Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
stává se vám taky, že když si vezmete vícekrát za sebou B komplex (třeba 3 dny), tak vám prasknou koutky a ne a ne se potom zahojit?
Přitom všichni naopak radí brát Béčko na zahojení prasklého koutku.
Nevíte čím by to mohlo být? ![]()
Netuším, ale koupila bych si Fungicidin na to praskání potom ![]()
Koutky nejsou od B-komplexu, ale je to plísňové onemocnění.
Kloktej antiseptickou ústní vodou, zajdi si na dentální hygienu a koutky maž fungicidinem z lékárny.
a vyhod rtěnky a balzámy na rty co používáš - v tuhle chvíli budou kontaminované a budou sloužit jako zdroj reinfekce. Až koutek důkladně zaléčíš - maž a kloktej ještě týden po té, co zmizí obtíže, tak si kup nové.
@Ou píše:
Koutky nejsou od B-komplexu, ale je to plísňové onemocnění.Kloktej antiseptickou ústní vodou, zajdi si na dentální hygienu a koutky maž fungicidinem z lékárny.
a vyhod rtěnky a balzámy na rty co používáš - v tuhle chvíli budou kontaminované a budou sloužit jako zdroj reinfekce. Až koutek důkladně zaléčíš - maž a kloktej ještě týden po té, co zmizí obtíže, tak si kup nové.
To nebude tím. Tedy u mě ne.
Já nemám prasklý koutek třeba rok. A pak si vezmu B vitamín a hned mi praskne. Né že bych ho teď brala. Jen jsem si na to vzpomněla, že se mi to už vícekrát stalo. A jen mě zajímalo čím to je a jestli to někdo třeba taky má. Na internetu jsem totiž nic nenašla… ![]()
@Tereza Terez píše:
To nebude tím. Tedy u mě ne.Já nemám prasklý koutek třeba rok. A pak si vezmu B vitamín a hned mi praskne. Né že bych ho teď brala. Jen jsem si na to vzpomněla, že se mi to už vícekrát stalo. A jen mě zajímalo čím to je a jestli to někdo třeba taky má. Na internetu jsem totiž nic nenašla…
Popraskané koutky jsou plísňové onemocnění.
To že ty máš v hlavě pomocí nějakého kognitivního zkreslení a jedné korelace falešnou souvislost na tom nic nemění,
Kup si fungicidin, kloktej antispetickou ústní vodou, vyhoď rtěnky a balzmy na rty pokud si je používala v době kdy si měla koutek a zajdi na dentální hygienu.
A nebo věř na to že ti to způsobuje bkomplex a trap se tím mnohem déle, než když použiješ fungucidin a ústní vodu.
@Ou píše:
Popraskané koutky jsou plísňové onemocnění.To že ty máš v hlavě pomocí nějakého kognitivního zkreslení a jedné korelace falešnou souvislost na tom nic nemění,
Kup si fungicidin, kloktej antispetickou ústní vodou, vyhoď rtěnky a balzmy na rty pokud si je používala v době kdy si měla koutek a zajdi na dentální hygienu.
A nebo věř na to že ti to způsobuje bkomplex a trap se tím mnohem déle, než když použiješ fungucidin a ústní vodu.
Ty jsi chytra jak radio zase ![]()
Mam to stejne. Nekolikrat mi bylo doporuceno Béčko, na ruzne neduhy. A koutek praska vylozene potom. Po zaleceni uz pak nic a balzamy na rty nemenim. Jednoznacna korelace. Jinak mi koutek nepraska vubec.
Ale jo, zajdeme si tady se zakladatelkou na psychoterapii ![]()
Nejčastěji jsou koutky způsobené infekcí a úplně nejčastěji kvasinkou. Pak nějaké bakterie, až pak deficity vitamínů, traumata atd. Vitamin B se dává, že podporuje hojení. Nevidím důvod, proč by po něm měl vzniknout koutek, tipla bych spíš náhodu
.
Já na koutky používám riboflavin, vždy mě spolehlivě koutky zahojí. B komplex mi taky moc nesedí, ale že by něm praskali koutky to se mi nezdá. Je pravda že mi ho jednou vnutili v lékárně a nijak mi na koutky nepomohl.
@mamule42 píše:
Já na koutky používám riboflavin, vždy mě spolehlivě koutky zahojí. B komplex mi taky moc nesedí, ale že by něm praskali koutky to se mi nezdá. Je pravda že mi ho jednou vnutili v lékárně a nijak mi na koutky nepomohl.
Presne tak, na koutky vitamin B2 (riboflavin), ne B-komplex.
@Tereza Terez píše:
Ahoj,
stává se vám taky, že když si vezmete vícekrát za sebou B komplex (třeba 3 dny), tak vám prasknou koutky a ne a ne se potom zahojit?
Přitom všichni naopak radí brát Béčko na zahojení prasklého koutku.
Nevíte čím by to mohlo být?
Normální lidé suplementy nejí.
Mně koutky praskají u nemoci, dopředu, nejdřív mi popraská pusa a když mám třeba týden v kuse respirátor.