Praktické školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19388
29.6.19 06:41

@Kralikcek no ale to říkám, ve svém úvodním příspěvku.
Vždyť naše škola pouze změnila název :nevim:
Samozřejmě jsem syn s nikam přiřadit nemusela, zůstal na své škole, která jen ten ika název.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
29.6.19 06:49
@g.sandova píše:
@Kralikcek no ale to říkám, ve svém úvodním příspěvku.
Vždyť naše škola pouze změnila název :nevim:
Samozřejmě jsem syn s nikam přiřadit nemusela, zůstal na své škole, která jen ten ika název.

Jj, vim, ze to rikas :kytka:

Jen jsem tim chtela rict, ze ja v tom mela taky gulas a uplne litovala rodice a hlavne tx postizene deti, ci spis se rika deti s jinymi vzdelavacimi potrebami..slovo postizeny uz by se nemelo uzivat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
29.6.19 07:10

@Kralikcek tak děkuji. Jsem se bála, že mě nikdo nepochopil.
Inklize je fajn myšlenka, jen je tezko proveditelna.
Já jsem moc ráda, že syn může být spokojený mezi dětmi, kde se cítí dobře, každý si kamarády a je i úspěšný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.6.19 07:19

.

Příspěvek upraven 29.06.19 v 07:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
29.6.19 07:26

Takze deti ktere by byly drive na zvlastni skole maji v pripade inkluze na bezne zs stejne vysvedceni a na nem stejne predmety po celou dobu skolni dochazky jako ostatni zaci beznych trid a nebo maji na tom vysvedceni napsanou nejakou poznamku ze meli nejake ulevy atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.6.19 07:33

@romanos7
Nemaji ve vysvedceni psanou poznamku, ze maji ulevy. Mame klasicke vysvedceni. U nas se nedela slovni hodnoceni, ale maji znamky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.19 07:38

@Kelsey IQ pod 70 nestačí. My máme na škole dítě, co má IQ 65, rodiče chtějí specku, ale kromě IQ testu je prý ještě něco, co to dítě musí neudělat a on tam měl vysoké body a nic. Jo a ještě by musel prý propadnout. Stalo se a nic.
Sama učím prvňáky a mám ve třídě dítě, co se prostě nenaučilo nic. K mému překvapení nenamerili ani LMP. Prý má poradna velmi široké pásmo, co je ještě v normě. Takže dítě nám zůstalo. Asi klika, že nenamerili LMP, protože teď nám nastupuje dítě a prý nema nárok na AP, protože má nízký intelekt a AP stejně nepomůže. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
74217
29.6.19 07:45
@Anonymní píše:
@Kelsey IQ pod 70 nestačí. My máme na škole dítě, co má IQ 65, rodiče chtějí specku, ale kromě IQ testu je prý ještě něco, co to dítě musí neudělat a on tam měl vysoké body a nic. Jo a ještě by musel prý propadnout. Stalo se a nic.
Sama učím prvňáky a mám ve třídě dítě, co se prostě nenaučilo nic. K mému překvapení nenamerili ani LMP. Prý má poradna velmi široké pásmo, co je ještě v normě. Takže dítě nám zůstalo. Asi klika, že nenamerili LMP, protože teď nám nastupuje dítě a prý nema nárok na AP, protože má nízký intelekt a AP stejně nepomůže. :nevim:

To mame celkem podobnou situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
29.6.19 07:49
@Anonymní píše:
Sama učím prvňáky a mám ve třídě dítě, co se prostě nenaučilo nic. K mému překvapení nenamerili ani LMP. Prý má poradna velmi široké pásmo, co je ještě v normě. Takže dítě nám zůstalo. Asi klika, že nenamerili LMP, protože teď nám nastupuje dítě a prý nema nárok na AP, protože má nízký intelekt a AP stejně nepomůže. :nevim:

To je zvláštní, protože zarazeni dítěte, pokud je indikace od odborných lékařů a psychologa a rodiče si to přeji, do základní školy bývalé zvlastni, dnes speciální, by mělo být provedeno. Rodiče jako zskonni zástupci by meli mít velký podíl na rozhodování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.19 07:55

@g.sandova asi záleží na PPP. U nás to je náročné dostat dítě do specky.

• Citovat
  • Upravit
74217
29.6.19 08:00
@Anonymní píše:

I u nas je to dost nemozne. Kdybych nesledovala cely rok ten proces, taky tomu asi neuverim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
29.6.19 08:04
@Anonymní píše:

Tak to dite patri pod SPC spíš, ne? Syna mi do PPP vůbec nevzali :nevim:
Koukám, že to všude funguje jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
29.6.19 08:04
@Kelsey píše:
@romanos7
Nemaji ve vysvedceni psanou poznamku, ze maji ulevy. Mame klasicke vysvedceni. U nas se nedela slovni hodnoceni, ale maji znamky.

kdyz teda jsou vsechny zaci na bezne ZS dohromady ve tride u inkluze, tak jaky je pak rozdil mezi znamkami na vysvedceni, kdyz nekteri zaci maji asistenta a nekteri ho nemaji. Takze kdyz urcite dite bude mit dvojku z matiky na vysvedceni s pomoci asistenta a jine dite bude mit dvojku z matiky bez asistenta, tak v obou pripadech ma dite na vysvedceni proste dvojku a neni z toho patrne jestli nekdo mel a nebo nemel asistenta teda asi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
29.6.19 08:06

@romanos7 tak asistent pedagoga se samozřejmě. e na vysvědčení nikde neuvádí. Ano, za známka je rovnocenná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.19 08:57

@g.sandova u nás SPC není. Resp. je, ale dostat tam dítě je nemožné. Aktuálně potřebuji svoje dítě dostat do SPC a nikde ho nechtějí. Buď nespadá diagnózou, nebo nespadá místně. A podobné to je u všech.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin