Praktické školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.6.19 08:57

@g.sandova u nás SPC není. Resp. je, ale dostat tam dítě je nemožné. Aktuálně potřebuji svoje dítě dostat do SPC a nikde ho nechtějí. Buď nespadá diagnózou, nebo nespadá místně. A podobné to je u všech.

• Citovat
  • Upravit
19388
29.6.19 09:03
@Anonymní píše:
@g.sandova u nás SPC není. Resp. je, ale dostat tam dítě je nemožné. Aktuálně potřebuji svoje dítě dostat do SPC a nikde ho nechtějí. Buď nespadá diagnózou, nebo nespadá místně. A podobné to je u všech.

Aha, no to je situace. Já myslím, že ho musí vzít, když spadá diagnózou a v místě SPC nemáš. :nevim:
Obrat se na. MSM nebo na zřizovatele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
29.6.19 09:05
@Anonymní píše:

Pod nějaké SPC spadat musíte, diagnózou nebo místně. Nenech se sebou vorat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.19 09:08

@g.sandova my máme SPC pro náš kraj a jeho DG. asi 80 km od nás. Nechtějí nás tam, že jsme daleko a jinde ho nechtějí, že se máme obrátit na SPC pro náš kraj. Je to začarovaný kruh.
Ale syn nemá nic závažného a bude v běžné škole.

• Citovat
  • Upravit
19388
29.6.19 09:16
@Anonymní píše:
@g.sandova my máme SPC pro náš kraj a jeho DG. asi 80 km od nás. Nechtějí nás tam, že jsme daleko a jinde ho nechtějí, že se máme obrátit na SPC pro náš kraj. Je to začarovaný kruh.
Ale syn nemá nic závažného a bude v běžné škole.

No, pokud víš, že to dá… stejně nevíš, zda SPc nebudeš potřebovat. Obrátila bych se na zřizovatele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32913
29.6.19 09:19

Můj syn chodil do 1 třídy do Základní školy, která má v popisu, že je pro děti s postižením, Adhd, dysfazii, se specifickými potřebami, dyslexie atd, i pro děti s lehkým, středním i těžším mentálním postižením. Vysvědčení měl úplně stejné jako na klasické zakladce. Zařazení doporučilo SPC.
Do druhé třídy šel do normální školy, protože jsme nebyli spokojení. Včera donesl dvě dvojky, z češtiny ( má dysfazii) a z aj ( v první třídě aj neměl, takže až ve druhé, kdežto spolužáci aj měli). Nemá žádné úlevy, ani nic, paní učitelka byla dost přísná, musel se začlenit a snažit.

Příspěvek upraven 29.06.19 v 09:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.19 09:21

@g.sandova protože jsem učitelka, tak už mám celkem představu. S jeho problémem máme ve škole asi tak 5 dětí a zvládají dobře.

• Citovat
  • Upravit
32913
29.6.19 09:53
@Anonymní píše:
@g.sandova protože jsem učitelka, tak už mám celkem představu. S jeho problémem máme ve škole asi tak 5 dětí a zvládají dobře.

Můj má adhd a vd, školní rok jsme všichni přežili. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
29.6.19 10:05
@Anonymní píše:
@g.sandova protože jsem učitelka, tak už mám celkem představu. S jeho problémem máme ve škole asi tak 5 dětí a zvládají dobře.

No tak pokud víš, že to bude v pohodě, tak není co řešit.
Muj syn má takové diagnózy, že je nutné být v péči SPC a nezvladal ani praktickou výuku.
Tis mohla napsat hned :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.19 10:41

@g.sandova my to řešili v době, kdy to vypadalo, že nedá ani běžnou školku. Tehdy jsem byla zoufalá a nešlo nic. Naštěstí se srovnal i bez SPC a školku zvládá bez asistenta. Ve škole uvidíme.
Ale ze školy vím, že u nás SPC moc nefunguje. Ty děti, které bychom viděli do speciální školy, tak navštěvují jen PPP. Dokonce máme ve škole i autisty a děti s Aspergerovým syndromem a i oni chodí jen do PPP. Nevím, jestli to neřeší rodiče nebo PPP, ale je to tak. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12072
29.6.19 11:28
@g.sandova píše:
@Kralikcek no ale to říkám, ve svém úvodním příspěvku.
Vždyť naše škola pouze změnila název :nevim:
Samozřejmě jsem syn s nikam přiřadit nemusela, zůstal na své škole, která jen ten ika název.

A byla té škole přidělena spádová oblast?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
29.6.19 13:02
@Anonymní píše:
@g.sandova my to řešili v době, kdy to vypadalo, že nedá ani běžnou školku. Tehdy jsem byla zoufalá a nešlo nic. Naštěstí se srovnal i bez SPC a školku zvládá bez asistenta. Ve škole uvidíme.
Ale ze školy vím, že u nás SPC moc nefunguje. Ty děti, které bychom viděli do speciální školy, tak navštěvují jen PPP. Dokonce máme ve škole i autisty a děti s Aspergerovým syndromem a i oni chodí jen do PPP. Nevím, jestli to neřeší rodiče nebo PPP, ale je to tak. :nevim:

No tak to je síla. U nás to funguje tak, jak má, bych řekla.
Tak to he dobře, že to zvládá bez asistenta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
29.6.19 13:03
@Kakachna píše:
A byla té škole přidělena spádová oblast?

Přiznám se, že nevím. Mě to zase tak nezajímalo. Já si jen zajistila v SPC vše potřebné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
29.6.19 13:10

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
29.6.19 13:19
@g.sandova píše:
@romanos7 tak asistent pedagoga se samozřejmě. e na vysvědčení nikde neuvádí. Ano, za známka je rovnocenná

to je dobry. Prijde mi to takovy lepsi.Driv se ty skoly hodne rozdelovaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin