Prasklé koutky po B komplex

18.1.22 19:51

Prasklé koutky po B komplex

Ahoj,
stává se vám taky, že když si vezmete vícekrát za sebou B komplex (třeba 3 dny), tak vám prasknou koutky a ne a ne se potom zahojit?
Přitom všichni naopak radí brát Béčko na zahojení prasklého koutku.
Nevíte čím by to mohlo být? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14127
18.1.22 19:53

Nevim, ale stačí mi jedna pilule :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
18.1.22 19:55

Ne, teď beru 1 denně a nemám problém.

• Citovat
  • Upravit
1194
18.1.22 19:55

Netuším, ale koupila bych si Fungicidin na to praskání potom ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
18.1.22 19:56

Koutky nejsou od B-komplexu, ale je to plísňové onemocnění.

Kloktej antiseptickou ústní vodou, zajdi si na dentální hygienu a koutky maž fungicidinem z lékárny.
a vyhod rtěnky a balzámy na rty co používáš - v tuhle chvíli budou kontaminované a budou sloužit jako zdroj reinfekce. Až koutek důkladně zaléčíš - maž a kloktej ještě týden po té, co zmizí obtíže, tak si kup nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.22 20:05
@Ou píše:
Koutky nejsou od B-komplexu, ale je to plísňové onemocnění.Kloktej antiseptickou ústní vodou, zajdi si na dentální hygienu a koutky maž fungicidinem z lékárny.
a vyhod rtěnky a balzámy na rty co používáš - v tuhle chvíli budou kontaminované a budou sloužit jako zdroj reinfekce. Až koutek důkladně zaléčíš - maž a kloktej ještě týden po té, co zmizí obtíže, tak si kup nové.

To nebude tím. Tedy u mě ne. :) Já nemám prasklý koutek třeba rok. A pak si vezmu B vitamín a hned mi praskne. Né že bych ho teď brala. Jen jsem si na to vzpomněla, že se mi to už vícekrát stalo. A jen mě zajímalo čím to je a jestli to někdo třeba taky má. Na internetu jsem totiž nic nenašla… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
18.1.22 20:14
@Tereza Terez píše:
To nebude tím. Tedy u mě ne. :) Já nemám prasklý koutek třeba rok. A pak si vezmu B vitamín a hned mi praskne. Né že bych ho teď brala. Jen jsem si na to vzpomněla, že se mi to už vícekrát stalo. A jen mě zajímalo čím to je a jestli to někdo třeba taky má. Na internetu jsem totiž nic nenašla… :)

Popraskané koutky jsou plísňové onemocnění.

To že ty máš v hlavě pomocí nějakého kognitivního zkreslení a jedné korelace falešnou souvislost na tom nic nemění,

Kup si fungicidin, kloktej antispetickou ústní vodou, vyhoď rtěnky a balzmy na rty pokud si je používala v době kdy si měla koutek a zajdi na dentální hygienu.

A nebo věř na to že ti to způsobuje bkomplex a trap se tím mnohem déle, než když použiješ fungucidin a ústní vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
18.1.22 20:21
@Ou píše:
Popraskané koutky jsou plísňové onemocnění.

To že ty máš v hlavě pomocí nějakého kognitivního zkreslení a jedné korelace falešnou souvislost na tom nic nemění,

Kup si fungicidin, kloktej antispetickou ústní vodou, vyhoď rtěnky a balzmy na rty pokud si je používala v době kdy si měla koutek a zajdi na dentální hygienu.

A nebo věř na to že ti to způsobuje bkomplex a trap se tím mnohem déle, než když použiješ fungucidin a ústní vodu.

Ty jsi chytra jak radio zase :roll:

Mam to stejne. Nekolikrat mi bylo doporuceno Béčko, na ruzne neduhy. A koutek praska vylozene potom. Po zaleceni uz pak nic a balzamy na rty nemenim. Jednoznacna korelace. Jinak mi koutek nepraska vubec.

Ale jo, zajdeme si tady se zakladatelkou na psychoterapii :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
18.1.22 22:31

Nejčastěji jsou koutky způsobené infekcí a úplně nejčastěji kvasinkou. Pak nějaké bakterie, až pak deficity vitamínů, traumata atd. Vitamin B se dává, že podporuje hojení. Nevidím důvod, proč by po něm měl vzniknout koutek, tipla bych spíš náhodu :).

• Citovat
  • Upravit
5915
18.1.22 23:15

Já na koutky používám riboflavin, vždy mě spolehlivě koutky zahojí. B komplex mi taky moc nesedí, ale že by něm praskali koutky to se mi nezdá. Je pravda že mi ho jednou vnutili v lékárně a nijak mi na koutky nepomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14678
19.1.22 08:16
@mamule42 píše:
Já na koutky používám riboflavin, vždy mě spolehlivě koutky zahojí. B komplex mi taky moc nesedí, ale že by něm praskali koutky to se mi nezdá. Je pravda že mi ho jednou vnutili v lékárně a nijak mi na koutky nepomohl.

Presne tak, na koutky vitamin B2 (riboflavin), ne B-komplex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15800
19.1.22 08:20
@Tereza Terez píše:
Ahoj,
stává se vám taky, že když si vezmete vícekrát za sebou B komplex (třeba 3 dny), tak vám prasknou koutky a ne a ne se potom zahojit?
Přitom všichni naopak radí brát Béčko na zahojení prasklého koutku.
Nevíte čím by to mohlo být? :)

Normální lidé suplementy nejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56014
19.1.22 08:24

Mně koutky praskají u nemoci, dopředu, nejdřív mi popraská pusa a když mám třeba týden v kuse respirátor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí