Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla bych se zeptat…
Mám 13 dní zpožděnou menstruaci. Bývá pravidelná. Měla jsem bolestí v podbřišku ale přikládala jsem to že sem se mohla nachladit.
Včera po sexu jsem měla obrovské bolesti křeče jako mám silnou menstruaci u toho jsme měla studený pot a zimnici. Bylo mi na omdlení. A měla jsem pocit na velkou. Vzala jsem si Ibalgin a potom usnula. Dneska jsem byla u Dr. A ta mi řekla že tam vidí větší množství tekutiny. Že nejspíš praskla cysta. Ale že neví co to je za tekutinu. Že voda by se měla ztratit většinou do 24 hodin. Mohu se zeptat jak se dozvím co tam je za tekutinu. Voda, krev, hnis??? Četla jsem na internetu že to nemusí být jen voda. Prosím má někdo zkušenosti? A říkala že to asi dostanu´. A mám bolesti a vzala jsem si prášek. Jsem unavená a začíná mě bolet i ruce a všechno…A stále mám pocit, že se pozvracím a trochu mě ručí, nebo jako šrundá břicho. prosím poradí mi někdo…Nechce se mi otravovat v nemocnici.
Zdravím všechny, chci jen napsat pár slov abych uklidnila holky které nechtějí být těhotné, prodělaly prasklou cystu a teď mají velké zpoždění. Posledních pár dní jsem se děsila těhotenství, protože mám 16 dní zpoždění a dva negativní testy a tady jsem nenašla žádnou útěchu. Před více než měsícem mi praskla velká cysta, bylo to bolestivé a upadala jsem do mdlob ale za 2 dny po vysetreni v nemocnici v pořádku, poté jsem dostala zpozdenou menstruaci o 9 dní a další měsíc mám zpoždění 16 dní což je na mě opravdu hodně. Dva testy negativní, příznaky žádné, ani ms ani těhotenství, tak jsem šla zoufalá k doktorovi a těhotná nejsem
řekla že ta cysta byla velká a že to udělalo v těle hormonální kolaps a že se nemám obávat, jen že se mi udělala další menší na druhém vaječníku a že se může po takovém zásahu zpozdit menstruace až o 3 měsíce. Takže holky co nejste snažilky a máte podobné příznaky, buďte v klidu, cysty jsou opravdu velký nápor na tělo a zpoždění nemusí nutně znamenat těhotenství
![]()
@TARZANNA Moc ti děkuju, žes to sem napsala 🙏 fakt mi to pomohlo.