Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, tak jak to tady tak čtu, tak je to v Praze s těma porodnicema děsný! V Podolí vyhlášen stopstav, včera jsem byla v poradně u Apolináře a bylo mi oznámeno, že se taky může stát, že mě pošlou jinam
, protože k nim posílají z Podolí a Motol bude asi na týden zavřený. Tak se ptám, máte někdo nějaké „dobré zkušenosti“ s těmi méně oblíbenými porodnicemi jako je Bulovka, Krč, Vinohrady?
Začínám už docela panikařit, protože jsem s Apolinářem počítala a teď se ještě stresovat, že ani nevím, kde skončím?
Martina
Ahojky, rodila jsem u Apolináře, ale v jedné diskusi tady holky celkem chválily Krč. Zkusím to najít
Ivča
Ahoj,
ségra rodila třikrát na Bulovce a neměla promlémy.........
Bubu
Ahojky Martino,
resim plne to same. Chodim do Podoli, kde je permanentne plno. V zaloze jsem mela Motol, ale tam nam v terminu maluji. O Apolinari jsem neslysela nic moc dobreho, stejne tak na Bulovku a Vinohrady… Krc je pro nas z ruky, ale v pripade nejvyssi nouze pujdu tam. Snad dojedeme vcas ![]()
Mata
ahoj, v Krči se zase platí Epidural, nevím, zda to víš, chtějí za něj 4700, což je šílené!
Já jsem z toho úplně vyřízená, teď jsem si to tak pročítala a vůbec nevím, je to asi o štěstí, u Apo jsem ležela na rizikovém 14 dní a perfektní. Tak já nevím…
![]()
Myslela jsem, že když někam chodíš do poradny, takže s tebou počítají, koukám, že to není tak ani v Podolí. Kdy prosím malují v tom Motole? Koukala jsem jim na stránky, ale nic jsem nenašla
díky
Bubu, ale ten CAP co byl v Bulovce prý snad zrušili, takže teď nevím, jak to tam je? Na netu to nevypadá úplně zle..... tak já nevím ![]()
Ahojky,
epidural me netrapi, troufnu si rict, ze to zvladnu bez nej… Jestli chodis do poradny u Apolinare, tak mas vic sanci, ze te vezmou. Alespon to psal Koucky na porodnice.cz. „Rezervuji“ si mista pro „sve“ maminky, navic maji o 1/3 vetsi kapacitu sestinedeli.
Me dr vcera na poradne rikal, ze Bulovka a Vinohrady berou kohokoliv a kdykoliv… proc asi?
CAP uz opravdu nefunguje… www.aperio.cz
Ja verim, ze nam to vyjde, tam kam chceme!
Mata
Jenom k Apolináři, chodila jsem tam do poradny, s přijetím při porodu jsem potíže neměla. V té době bylo zavřené Podolí a u Apolináře kvůli tomu došlo k malým změnám - propouštěli hodně brzo (pokud nebyly komplikace, šup s maminou a miminem domů jakmile to šlo, což mi vůbec nevadilo, dva pokoje na šestinedělí fungovaly jako hekárna) a nakonec ten nápor zvládli. Jinak se mi jednou stalo, že mi řekli, že budu asi muset jinam a to kvůli podezření na únik vody na konci osmého měsíce. Bylo mi řečeno, že nemají místo na rizikovém, ale že mi případně jinou porodnici najdou.
Takže - já jsem u Apolináře byla celkem v tomto směru spokojená. Je tam ale šílený šestinedělí, to už bylo horší. Ale co se týče porodu - absolutně profesionální přístup, příjemná PA, super doktoři ............... samá chvála.
Ivča
ta sestra mě docela překvapila, když mi řekla, že se to může stát, takže proto se ptám, nerozumím, že když tam jdeš na kurz a chodíš do poradny, takže s tebou jako nepočítají. No uvidíme, Matýsek má ještě pár dní čas, tak snad to dopadne dobře a skončíme u Apo. Mám tam známou na šestinedělí, takže toho se nebojím… Ale bojím se porodu bez epidurálu… no, třeba to tak dopadne, že si ho ani nedám ![]()
Nedávno jsem rodila u Apolináře a nemůžu si na nic stěžovat.
Když jsem se rozhodovala kampůjdu rodit já, tak mě taky spousta lidí od Apolináře odrazovala.
Já teda byla na 100% spokojená. Až na jednu sestru na šestinedělí, která byla doslova protivná tam byli všichni super.
Každou chvilku na pokoji někdo byl, ptal se nás jak se máme, jestli něco potřebujeme. Když nám nešlo kojení, tak se sestry snažily pomoc. Kdykoliv jsme maminky měly nějaký problém, tak nám sestřičky ve dne v noci vždy ochotně poradily a pomohly.
O porodním sále ani nemluvím. Tam to bylo opravdu profesionální ![]()
Klidně bych šla znova k Apolináři ![]()
Akorát jedna věc mi tam děsně vadila. Když někoho propouští, tak ho vyhodí z postele a pak třeba ještě dvě hodiny čeká a musí stát anebo být na chodbě i s miminkem, než si pro maminu někdo přijede
Ta paní co povlékala postele byla docela dost protivná. Ale ta tam chodila jen ráno nebo dopoledne.
se docela divím, jak to tak čtu, že docela maminky odrazují od Apolináře a já byla celou dobu přesvědčená, že je to druhá nej porodnice. No, stejně už by mě asi jinde nevzali.. vlastně jo, ve Vinohradský a na Bulovce všema deseti…
Prostě už to tam znám, tak pojedu tam, ale že nás je… děsný
![]()
NEBOJTE SE BULOVKY
prostředí sice ne exkluzivní, ale příjemné, sestry na šestinedělí sice ne tzv. friendly pro babizny, ale velmi zkušené a schopné domluvy. A na děti jak koťátka. Abych uvedla na správnou míru, pokud děťátko brečí, tak maminka má nárok na pochopení až po utišení dítka ![]()
No a pro dobu porodu je to myslím nejlepší kompromis všeho, co české porodnictví nabízí - špičkový lékařský personál, slušný personál asistenční (tady je to spíše o lidech), vybavení na dost dobré úrovni, schopnost vhodně a správně zasáhnout v případě krizí (i díky vybavení a spojení s dalšími klinikami)
Prostě po medicínské stránce je na tom Bulovka stejně jak Motol a Krč, a skoro stejně jako Apolinář. Oproti Apolináři trochu vítězí prostředí, porodnice je stará teprve dvacet let, takže se v ní dá žít. Porodní sály jsou teď asi pět let po rekonstrukci, jsou sice klasicky nemocniční, ale nabízej mnohé (o některých věcech jsem se ani nestihla dozvědět)
Takže možnost rodit na Bulovce rozhodně není o trhání si vlasů a zašívání se tam dole - já si to po prohlídce zvolila dobrovolně a bylo to tam fajn.
Jediný průšvih - Bulovka je vyhlášena svou naprosto nechutnou kuchyní.
A na závěr - když juknete na hodnocení porodnic, tak Bulovce sice schází pozitivní hodnocení, ale taky i to negativní - mně porod a další pobyt tam přišel naprosto samozřejmý a snesitelný a nebýt zdejšího hodnocení porodnic, tak by mě nenapadlo chválit to, co mi přišlo samozřejmé, asi se o ní jen nemluví, protože není proč hanět, ale rozhodně to není porodnice, které je třeba se vyhýbat.
(Naprosto neobjektivně, soukromě mám tento pocit u Vinohrad, tam mě dostanou leda až po smrti - tahle nemocnice mi už způsobila dost zla, včetně tamní gynekologie, ale to je jen můj nejvnitřnější pocit bez objektivního základu)
ahoj
Romana
jak to tady tak čtu, tak se nervuju ještě víc. Je to prostě asi opravdu o štěstí… ach jo… že bych si to rozmyslela? ![]()
aha… už je asi pozdě ![]()
díky moc všem za připomínky