Prasklina v konečníku

729
1.2.18 09:58

Prasklina v konecniku

Ahoj holky, mám takový problém. Začnu tím ze už před Vánoci mě začalo bolest při stolici, první dny se to dalo vydržet, ale po třech týdnech už jsem seděla na zachode v slzách. Takže jsem šla k doktorovi, ten mě vyšetřil s zjistil ze mám prasklinu v konecniku. Dal mi krem Procto-glyvenol a ze mám přijít za 2 týdny na kontrolu.. krem jsem začala používat a první dny mi ulevit, ze už jsem na zachode nebrecela bolesti, ale pořad to bolelo, ale cítila jsem ze je to lepší.. jenomže asi čtvrtý den užívání jsem dostala zacpu, no není to úplně zácpa, ale jde to tezko, tím pádem mi to zase asi prasklo.. dnes je to 9 den co ho používám a necítím ze by se to nějak zlepšovalo a to asi proto, ze mám pořad problém se stolicí a při každé mi to zase praskne a teče krev.. s takovou není šance aby se to uzdravilo :? Za 5 dni jdu na kontrolu a chtěla bych aby to bylo lepší, mám hrůzu z toho co bude když doktor zjisti ze se to nezlepsilo.. takže holky potřebovala bych nějaké rady jak na to jestli mate některá z vás tady s tím zkusenosti :,( co třeba mám jist aby se mi lépe chodilo na záchod 8o jsem už zoufalá a mám hrůzu z toho co bude dal když se mi to nezahoji :,( děkuji všem moc za přečtení a jakékoliv rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
1.2.18 10:05

Tak především musíte řešit změkčení stolice, jinak se vám to nezahojí.

Tedy hodně pít, nejíst nic z bílé mouky, všechno ze skutečně celozrnné - 500g ovoce a zeleniny denně, 20g ořechů a semínek denně a porci luštětnin denně. Případně ještě suplementovat semínka jako je psylium/chia/bazalka - ideálně namočené do vody a nebo rozpustnou vlákninu jako je inulin a nebo pektin.

Jenom suplementece bez změny stravy není dobrý nápad.

A dostatečně se hýbat. Tj - alespoň hodinu fyzické námahy, při které se zadýcháte denně.

Lékař vám s tím nic moc neudělá - prostě potřebujete počkat, až se to zahojí, do té doby mazat a úzkostlivě si hlídat čistotu - tedy po stolici je potřeba se omývat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
1.2.18 10:10

@Ou děkuji moc za radu.. no mám hrůzu z nějakého zákroku nebo něco podobného, tak doufám ze to bude dobre :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
1.2.18 10:13

S prasklinou jsem se kdysi trápila minimálně rok, věčně na proktologii. Mastičky, vlákniny, vše na houby…Nakonec jsem si sama naordinovala Gutalax na nějakou dobu, prostě pořád udržovat mírný průjem, už nevím jak dlouho, cca 2 týdny. Pak se to zhojilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
1.2.18 10:28

Kombinovat 500g ovoce a zeleniny plus oříšky a ještě tolik suplementů, pouze celozrnné pečivo, na to pozor, to je již dohromady velká dávka vlákniny, to by taky neprospělo. Změkčení stolice je v tomto případě opravdu důležité, ale nějaký limit je důležitý, člověk si chce ulevit, proto zbaští vše co je mu poraděno, ale zároveň si může zadělat na ještě vetší problémy. Všechna zelenina neprospívá trávení, je důležité si zjistit vhodnost. Jinak bych doporučila každý den lžičku oleje, pokud by Vám dělalo problém chuťově, dá se v lékárně koupit specializovaný na tento problém pro změkčení stolice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
1.2.18 10:31

Asi se poptam v lékárně a koupím si nějaké kapky nebo něco co mi doporučí :palec: každá stolice je pro mě smrt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
1.2.18 10:43

Před Vánoci jsem měla stejný problem-prasklina po dlouhodobém užívání antibiotik. Pomohli mi tablety Diovarix-spevni žilní stěnu a sliznice. a mast Faktům. Ten Procto glyvenol mi nedoporučili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
1.2.18 10:45

@critline A neříkal proč glyvenol nedoporučuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
1.2.18 10:48

@18verca No právě, potřebuješ chodit úplně bez tlačení, stolici řídkou…Já si pomohla nakonec v zoufalství projímadlem - jako první pomoc samozřejmě, ne trvale..Vláknina, ořechy apod ti tohle nikdy neudělají. Vím co jsem si s tím užila, proto tě chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
1.2.18 10:52

A hlavně. po každé stolici umýt konečník vodou, popř. koupele v dubové kůře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
1.2.18 11:02

S prasklinou bych celozrnné pečivo a oříšky nejedla. Mám onemocnění střev a jako dieta mi přijde nejlepší- Rýže, dušená mrkev, kuřecí maso, dětské přesnídávky, jogurt..atd S pohybem souhlasím, to je pro střeva dobré, stačí i chůze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
1.2.18 11:04

A chci dodat, že já si dávám před jídlem lžičku olivového nebo dýňového oleje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
1.2.18 12:52

Děkuji všem moc za rady. Hygienu dodržuju, po každé stolici chodím do sprchy a sprchuju studenou vodou.. no já mám prave oříšky a takové věci strach jist aby se mi to nepodřelo ještě víc :,( spíše si koupím něco v té lékárně, ale doktor říkal, ze úplně řídká stolice taky není moc dobra, to zase tu ránu podráždí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.18 00:06

@sarusa4 jsem gastroenterolog, souhlasím s vámi se stravou.
Zkuste mazat trhlinu kvalitním medem.Po zhojení promazvat modrou indulonou. Při zácpě rybičky v oleje a kousek chlebové střídky namočit silně do oleje a sníst, příp. tento olej na lžičku či lžíci, spolknout. Kdyby nepomohlo, poradí individuálně lékař. Můžete googlit i v diskusi na doktorka.cz

• Citovat
  • Upravit
729
3.2.18 07:20

Mám ještě takovou otázku. Už mi dochází krem (procto-glyvenol) a nevím jestli mi vydrzi do té doby než se to zahojí, myslíte ze po dobrani krému mužů začít užívat faktu cipky? Jestli se to muže takhle nahradit, kombinovat a používat takhle dlouho. Nemám s tím žádné zkusenosti takže vůbec nevím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí