Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj holky, dneska mě vykolejila moje gynekoložka, tak se chci poradit. Už delší dobu nám nejde počít, takže na gyndu neustále chodím na další a další konzultace, pokusy, vyšetření… každopádně to teď nechme stranou. Dnes jsem tam byla, podle všech indikátorů mám plodné dny, potvrdila mi, že tam akorát praskl folikul a je tam vajíčko (mezi řádky - dnes je správný den na sex?!)… NICMÉNĚ mi zároveň řekla, jen tak ledabyle, že mi tam praskla nějaká cysta, ale že to je v pohodě, že to je normální… co to má znamenat?Mrzí mě, že ani na opakované dotazy mi to nijak extra nevysvětlila, o co se jedná, jen že je tam na ultrazvuku vidět trochu víc tekutiny, tudíž asi prasklá cysta, ale že to nemá na naší misi (počít) vliv…
Setkala jste se s tím některá?
Každopádně odcházela jsme od tud s žádankou do CAR + na vyšetření pohlavních nemocí, takže další kroky máme, ale tohle mě prostě zarazilo.
Tak, cysta bývá naplněna tělní tekutinou a nemělo by její prasknutí způsobit problémy v břišní dutině. Nicméně to, že se vám dělají cysty naznačuje, že je něco špatně. A většinou se jedná o hormonální problém, konkrétně nadbytek estrogenu. Nepíšete, zda máte nějaké jiné problémy, tedy těžko usuzovat. Zkuste si vyhledat informace o cystách a proč vznikají a také něco o „estrogenové dominanci“. nadbytek estrogenu může způsobit problém s početím. A rada nakonec, pokud se snažíte o početí a nedaří se vám, je takovéto stresování se vším pro vás kontraproduktivní, potřebujete se uklidnit, nestresovat.
Ahoj holky, dneska mě vykolejila moje gynekoložka, tak se chci poradit. Už delší dobu nám nejde počít, takže na gyndu neustále chodím na další a další konzultace, pokusy, vyšetření… každopádně to teď nechme stranou. Dnes jsem tam byla, podle všech indikátorů mám plodné dny, potvrdila mi, že tam akorát praskl folikul a je tam vajíčko (mezi řádky - dnes je správný den na sex?!)… NICMÉNĚ mi zároveň řekla, jen tak ledabyle, že mi tam praskla nějaká cysta, ale že to je v pohodě, že to je normální… co to má znamenat?
Mrzí mě, že ani na opakované dotazy mi to nijak extra nevysvětlila, o co se jedná, jen že je tam na ultrazvuku vidět trochu víc tekutiny, tudíž asi prasklá cysta, ale že to nemá na naší misi (počít) vliv…
Setkala jste se s tím některá?
Každopádně odcházela jsme od tud s žádankou do CAR + na vyšetření pohlavních nemocí, takže další kroky máme, ale tohle mě prostě zarazilo.