Prarodiče nás obtěžují

5.5.21 13:19

Prarodiče nás obtěžují

Dobrý den. Snad tady už taková diskuze nebyla (nevšimla jsem si)

Mám takový problém s dědou mého přítele. S přítelem momentálně bydlíme na baráčku jeho maminky (ona žije v zahraničí). V minulosti zde bydleli přítelovi prarodiče, ale z vlastní vůle se přestěhovali do svého bytu, který je kousek (aby měli všechno blíž, tady je to pr-el světa :D) Tak tu jsme teď my. Oba ještě studujeme a jsme mladí. Podotýkám, že baráček postavila maminka a je její:) Ale k věci. Jakmile jsme tu začali bydlet (asi 2 roky zpátky), tak jsem v jednom kuse chodil děda, někdy i s babičkou (bez ohlášení). Prostě si sem zajeli, asi nás zkontrolovat, jestli máme pořádek apod. Někdy se mě i ptal, jestli máme pořádek, nebo jestli to má jít zkontrolovat :D A nedělal si srandu. Přiznávám, že tehdy jsme to tu moc neudržovali, opravdu to tu někdy vypadalo příšerně :D Ale časem jsme se naučili tu udržovat čisto a dneska už je to jinak. Uklízeli nám tu apod. Nám to vadilo a oni pak přestali chodit dovnitř (většinou) Ale děda nějak nedokáže pochopit, že pokud k někomu jdete, byť jen na zahradu, je slušné to dát vědět. Pak se stávali takové nepříjemné situace, že jsme tu měli s kamarádkou oslavu. Ona spala na gauči jen ve spodním prádle, děda ráno příšel, otevřel si a normálně kolem té kamarádky prošel a byl nepříjemný. Nebo jsem se třeba ráno vzbudila a děda s babičkou kolem mě v ložnice sundávali záclony :D Ted už dovnitř nechodí, ale kdysi to tak bylo. I když děda chodí jen na zahradu (v zimě nechodí), tak nakukuje do oken (jednopatrový barák s velkými okny) klepe na nás, že jaktože ještě spíme apod. Mě to strašně vadí. Několikrát jsme ho prosili, aby se ohlašoval, ale on to nechápe. Že my bychom se taky nemuseli ohlašovat, když k nim jdeme, protože u nich máme dveře vždy otevřené. Tento rok, první krásný jarní den, děda samozřejmě přijel na zahradu (bez ohlášení) a mě už to nedalo. Šla jsem za ním a řekla mu, že neříkal, že přijede. On na to, jestli to musí dělat (několikrát jsme mu to říkali). Tak jsem mu řekla něco ve smyslu, že jsme ho o to už několikrát prosili, že ho mám ráda, ale také mám ráda své soukromí a že s ním nechci mít konflikty, mám ho ráda a jsem ráda, když tu chodí, ale jestli by nemohl alespoň když vyjíždí poslat sms. :D On jen mlčel. No a dnes přijel zase a žádná sms nic :D Už nevím co mám dělat, ale začínám na něho mít alergii. Máme tady půl zdi prosklené (opravdu jde dovnitř hodně vidět) a několikrát se stalo, že jsem vyšla z koupelny téměř nahá a on nakukoval do oken..nejpíš mě viděl :D Nebo jsme měli večer na zahradě grilovačku s kamarády (asi víte jak tyhle grilovačky u mladých dopadají) a on přijel pracovat na zahradu a nechápal proč by měl přijít někdy jindy :D Jakmile dostudujeme tak hned letíme pryč to je jasné, ale co byste dělali teď? Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
647
5.5.21 13:25

8o Nechci se tě dotknout, ale trošku mi připadate jako zlatá mládež. Žádná zodpovědnost, pořádek, ale jen si užívat a nejlíp zadarmo.
Možná se pletu, ale přijde mi to tak, a prto se mi, ani nechce radit. Když domluvy nepomohly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
5.5.21 13:27

To nejsou Tvoji prarodiče, to není Tvůj děda a potažmo to není ani Tvůj dům. Řešit by to měl přítel, pokud by to viděl stejně jako Ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401

Odstěhujte se do svého. Dědek se nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
@Naty1998…jejej píše:
Dobrý den. Snad tady už taková diskuze nebyla (nevšimla jsem si)Mám takový problém s dědou mého přítele. S přítelem momentálně bydlíme na baráčku jeho maminky (ona žije v zahraničí). V minulosti zde bydleli přítelovi prarodiče, ale z vlastní vůle se přestěhovali do svého bytu, který je kousek (aby měli všechno blíž, tady je to pr-el světa :D) Tak tu jsme teď my. Oba ještě studujeme a jsme mladí. Podotýkám, že baráček postavila maminka a je její:) Ale k věci. Jakmile jsme tu začali bydlet (asi 2 roky zpátky), tak jsem v jednom kuse chodil děda, někdy i s babičkou (bez ohlášení). Prostě si sem zajeli, asi nás zkontrolovat, jestli máme pořádek apod. Někdy se mě i ptal, jestli máme pořádek, nebo jestli to má jít zkontrolovat :D A nedělal si srandu. Přiznávám, že tehdy jsme to tu moc neudržovali, opravdu to tu někdy vypadalo příšerně :D Ale časem jsme se naučili tu udržovat čisto a dneska už je to jinak. Uklízeli nám tu apod. Nám to vadilo a oni pak přestali chodit dovnitř (většinou) Ale děda nějak nedokáže pochopit, že pokud k někomu jdete, byť jen na zahradu, je slušné to dát vědět. Pak se stávali takové nepříjemné situace, že jsme tu měli s kamarádkou oslavu. Ona spala na gauči jen ve spodním prádle, děda ráno příšel, otevřel si a normálně kolem té kamarádky prošel a byl nepříjemný. Nebo jsem se třeba ráno vzbudila a děda s babičkou kolem mě v ložnice sundávali záclony :D Ted už dovnitř nechodí, ale kdysi to tak bylo. I když děda chodí jen na zahradu (v zimě nechodí), tak nakukuje do oken (jednopatrový barák s velkými okny) klepe na nás, že jaktože ještě spíme apod. Mě to strašně vadí. Několikrát jsme ho prosili, aby se ohlašoval, ale on to nechápe. Že my bychom se taky nemuseli ohlašovat, když k nim jdeme, protože u nich máme dveře vždy otevřené. Tento rok, první krásný jarní den, děda samozřejmě přijel na zahradu (bez ohlášení) a mě už to nedalo. Šla jsem za ním a řekla mu, že neříkal, že přijede. On na to, jestli to musí dělat (několikrát jsme mu to říkali). Tak jsem mu řekla něco ve smyslu, že jsme ho o to už několikrát prosili, že ho mám ráda, ale také mám ráda své soukromí a že s ním nechci mít konflikty, mám ho ráda a jsem ráda, když tu chodí, ale jestli by nemohl alespoň když vyjíždí poslat sms. :D On jen mlčel. No a dnes přijel zase a žádná sms nic :D Už nevím co mám dělat, ale začínám na něho mít alergii. Máme tady půl zdi prosklené (opravdu jde dovnitř hodně vidět) a několikrát se stalo, že jsem vyšla z koupelny téměř nahá a on nakukoval do oken..nejpíš mě viděl :D Nebo jsme měli večer na zahradě grilovačku s kamarády (asi víte jak tyhle grilovačky u mladých dopadají) a on přijel pracovat na zahradu a nechápal proč by měl přijít někdy jindy :D Jakmile dostudujeme tak hned letíme pryč to je jasné, ale co byste dělali teď? Děkuji za rady

Vyměnila bych zámky na brance i vchodových dveřích a dala si záclony do oken :pankac: A pokud by zvonil a mě se návštěva nehodila, opět bych zdůraznila, že jsme se domluvili na tom, že se dopředu ohlásí. A že se nám to ne vždy hodí.
Nevím, kolik dědovi je, jestli už to není nějaký náběh na stařeckou demenci, ale spíš tipuju, že za ty roky bydlení tam si prostě zvykl, že je to tak nějak „jeho“ a naopak vy jste tam jen dočasně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.5.21 13:28
@edding400 píše:
To nejsou Tvoji prarodiče, to není Tvůj děda a potažmo to není ani Tvůj dům. Řešit by to měl přítel, pokud by to viděl stejně jako Ty.

Tohle je teda svatá pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.5.21 13:28
@Naty1998…jejej píše:
Dobrý den. Snad tady už taková diskuze nebyla (nevšimla jsem si)Mám takový problém s dědou mého přítele. S přítelem momentálně bydlíme na baráčku jeho maminky (ona žije v zahraničí). V minulosti zde bydleli přítelovi prarodiče, ale z vlastní vůle se přestěhovali do svého bytu, který je kousek (aby měli všechno blíž, tady je to pr-el světa :D) Tak tu jsme teď my. Oba ještě studujeme a jsme mladí. Podotýkám, že baráček postavila maminka a je její:) Ale k věci. Jakmile jsme tu začali bydlet (asi 2 roky zpátky), tak jsem v jednom kuse chodil děda, někdy i s babičkou (bez ohlášení). Prostě si sem zajeli, asi nás zkontrolovat, jestli máme pořádek apod. Někdy se mě i ptal, jestli máme pořádek, nebo jestli to má jít zkontrolovat :D A nedělal si srandu. Přiznávám, že tehdy jsme to tu moc neudržovali, opravdu to tu někdy vypadalo příšerně :D Ale časem jsme se naučili tu udržovat čisto a dneska už je to jinak. Uklízeli nám tu apod. Nám to vadilo a oni pak přestali chodit dovnitř (většinou) Ale děda nějak nedokáže pochopit, že pokud k někomu jdete, byť jen na zahradu, je slušné to dát vědět. Pak se stávali takové nepříjemné situace, že jsme tu měli s kamarádkou oslavu. Ona spala na gauči jen ve spodním prádle, děda ráno příšel, otevřel si a normálně kolem té kamarádky prošel a byl nepříjemný. Nebo jsem se třeba ráno vzbudila a děda s babičkou kolem mě v ložnice sundávali záclony :D Ted už dovnitř nechodí, ale kdysi to tak bylo. I když děda chodí jen na zahradu (v zimě nechodí), tak nakukuje do oken (jednopatrový barák s velkými okny) klepe na nás, že jaktože ještě spíme apod. Mě to strašně vadí. Několikrát jsme ho prosili, aby se ohlašoval, ale on to nechápe. Že my bychom se taky nemuseli ohlašovat, když k nim jdeme, protože u nich máme dveře vždy otevřené. Tento rok, první krásný jarní den, děda samozřejmě přijel na zahradu (bez ohlášení) a mě už to nedalo. Šla jsem za ním a řekla mu, že neříkal, že přijede. On na to, jestli to musí dělat (několikrát jsme mu to říkali). Tak jsem mu řekla něco ve smyslu, že jsme ho o to už několikrát prosili, že ho mám ráda, ale také mám ráda své soukromí a že s ním nechci mít konflikty, mám ho ráda a jsem ráda, když tu chodí, ale jestli by nemohl alespoň když vyjíždí poslat sms. :D On jen mlčel. No a dnes přijel zase a žádná sms nic :D Už nevím co mám dělat, ale začínám na něho mít alergii. Máme tady půl zdi prosklené (opravdu jde dovnitř hodně vidět) a několikrát se stalo, že jsem vyšla z koupelny téměř nahá a on nakukoval do oken..nejpíš mě viděl :D Nebo jsme měli večer na zahradě grilovačku s kamarády (asi víte jak tyhle grilovačky u mladých dopadají) a on přijel pracovat na zahradu a nechápal proč by měl přijít někdy jindy :D Jakmile dostudujeme tak hned letíme pryč to je jasné, ale co byste dělali teď? Děkuji za rady

A co zámek do dveří a žaluzie? Jsou otravní, ale ty ses tam jen nastěhovala k příťovi. Berou vás prostě jako děti, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
5.5.21 13:31
@unuděná píše:
Vyměnila bych zámky na brance i vchodových dveřích a dala si záclony do oken :pankac: A pokud by zvonil a mě se návštěva nehodila, opět bych zdůraznila, že jsme se domluvili na tom, že se dopředu ohlásí. A že se nám to ne vždy hodí.
Nevím, kolik dědovi je, jestli už to není nějaký náběh na stařeckou demenci, ale spíš tipuju, že za ty roky bydlení tam si prostě zvykl, že je to tak nějak „jeho“ a naopak vy jste tam jen dočasně..

Vyměnila bys zámky na cizích dveřích?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.5.21 13:34
@SlečnaDahlia píše:
Vyměnila bys zámky na cizích dveřích?

Tak předpokládám, že problém s dědou mají oba. Stačil by telefonát přítele mamce, že vymění zámky a je to ne? ;) Ovšem taky je možné, že by na to mamka nepřistoupila a je vlastně ráda, že děda „ty mladý občas zkontroluje“ :mrgreen: Tak pak jedině říct, že ztratili klíče a je potřeba nová vložka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.5.21 13:36

Po dohode s mamou (=majitelkou domu) bych vymenila zamky na brance.
Tohle fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
5.5.21 13:36

Zamykat, co jiného :nevim: a chodila bych doma nahá, když to není blbý jemu…tak mě taky ne :nevim: jinak tohle by si měl s dědou vyřídit přítel, potažmo se domluvit s mamkou, aby mu domluvila i ona.
My tohle kdysi řešili s tchýní, zlatá ženská, ale vlezlá, zamykat se a"být doma" jen když je návštěva ohlášená. Ono když párkrát člověk zůstane před vraty jak tvrdý Y, tak si to po čase rozmyslí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26928
5.5.21 13:41

Nekdo vas nuti tam bydlet? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neilika
5.5.21 13:43

No, at je to jak chce, chovani dedy neni v poradku, ale souhlasim s tim, ze to musi resit tvuj pritel. Ale obavam se, ze to nepomuze, oni vas zjevne neberou jako dospele lidi. Z vlastni zkusenosti vim, ze jedina moznost je odstehovat se, bohuzel.

• Citovat
  • Upravit
5.5.21 13:45
@Danielss píše:
8o Nechci se tě dotknout, ale trošku mi připadate jako zlatá mládež. Žádná zodpovědnost, pořádek, ale jen si užívat a nejlíp zadarmo.
Možná se pletu, ale přijde mi to tak, a prto se mi, ani nechce radit. Když domluvy nepomohly…

No já tady o penězích nic nepsala :D Tak nevím podle čeho usuzujete :D Ale děkuji. Určitě to tak není. Ono když studujete a do toho ještě pracujete..ze začátku to byl šok a uklid nedal skloubit moc. Ale po chvilce jsme se zlepšili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.21 13:46
@JOHNDENVER píše:
@Naty1998…jejej vy si neumíte dát záclony a závěsy do oken :nevim:?
Přítel ať prarodiče požádá o vrácení klíčů, vzhledem k tomu, že nerespektují vaše soukromí a chodí k vám bez ohlášení, pokud to nepochopí, tak ať vymění fabku u vrátek a u domu a máte to vyřešené. To vás nenapadlo?? :nevim:

No ono mi to právě přijde takové blbé, i příteli. To bychom asi neudělali :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová