Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
sem tu vcera furt vsechno cmuchala jak fetisista, voni pracka,koupelna a pul bytu, no to je sen…
sice blba avivaz ale to se vychyta..a voni dokonce i po uschnuti!! ![]()
diky vsem za rady!!!!
![]()
Tak krom problémů přímo s pračkou nebo instalací to může být měkkostí/tvrdostí vody, pracím prostředkem? Taky aviváž dokáže pěkně pračku za*rat a zaplesnivět. Místo ní používám ocet.
Ahojte všichni,
chci se s Vámi podělit o zkušenost. Máme pračku asi 5 let a letos na jaře začala zapáchat. Takový ten zatuchlý smrad. Protože máme pračku v koupelně, myslela jsem si, že to jde z odpadů, ale nakonec jsme zjistili, že je to zápach přímo z pračky. Hledala jsem na internetu a našla jsem www.bez-chloru.cz, konkrétně přípravek DEZISAN. Jsou to bezchlórové přípravky, které z pračky zápach odstraní. Moc dobře mi poradili mailem, jak na to a dnes mám po problému. Dokonce se to dá přidávat k praní, přičemž to prádlu nijak neškodí a můžete prát na méně stupňů. Je to sice trošku dražší, ale fakt se to vyplatí. Hlavní je, že už mi pračka ani prádlo nesmrdí!!
diky za tip! nevis jestli to prodavaji i v zahranici?? mam pocit ze to zas zapada do starych koleji
voni jen kdyz vyndam z pracky pak uz ne ![]()
Mám podobný problém se smradlavým prádlem a nechce se mi zakládat novou diskuzi.
Poslední dobou se mi stává, že když vyndám z pračky vyprané tmavé prádlo, zatuchle smrdí, je mi to nepříjemné. Ale opravdu jen to tmavé, ostatní normálně voní. Pračka také nesmrdí, nevíte, čím by to mohlo být?
Zkoušela jsem pročistit pračku savem i octem (i když ta opravdu nesmrdí), přidala jsem ocet k prádlu, ale nepomohlo to ![]()
Napadlo mě, že to třeba špatně peru, jaký program používáte na oblečení vy? Já osobně peru na 40°C, otáčky snížím na 1000 (vyšší mi přijdou moc drastický, prádlo je děsně zmuchlaný), většinou přidá i předpírku (není zbytečná?), dávám víčko aviváže. Program většinou trochu zkrátím, takže má cca 1 hodinu a 15 minut. Ručníky a pleny peru na 60 s předpírkou a mácháním navíc asi dvě a půl hodiny.
Co dělám špatně? Hlavně proč mi smrdí jen tmavé prádlo? Po usušení teda po smradu ani stopy, to je už normální, ale stejně mi přijde nechutné mít na sušáku něco tak smradlavého, kdyby přišel někdo na návštěvu, bude si myslet, že se mi to v pračce válelo vyprané aspoň týden ![]()
tak to by mě taky zajímalo.....mě to taky dělá u tmavého prádlo ale jen někdy......je to takovej zápach jako když se někdo
a někdy třeba jen 3trička z celý várky
ale páchne to i po uschnutí tak peru znova ![]()