Praní, fuj.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.9.22 12:06

Praní, fuj.

Ahoj. Už si opravdu nevím rady.. máme doma problém s velkou prašností prádla. Na všem jsou jakoby takové malinké smítka nebo vlákna. Vyprané prádlo stačí vzít do ruky a strašně se z něj práší. Potom to z toho oblečení všechno samozřejmě padá a je to všude, vysávám neustále. Vím že řešení by byla sušička, ale ta bude až v Lednu. Spíš bych chtěla přijít na to, co to může způsobovat, nevíte? Jsem z toho strašně nešťastna.. Sednu do auta a je úplně na světle vidět, jak to z toho prádla litá.. nebo po sprše z ručníků, je nepříjemný se do toho vykoupana utírat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
30.9.22 12:12

Máme stejný problém a maličko pomohlo vyčištění filtru pračky jinak také nevím co víc udělat.

• Citovat
  • Upravit
24584
30.9.22 12:13

Vyčistit pračku a k praní přidávat kvalitní pevný vlhčený ubrousek, nebo klidně i dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55919
30.9.22 12:14

Vyčistit pračku, sušičku hned. Co ji máme, tak vůbec nemáme takový ten prach z prádla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
30.9.22 12:16

Zatím vyčistí pračku. A fakt se těš na sušičku. Ta tenhle bordel odstraní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
30.9.22 12:16

Ahoj, také jsme řešili.. vyčištění pračky a změna pracího programu to trošku zmírnila ;) Všude prach z prádla, tmavé oblečení plné chloupků.. A přesně jak říkáš, použití ručníku katastrofa. Po půl hodině jsem přišla do koupelny a vana posetá jemným prachem.. Používám kapsle Ariel a pračku spouštím na MIX :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
30.9.22 12:22

Vyčistit pračku, dávkovat prádlo podle návodu pračky, po bílém prádle nikdy nedávat tak 2 pračky tmavého, změna pracího prostředku a přidáním aviváže.
To vše mi pomohlo. Víc neporadím. :P

Příspěvek upraven 30.09.22 v 12:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14567
30.9.22 12:22

Mi přijde, ze to dela podzimní sluníčko :lol: taky jsem si všimla, ze se mi z vybraného prádla v susarne prasilo, což se už dlouho nestalo. Ano a sluníčko na to prádlo oknem svítilo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3010
30.9.22 12:26

Já mám pocit, že se z prádla práší, když se přesuší, ideálně ještě na přímém slunci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64924
30.9.22 12:43
@Ťarbík01 píše:
Vyčistit pračku, dávkovat prádlo podle návodu pračky, po bílém prádle nikdy nedávat tak 2 pračky tmavého, změna pracího prostředku a přidáním aviváže.
To vše mi pomohlo. Víc neporadím. :PPříspěvek upraven 30.09.22 v 12:22

A to delas jak, peres 2× na prázdno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.9.22 12:44

Mne na tenhle bordel pomohly kulicky z alobalu (tri, cca 5cm) - eliminuje to statickou elektrinu, ktera se trenim v pracce vytvari, a ty chloupky/prach se pak na pradle nedrzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
30.9.22 12:48

Zrovna jsem si říkala, že se tady taky musím zeptat. Úplně stejný problém. Utirala jsem prach, pak v místnosti rovnala prádlo, a mohla bych prach utírat znova :roll:. Máme pračku kombinovanou se sušičkou. Suším jen občas. Přijde mi, že to moc nepomáhá. Po každém sušení odchlupuju těsnění a otiram dvířka. No, zkusím pračku komplet vyčistit. Ale nevím, nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
30.9.22 16:13

@vokishka ne ne vybírám prádlo na kterém by případný prach z bílého byl vidět a nebo na něm držel. Takže dávám třeba červené prádlo, kapny, ručníky. A ten prach co jsem mela na prádle dřív, tak po tomhle je to rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
30.9.22 16:44

Sušička. Už si bez ní neumím představit život :lol: vždy po vysušení je plný filtr právě tohohle prachu, který by jinak zůstal na tom prádle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný