z toho hlavu. Jo a okolí nikdy neřeklo ani slovo, některé holky spíš záviděly, že se můžu ulejt od dětí a jít učit.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
22.6.08 11:39

Ahoj, tak já jsem teď v květnu nastoupila po 5 a půl letech zpátky do práce, nevíc úplně jinam, než jsem původně byla. Měla jsem z toho hrůzu - jednak z novýho prostředí a jednak hlavně z toho, co tomu řeknou moje holky, že mě najednou nebudou mít pořád u sebe. Ale ony to vzaly daleko líp než já. Prostě jim to připadá asi přirozený,že jsem přes den v práci a ony ve školce. Takže si z toho hlavu nedělej a na okolí se vykašli. Asi zřejmě závidí, že stíháš obojí a oni ne :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
22.6.08 12:14

Ahoj,
pracuju na poloviční úvazek. U mě šlo ale spíš o to, že jsem do práce chodit chtěla a náš rozpočet to nezpasí. Nicméně taky jsem to řešila, co na to malá a kdyby se jí to nelíbilo, tak se vrátím domů. Pro mě je důležité, že když přijdu domů, tak často si s chůvou hraje a mě sotva zaregistruje. Naopak si myslím, že se v práci odreaguju a doma pak mám na malou víc energie, takže získali všichni.
Přes to všechno si zejména mí mužští kolegové myslí, že malou skoro týrám, kam že se to ženu, že si mám raději užívat doma. To, že si to takto více užíváme všichni jim nějak nejde do hlavy. Nicméně to je prostě jejich názor, mé rozhodnutí je mé rozhodnutí a do toho mi nemají co kecat…
Myslím, že pokud nemáš na vybranou, tak by tě okolí spíš mělo podporovat, to ale tak bohužel vždycky není..
 Milada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
22.6.08 12:18

malej si právě začal uvědomovat,že maminka najednou není pořád a s ním a když odcházím tak poslední dobou hodně pláče…bohužel pracuju od rána do osmi do večera,než se dostanu k chůvě je po deváté a většinou už spinká…naštěstí nepracuju každý den…
blbý je že i chůva mi říká jak jsem špatná máma,že mě kluk potřebuje a já si chodím do práce…po pravdě ona zřejmě nemohla sehnat práci,má 5 letýho klučinu…
je fajn vypadnout mezi lidi,to máte svatou pravdu :lol: já si teď artuška mnohem víc užívám a nejsem taková „klasická znavená mamina na plný úvazek“ - teď to nemyslím zle,asi každá ví jak to je myšleno :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
22.6.08 12:23

A jak často chodíš to práce? Celý den je opravdu dlouhý a z toho co píšeš bych se trochu bála, aby o tobě chůva před synem neříkala nějaké ošklivé věci. Třeba že chodíš radši do práce než být s ním a tak.
Naše holky jsou vždy s tátou, vyjímečně s kamarádkou.
Je ale pravda, že o to intenzivněji se mu věnuješ, když jste spolu.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
22.6.08 12:27

Tak tu chůvu bych fakt vyměnila. Ale to je asi utopie, že…
Naprosto chápu, co myslíš tou mámou na plný úvazek. Kamarádka mi nedávno říkala, že s tím druhým dítětem to není ono, s tím prvním si užívala všechno, bavilo jí si s ním pořád hrát, chodit na písek a tak. Ne že bych si s malou neužívala, ale tak jsem to určitě necítila. Potřebovala jsem i mezi „normální“ lidi…
Neboj, na ty odchody si zvykne, má holt takové období.
 Milada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
22.6.08 12:30

většinou 4 nebo 3 dny v týdnu,pracuju i o víkendu (třeba teď :wink: ) a když to jde tak je s tátou..
no já si zkouším i hledat jiné místo kde bude klasická prac. doba do čtyř či pěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
22.6.08 12:48

taky obcas pracuju, tak 3× mesicne chodim na sluzby, hlavne kvuli tomu,abych uplne nevypadla z oboru a penizky navic se hodi vzdycky…
Obcas mam vycitky, i kdyz malyho hlida babicka odpoledne a vecer tata a malej je spokojenej,myslim,ze nestrada,ale i tak me to obcas strasi v hlave,jestli mu tim nejak neublizuju…Okoli me celkem podporuje,ze 3× za mesic je skoro jako nic a ze je fajn zustat v kontaktu s praci…
ALe obcas si to vycitam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
22.6.08 12:49

Hele nic si z toho nedělej, já k tomu ještě studuju, takže teď taky sedím ve škole (a píšu dizertačku teda měla bych) a holky jsou u babičky. Holky taky měly období kdy řvaly a pak vždycky říkaly, že chodím do práce vydělávat na sůňu (sunar), že jo, mámo? A tvářily se u toho děsně důležitě.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
22.6.08 12:49

Myslím, že dvouleté dítě si 3-4 dny týdny bez mámy v pohodě zvykne, pokud je navíc v domácím prostředí.
Spíš bych fakt viděla problém v té chůvě…
 Milada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
22.6.08 13:18

halko tak my máme míňo :lol: :lol: :lol:
artuš je jinak strašně šikovnej,samostatnej,no jasně jako každá máma vím že má to nej dítě :lol: :lol: :lol:
holky,jste některá z prahy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
22.6.08 14:03

Já jsem ze Říčan u Prahy, to je kousek. Teď zrovna sedím na VŠE na Žižkově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
22.6.08 15:36

já jsem z lužin a pracuju v čakovicích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
22.6.08 15:47

No, tak je uplně jiný konec Prahy. Tak to ti asi nepomůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová