Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, prosím, potřebovala bych poradit. Na konci prvního trimestru jsem si všimla praskliny hráze (těsně u poševního vchodu). Žádné jiné problémy nemám.
Dr. mi na prohlídce napsal Framykoin. S přestávkou s ním mažu už druhý týden a změna žádná. Stejná prasklina se mi udělala v minulém těhotenství, ale až těsně před porodem, takže jsem to ani neřešila.
Dočetla jsem se, že lze použít Hemagel, popř. gel z dubové kůry, ale nevadí to v těhotenství a zrovna na tomto místě?
Mátě někdo, prosím, zkušenosti? Moc děkuji ![]()
Ahoj, prasklinu na hrazi neznam, me trapila prasklina mezi pulkama, to bude myslim ale podobne. Nakonec zabralo nekolikrat denne lehce potrit betadinkou desinfekci a pres to hemagelem. Betadinka se ma ale pouzivat v tehu mimoradne. Hemagel ale muzes myslim neomezene.
Ahojky maminy, chci se zeptat zda to nektera mela? Me pri porodu praskly zily uvnitr genitalu, siti bez anestezie.po porodu cca 2 mesice jsme chteli mit sex s manzelem ale byl neuspesny jelikoz to bolelo oboum, jsme meli pocit ze neco tam prekazi pri vstupu.tak od te doby jsme to nezkouseli dál(2 mesice uz ne)Tak se chci zeptat zda jste musely na operaci znova? se bojim jit na gyndu aby mi nerekl ze musim to nechat rozriznout znova, ta nocni mura z siti bez anestezie je hruza
@Linda95 a ty jsi nebyla po šestinedělí na kontrole na gyndě?
a nic si nemusíš nechat rozříznout, když nebudeš chtít, operace se lidem nedělají násilím
Používám gel z dubové kůry na hemeroidy a v pohodě. Nebála bych se toho, ale poradila bych se radši v lékarně.