Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@g.sandova u nás SPC není. Resp. je, ale dostat tam dítě je nemožné. Aktuálně potřebuji svoje dítě dostat do SPC a nikde ho nechtějí. Buď nespadá diagnózou, nebo nespadá místně. A podobné to je u všech.
Aha, no to je situace. Já myslím, že ho musí vzít, když spadá diagnózou a v místě SPC nemáš. ![]()
Obrat se na. MSM nebo na zřizovatele
@Anonymní píše:
@g.sandova u nás SPC není. Resp. je, ale dostat tam dítě je nemožné. Aktuálně potřebuji svoje dítě dostat do SPC a nikde ho nechtějí. Buď nespadá diagnózou, nebo nespadá místně. A podobné to je u všech.
Pod nějaké SPC spadat musíte, diagnózou nebo místně. Nenech se sebou vorat.
@g.sandova my máme SPC pro náš kraj a jeho DG. asi 80 km od nás. Nechtějí nás tam, že jsme daleko a jinde ho nechtějí, že se máme obrátit na SPC pro náš kraj. Je to začarovaný kruh.
Ale syn nemá nic závažného a bude v běžné škole.
@Anonymní píše:
@g.sandova my máme SPC pro náš kraj a jeho DG. asi 80 km od nás. Nechtějí nás tam, že jsme daleko a jinde ho nechtějí, že se máme obrátit na SPC pro náš kraj. Je to začarovaný kruh.
Ale syn nemá nic závažného a bude v běžné škole.
No, pokud víš, že to dá… stejně nevíš, zda SPc nebudeš potřebovat. Obrátila bych se na zřizovatele
Můj syn chodil do 1 třídy do Základní školy, která má v popisu, že je pro děti s postižením, Adhd, dysfazii, se specifickými potřebami, dyslexie atd, i pro děti s lehkým, středním i těžším mentálním postižením. Vysvědčení měl úplně stejné jako na klasické zakladce. Zařazení doporučilo SPC.
Do druhé třídy šel do normální školy, protože jsme nebyli spokojení. Včera donesl dvě dvojky, z češtiny ( má dysfazii) a z aj ( v první třídě aj neměl, takže až ve druhé, kdežto spolužáci aj měli). Nemá žádné úlevy, ani nic, paní učitelka byla dost přísná, musel se začlenit a snažit.
Příspěvek upraven 29.06.19 v 09:24
@g.sandova protože jsem učitelka, tak už mám celkem představu. S jeho problémem máme ve škole asi tak 5 dětí a zvládají dobře.
@Anonymní píše:
@g.sandova protože jsem učitelka, tak už mám celkem představu. S jeho problémem máme ve škole asi tak 5 dětí a zvládají dobře.
Můj má adhd a vd, školní rok jsme všichni přežili. ![]()
@Anonymní píše:
No tak pokud víš, že to bude v pohodě, tak není co řešit.
Muj syn má takové diagnózy, že je nutné být v péči SPC a nezvladal ani praktickou výuku.
Tis mohla napsat hned ![]()
@g.sandova my to řešili v době, kdy to vypadalo, že nedá ani běžnou školku. Tehdy jsem byla zoufalá a nešlo nic. Naštěstí se srovnal i bez SPC a školku zvládá bez asistenta. Ve škole uvidíme.
Ale ze školy vím, že u nás SPC moc nefunguje. Ty děti, které bychom viděli do speciální školy, tak navštěvují jen PPP. Dokonce máme ve škole i autisty a děti s Aspergerovým syndromem a i oni chodí jen do PPP. Nevím, jestli to neřeší rodiče nebo PPP, ale je to tak. ![]()
@g.sandova píše:
@Kralikcek no ale to říkám, ve svém úvodním příspěvku.
Vždyť naše škola pouze změnila název
Samozřejmě jsem syn s nikam přiřadit nemusela, zůstal na své škole, která jen ten ika název.
A byla té škole přidělena spádová oblast?
@Anonymní píše:
@g.sandova my to řešili v době, kdy to vypadalo, že nedá ani běžnou školku. Tehdy jsem byla zoufalá a nešlo nic. Naštěstí se srovnal i bez SPC a školku zvládá bez asistenta. Ve škole uvidíme.
Ale ze školy vím, že u nás SPC moc nefunguje. Ty děti, které bychom viděli do speciální školy, tak navštěvují jen PPP. Dokonce máme ve škole i autisty a děti s Aspergerovým syndromem a i oni chodí jen do PPP. Nevím, jestli to neřeší rodiče nebo PPP, ale je to tak.
No tak to je síla. U nás to funguje tak, jak má, bych řekla.
Tak to he dobře, že to zvládá bez asistenta
@Kakachna píše:
A byla té škole přidělena spádová oblast?
Přiznám se, že nevím. Mě to zase tak nezajímalo. Já si jen zajistila v SPC vše potřebné.
@g.sandova píše:
@romanos7 tak asistent pedagoga se samozřejmě. e na vysvědčení nikde neuvádí. Ano, za známka je rovnocenná
to je dobry. Prijde mi to takovy lepsi.Driv se ty skoly hodne rozdelovaly
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.