Těhu cukrovka a vyvolaný porod

19
30.3.06 10:09

Těhu cukrovka a vyvolaný porod

Ahojky maminky,
jsem v 31 tt a v 25 tt mi zjistili těhu cukrovku, jsem na dietě a glykemii si měřím pouze 2× týdně, zatím vše v normě. Doktorka se mnou porod ještě neřešila, ale na netu jsem našla informace, že těhulky s cukrovkou rodí uměle vyvolaným porodem a trošku mě to zaskočilo 8O .
Máte s tím některá maminka s cukrovkou zkušenost? Je to vždy nutné? A při jakých glykemických hodnotách, má to vůbec vliv? Myslela jsem si, že uměle vyvolávají v případě, kdy se těhulce podává inzulín.
Předem moc děkuji za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
930
30.3.06 10:28

:)

Ahoj Tazmin,

měla jsem taky těhu cukrovku a rodila jsem vyvolávaným porodem nakonec císařským řezem jelikož vyvolání nebylo úspěšné…Mě zase doktorka říkala že můžu porodit spíš dřív to zamená třeba v 38tt když jsem měla cukrovku. Většinou se porod vyvolává když je miminko větší. Domík měl 3920g a 53 cm.Ničeho se neboj je to v pohodě :)

Zdraví Markétkaa a Domík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
30.3.06 10:43

Ahoj, já mám zase zkušenosti s těhotenskou žloutenkou. Vyvolávali mi porod loni v dubnu (u prvního dítěte jsem měla taky vyvolaný porod dřív), byla jsem 37tt+5.Když se u mně objevila poprvé v 35tt, na:,–(ili mi léky a zůstala jsem v nemocnici na pozorování. Svědilo mě celý tělo (hlavně ruce a chodidla). Pak to přešlo a za dva týdny se všechno vrátilo znovu ještě horší. Z poradny jsem si jela pro věci a zpátky rovnou na porodní sál. U mně byly oba porody úplně perfektní. Od vložení tabletky, uvolnění plodové vody do samotného porodu našeho prcka uběhly jen 4 hodiny.
Drž se, všechno dobře dopadne. Doktoři snad vědí co mají dělat, abys na tom byla dobře ty i mrňousek.

pa pa Pajuska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ibu
627
30.3.06 11:16

Ahojky, já měla v prvním těhu také cukrovku a vyvolávali mi porod v 38 týdnu, ani ne tak kvůli velikosti plodu, ale mimi mělo problémy, ale brala jsem ještě prášky na tlak. Ale Dr. mi říkal, že by mě stejně poslal v 38 týdná do nem. že je lepší mimi hlídat a vyvolat porod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
30.3.06 11:25

Ahoj Tazmin,

vyvolávaný porod u maminek s těhotenskou cukrovkou není pravidlem :! Vždy se posuzuje každý případ jednotlivě.

Já jsem měla těhu cukrovku zjištěnou asi od 23tt a byla jsem jen dietě stejně jako ty. Neměla jsem žádné problémy, tak mi lékař vyvolávání porodu ani nenavrhoval :wink:

Malý se narodil 4 dny po termínu přirozeným porodem :D
 Petta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oll
39
30.3.06 13:23

Ahhoj,

mě zjistli cukrovku v 35tt, při dodržování diety jsem měla vždy výsledky v pořádku a o předčasné porodu nic neříkali,já ke všemu v 38tt měla špatné jaterní testy /svědilo mě celé tělo/, dali mě léky a já porodila hodinu před nástupem na rizikové odd. kvůli těm jaterkám. Neboj, oni si to ohlídají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
30.3.06 14:09

Tazmin,
to bude v pořádku, uvidíš. Já měla těhucukrovku u obou dětí, jen s dietou, žádný inzulin. Rodila jsem v krči a tam to v tomhle případě vůbec neřešili. samozřejmě, kdyby bylo cokoliv v nepořádku, tak by to nepochybně řešili, ale jinak… Oba kluky jsem přenášela, prvního chtěli vyvolávat týden po termínu, ale po zátěžovém testu na připravenost porodních cest se porod rozeběhl sám. Druhého chtěli vyvolávat 10 dní po termínu, ale sedmý den se rozhodl sám, že se podívá na svět :D .
Držím palce, aby to dopadlo tak, jak chceš ty.

makýš a Tygříci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
30.3.06 14:54

Ahojky,
taky sem měla těhu cukrovku zjištěnou ve třicátém týdnu. Vyvolání proběhlo na den v termínu. Ráno čípek, trochu bolesti, pak v poledne další a nic se nedělo - jen říkali, že to na porod nevypadá. Do pěti minut mi praskla voda a Bára byla za hodinu a půl venku. Paráda na první porod. Šla bych do toho znova.

Hlavně přejeme hodně zdraví ( pro nás to nejdůležitější - máme trošku problém) a krásné miminko.

Pa Nina a Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
30.3.06 16:25

Ahojky holky,
moc díky za vaše reakce a útěchu. Uklidnilo mě, že se to nedělá automaticky u všech cukro-těhulek. Já jsem pro spontální (nevyvolaný) porod. I když, jak tak čtu, vyvolaní porodu není nijak dramatické a pokud to má mimískovi pomoct, tak se tomu bránit určitě nebudu. Doktoři ví přece jenom líp, co dělat, že? :wink: Na další kontrolu k diabetoložce jdu v 34 tt, tak jsem zvědavá co mi řekne. Já z ní mám někdy pocit, že všechny cukro-těhule háže do jednoho pytle.
Ach jo, chtěla jsem být akorát jedna z těch pyšných těhulek, která může říct, že neměla v těhu žádné problémy :(. Připadám si totiž tak nějak divně, méněcenně…nevím jak to přesně popsat :?.

Mějte se krásně a hlavně zdraví našim mimískům :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
2.4.06 20:48

Ahojka Tazmin,

nic si z cukrovky nedělej.Já jí měla taky.No, po zátěžovým testu jsem překročila o 3 desetiny - a hned jsem mazala na diabetologigi. Ale jinak jsem nikdá už zvýšený cukr neměla, a doslova jsem žrala vše, nač jsem přišla :D . Myslím, že po té koňské dávce glukosy co máme pít, musí mít zvedlej cukr každý :) . Ale asi je lepší když se to hlídá, jde hlavně o mimi. A vyvolání není tak strašný.Malýmu se ven nechtělo, měla jsem TP 26.12 a druhej 4.1. a malýho „vyhnali“ 11.1. :D A to mě dr. v 35tt strašila že se otvírám :roll: .
Užij si v klidu těch posledních pár týdnů.
Andělka

• Citovat
  • Upravit
21706
28.6.06 17:14

Ahojky Tazmin,

s cukrovkou si nic nedělej. já jí mám taky, už od 18tt (možná i dřív, už si to ani nepamatuju) :-)
s těmi pocity s tebou souhlasím. taky mám pořád pocit, že mi neustále něco je. před týdnem se mi ještě ke všemu začalo rozšiřovat děložní hrdlo, takže ležím doma na gauči jak placka :-) ale kvůli mimi se dá přece vydržet všechno a já si říkám, že vždycky může být ještě hůř. dokud mimi správně prospívá, tak je všechno v pohodě. tak držím palečky a porod bude určitě v pohodě. jo, kam chodíš na diabetologii? Já chodím přímo do Podolí k paní doktorce Andělové a ta je výborná.
Zuzka (+ Klárka) 27tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
11.2.07 14:48

Těhu cukrovka a porod

Zdravím všechny, které zavítají k tomuto tématu. Pro Tazmin asi už nemá cenu :-). Ale jsem těhule s inzulínem, již jsem situaci popisovala v jedné diskuzi - OGTT x S´ullivanův test (myslím). Pokud nemáte zvýšené hodnoty nad 8 cca 3× do 10 dnů, nebo několik hodnot nad 9, pak Vám inzulín nehrozí.
Upřímě jsem obě diagnózy obrečela - první, že vůbec cukrovku mám a po druhé píchání inzulínu. U mne zavládl pocit, že nezvládám a jsem k ničemu…ono nebuďte lístostivé, když na Vás útočí hormony zprava, zleva i zepředu a ze zadu :D . Chce to ale hlavu vzhůru - těšte se na mimi a hlavně se něcím zabavte. Je fakt, že mi ohromně pomáhá manžel, za což jsem Pánu Bohu nesmírně vděčná - a to nejsem katolík.
Díky cukrovce ve 38tt šupajdím do nemocnice, pak můžu doplnit info, co se mnou dělali tam :-). Teď jsem 36tt, tak začínám být trochu nervózní. Dle ultrazvuku jsme normálně velicí, tak nevím :? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21706
12.2.07 07:49

nenca, tak tuhle diagnózu ti opravdu nezávidím. já to napoprvé obrečela taky. ale určitě bude všechno v pořádku a ty UTZ jsou hodně přesné. Klárka se pořád ukazovala tak o 7-10 dní starší a nakonec se narodila 38+3 (tedy 10 dní před dokončeným 40 tt). :-) :-) budeme obě držet palečky ať to s mimískem v pohodě zvládnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
28.2.07 16:09

Těhu cukrovka a porod

Tak jsem z porodnice doma. Páni, naše kočička je hodná a krásná. Jinak vyvolávaný porod - tablety prostýnů. První byla dobrá - zavedena asi v 8:30, docela pohodička - mírné stahy, dvakrát motoring křivky, pak byla zavedena další tableta (prý trochu silnější). Dokonce jsem stihla do sebe dostat oběd, manžela jsem propustila dopoledne domů, protože prý až zítra.
Jó od 12:30 začal fičák, kontrakce, u kterých jsem měla pocit, že mi někdo vyřezává spodek za živa a vtipně po minutě. Takže manžel zpět a hojdat. Tyto super kontrakce byly až do 19:00, kdy mě píchli epidural - neskutečná úleva - zpomalení kontrakcí na 2-3 minutky.
Nakonec se malá narodila 20:50 a veškerá bolest a trápení bylo to tam. Malou jsme si s manželem chvilinku pohojdali a šupajdila do inku, na dohřátí protože jsme rodili ve 37tt.
Cukrovka asi zmizla, dle profilu glykémií a malá má cukry naprosto v pořádku.
Takže porod sice docela nic moc, ale stojí to za to. Jo jinak teď když mě nebolí šití, tak mi vyhrkávají slzy při kojení. ALE JÁ TO VYDRŽÍM, PROTOŽE TO DĚLÁM PRO KÁŤU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí