Prášek vs. tablety do myčky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Tadelka
13.5.12 18:08

@JayLee no opravdu nevím čím to bylo, ale opravdu jedna půlka prázdá a v té druhe ještě gel. Tohle ale řešilo víc ženských, co jsem tak zjišťovala. Tak fakt nevím, třeba to bylo špatnou manipulací, nevim :nevim:

• Citovat
  • Upravit
27007
13.5.12 18:09
@Tadelka píše:
já opravdu měla fakt vše, co jde, dobrý jsou tablety jar, ale mám teda to nádobí nějaké převoněné, cena neni taky nízká. Vyzkoušela jsem tablety i prášek z dm a u toho jsem zůstala a zůstanu.Perfektně čisté nádobí, žádné fleky a cena fakt lidová, kvalita perfektní. Zbavuju se tablet JARu, jestli by jsi je chtěla vyzkoušet :mrgreen:

ten jar mě napadnul to jsou gelové tablety ne?ale o ceně nevím tu sjem azítm nezkoumalachlap tenkrát přišel že nejlepší je finish a kupujem to ale nejsem spokojená myčkumám alekolikrát příbory a pod musím přemývat pak v ruce :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
13.5.12 18:10

Já používám tablety Somat různé druhy, no takový normální průměr, ale vyhovují asi nejvíc. Calgonit jsme měli taky ale hrůza, somat gel jsem měla stejný problém a to že mi tam pak zbyl v té jedné části a v druhé už prázdno. Teď jsem koupila tablety Jar tak jsem na ně zvědavá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tadelka
13.5.12 18:11
@Crystal87 píše:
ten jar mě napadnul to jsou gelové tablety ne?ale o ceně nevím tu sjem azítm nezkoumalachlap tenkrát přišel že nejlepší je finish a kupujem to ale nejsem spokojená myčkumám alekolikrát příbory a pod musím přemývat pak v ruce :cert: :cert: :cert:

ano, to jsou takové gelové tablety. Cena se pohybuje podle počtu tablet tak do 300 Kč. Koukni do bazárku, mám tam ty tablety, abys viděla, jak to vypadá. Klidně ti pošlu i jednu na zkoušku :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Tadelka
13.5.12 18:12

Já měla po calgonitu takové jakoby černé a matné hrnce. Somat tablety mi zase dělal takový matný povlak na skleničkách a po jaru mám zas moc provoněné nádobí

• Citovat
  • Upravit
25324
13.5.12 18:16

Používám Somat Perfect,a Somat gel.S umytím jsem spokojená,vše čisté.
Jarové tablety jsem měla jen 1 ks,dostala jsem je na jakésik předváděčce.Po umytí smrděla myčka a nádobí,nesmí mi to do baráku :pocitac: :pocitac: :pocitac:
Zajímaly by mě tablety Denkmit,používám od nic čističe na sklokeramiku,nerez a na troubu,a jsem spokojená.
Pokud někdo používá,uvítám recenze ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tadelka
13.5.12 18:20
@momi33 píše:
Používám Somat Perfect,a Somat gel.S umytím jsem spokojená,vše čisté.
Jarové tablety jsem měla jen 1 ks,dostala jsem je na jakésik předváděčce.Po umytí smrděla myčka a nádobí,nesmí mi to do baráku :pocitac: :pocitac: :pocitac:
Zajímaly by mě tablety Denkmit,používám od nic čističe na sklokeramiku,nerez a na troubu,a jsem spokojená.
Pokud někdo používá,uvítám recenze ;)

jak už jsem psala, já používám vše z DM, veškerou drogerii. Tablety jsou taky super a myjou stejně, jako prášek, který užívám já. Nádobí je vždy perfekně umyté a musím přiznat, že čistější nádobí jsem neměla. Jen jsem si pak koupila prášek a prostě mě to výjde levněji, než tablety, tak jsem zůstala u prášku

• Citovat
  • Upravit
50125
13.5.12 18:26

My doma používáme sůl a leštidlo z Lidlu. Tablety kupuju buď Somat nebo Calgonit, podle toho co je zrovna v akci. No přijde mi, že největší vliv na dobře umyté nádobí má správné množství soli a leštidla v myčce. Ještě se mi snad nestalo, že by se mi ta tableta nerozpustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tadelka
13.5.12 18:28
@MUFICE píše:
My doma používáme sůl a leštidlo z Lidlu. Tablety kupuju buď Somat nebo Calgonit, podle toho co je zrovna v akci. No přijde mi, že největší vliv na dobře umyté nádobí má správné množství soli a leštidla v myčce. Ještě se mi snad nestalo, že by se mi ta tableta nerozpustila.

ty přidáváš i leštidlo, když užíváš tablety? ta sůl ano, ale to leštidlo mi příjde zbytečné :nevim:

• Citovat
  • Upravit
50125
13.5.12 18:29
@Tadelka píše:
ty přidáváš i leštidlo, když užíváš tablety? ta sůl ano, ale to leštidlo mi příjde zbytečné :nevim:

To mi řekl i instalatér, že je to lepší. A je pravda, když mi dojde, tak ty skleničky jsou blbě umytý a ušmudlaný :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tadelka
13.5.12 18:31
@MUFICE píše:
To mi řekl i instalatér, že je to lepší. A je pravda, když mi dojde, tak ty skleničky jsou blbě umytý a ušmudlaný :cert:

no tak mě jednou došlo leštidlo a prostě jsem ho tam nedala a nádobí jsem měla stejný, jako s ním, tak jsem už pak i přemýšlela, jestli je tam nutné :mrgreen: no ale záleží taky na nádobí, to jsem tušim nemyla skleničky

• Citovat
  • Upravit
50125
13.5.12 18:35
@Tadelka píše:
no tak mě jednou došlo leštidlo a prostě jsem ho tam nedala a nádobí jsem měla stejný, jako s ním, tak jsem už pak i přemýšlela, jestli je tam nutné :mrgreen: no ale záleží taky na nádobí, to jsem tušim nemyla skleničky

No, ono když to začne svítit, tak ti to ještě tak 2× to nádobí dobře umyje a pak už to šmudlá skleničky a příbory. My máme tvrdou vodu, takže tam dávám vše. Když jsem ještě bydlela v bytě a měli jsme hodně měkkou vodu, tak jsem tam dávala pouze tablety a to nádobí bylo vždy krásné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
13.5.12 18:36

W5 - Lidl

Já používám sůl, leštidlo i prášek z Lidlu. Vyzkoušela jsem do myčky všechno možné, ale tyto výrobky značky W5 jsou cenově nejvýhodnější a myjí perfektně. Sůl i leštidlo stojí kolem 30kč a přášek tuším 90kč a při každodenním provozu mi vydrží cca půl roku. Neřekla bych, že existuje nějaký levnější přípravek.
S kvalitou mytí jsem naprosto spokojená, umyto mám stejně dobře jako po použití tablet Jaru, Somatu, Finishe atd.
Pouze v poslední době jsem měla matné flekaté skleničky, změna dávkování leštidla nijak nepomohla a proto jsem na rady zde z emimina přilila do zásobníku na leštidlo ocet - fleky zmizely a nádobí nijak po octu nesmrdí, takže super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tadelka
13.5.12 18:38
@MUFICE píše:
No, ono když to začne svítit, tak ti to ještě tak 2× to nádobí dobře umyje a pak už to šmudlá skleničky a příbory. My máme tvrdou vodu, takže tam dávám vše. Když jsem ještě bydlela v bytě a měli jsme hodně měkkou vodu, tak jsem tam dávala pouze tablety a to nádobí bylo vždy krásné.

tak to máš taky pravdu, že taky záleží na vodě. my máme střední. To mě nenapadlo, že i po blikání tam ještě něco je, ale bude to určo, jak říkáš, pak jsem tam teda dolila to leštidlo

• Citovat
  • Upravit
Tadelka
13.5.12 18:41
@Eeep píše:
Já používám sůl, leštidlo i prášek z Lidlu. Vyzkoušela jsem do myčky všechno možné, ale tyto výrobky značky W5 jsou cenově nejvýhodnější a myjí perfektně. Sůl i leštidlo stojí kolem 30kč a přášek tuším 90kč a při každodenním provozu mi vydrží cca půl roku. Neřekla bych, že existuje nějaký levnější přípravek.
S kvalitou mytí jsem naprosto spokojená, umyto mám stejně dobře jako po použití tablet Jaru, Somatu, Finishe atd.
Pouze v poslední době jsem měla matné flekaté skleničky, změna dávkování leštidla nijak nepomohla a proto jsem na rady zde z emimina přilila do zásobníku na leštidlo ocet - fleky zmizely a nádobí nijak po octu nesmrdí, takže super.

kolik toho prášku je? já ho mám z DM dvě kila kolem 120 Kč
slyšela jsem, ale nevím, co je na tom pravdy, že ocet se nesmí dávat do myčky, protože je to kyselina, která rozežírá plast a trubky a časem to zničí myčku :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný