Prasklinky kůže na intimních místech

Napsat příspěvek

Reakce odborníka

Gynekolog

MUDr. Jiří Škultéty
JST Medical Pro, s.r.o.

22.3.24 10:37

Na kvasinkovou infekci jsou ideální Boraxové globule, na zevní použití Fungicidin mast. Pokud se po zaléčení infekce objeví prasklinky na zevním genitálu, tak je vhodné je promašťovat, případně použít sprej Cicatridina.

Velikost písma:
3780
4.9.12 14:39

Taky se mi to stalo - v tom ohybu - pomohl čistý tea-tree

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.12 19:29

Holky, tady zakladatelka. Já už se toho zbavila, mazala jsem clotrimazolem a kalciovou mastí, jak mi tady někdo poradil a díky bohu, je to pryč!!!

• Citovat
  • Upravit
Anonyyyym
6.9.12 18:50

Ahoj, já měla to samé, nedalo mi to a zašla jsem k doktorce. Ze začátku mi napsala imazol, ze začátku to bylo dobré, ale jsem trenerka ve fitku a pořád se mi to vracelo. Vždycky jsem se při cvičení zpotila a hned se mi to vrátilo, tak jsem opět šla k doktorce a ted mi předepsala něco silnějšího - Imacort a už je to konečně bez starostí, ikdyž párkrát si to preventivně namažu aby to zase nemusela prožít znova…

• Citovat
  • Upravit
Baruš90
5.11.12 22:45

Řeším uplně stejný problém. Trhlinky se objevují jen tak. Bez ohledu na kavasinky, kterými netrpím, ani s fyzickou zátěží. Napadla mě ale jiná souvislost. Zhoršilo se to v zimním období stejně jako atopický ekzém. Nemáte někdo podobné zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Wecernice2
12.4.13 19:50

Ahoj mám úplně stejný problém. Mazala jsem imazolem plus a nepomohl. Dnes jsem byla na gynekologii a žádný zánět ani kvasinky prý nemám a doktorka říkala, že neví co s tím…Jsem zoufalá.. Navíc mně to praská i kolem řitního otvoru a jít na velkou se tak stalo noční můrou. O tom, že pohlavní styk nepřipadá v úvahu ani nemluvím.. tomu se na rozdíl od „velké“ ale můžu vyhnout :-( Máte nějakou radu? Doktorka říkala ať si koupím ten probiotický krém Ellen ale stojí skoro 400,– a vyhodit je za něco co bude s prominutím k hov.. se mi nechce. Mně jako bonus praská i kůže na prstech.

• Citovat
  • Upravit
13837
12.4.13 20:11

@Wecernice2 já byla znovu u kožařky, prý je to atopiclý ekzém, to se udělal na dobrém místě…taky to mám k zadku, plus nově ložiska na rukou a nohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
12.4.13 20:14
@micelinka píše:
@Wecernice2 já byla znovu u kožařky, prý je to atopiclý ekzém, to se udělal na dobrém místě…taky to mám k zadku, plus nově ložiska na rukou a nohou.

A teď už ti pomohli? Co na to používáš? Já jdu na kožní na konci dubna. Jsem z toho zoufalá, obvoďačka mi řekla, že na ruky si mám mazat krém. Já se mažu různými krémy snad 100× denně, nosím je ve všech taškách co mám ať je vždy při ruce. Gynekoložka nevěděla a na kožní sázím jako na poslední záchranu. Já mám navíc i lupénku, i když momentálně je v klidovém stavu, takže jsem bez výsevu. AE k tomu by byl teda vrchol. Od porodu jsem dodělaná jak ras…

• Citovat
  • Upravit
1376
12.4.13 20:35

@Janichka souhlasim s tebou, taky jsem tuto masticku dostala a dceri pomohla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
12.4.13 21:00
@cihajda87 píše:
@Janichka souhlasim s tebou, taky jsem tuto masticku dostala a dceri pomohla :palec:

No, ale já psala, že mně nepomohla.. takže nějaký jiný tip by jste neměla?

• Citovat
  • Upravit
16783
12.4.13 21:20

Já to měla před porodem taky docela často, asi kvasinky ale u mě to bylo když jsme použila nějaké tekuté mýdlo, od tý doby co používám intimní jsem to neměla tak to můžeš zkusit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
12.4.13 21:22
@koralina11 píše:
Já to měla před porodem taky docela často, asi kvasinky ale u mě to bylo když jsme použila nějaké tekuté mýdlo, od tý doby co používám intimní jsem to neměla tak to můžeš zkusit :mrgreen:

Děkuji, na mytí ale používám gel z dubové kůry na intimní hygienu už od porodu. Jinak ještě beru měsíc wobenzym jestli pomůže..

• Citovat
  • Upravit
6525
12.4.13 23:33

Znám to, také jsem si to prožila. Gyndařka řekla, že to je ekzém a že je to na dlouhý léčení, třeba na rok…Napsala mi Beloderm. Pak mi doporučila změnit intim. mýdlo Lactacid za SebaMed pro ženy (zelený), že má jiné pH. Příliš moc se nemáchat ve vodě (já měla pocit, že pokud se omyju, je to lepší, tak jsem se pořád sprchovala). Na čas to pomohlo, ale za měsíc, dva jsem to měla zpět. Shodou okolností jsem šla ke kožařce, tak jsem se na to taky ptala. Ta mluvila už o atopickým ekzému (na což jsem trpěla jako dítě, teď mám klid). Doporučila mi omývat silným černým čajem (což docela pomohlo), prát prádlo v obyč. mýdle (s jelenem…já zvolila Lanza v kostce) a případně přidávat jedno máchání navíc v pračce. V ruce jsem prala asi 14 dní, než mě to přestalo bavit. Jinak mi doporučila mazat - na prasklinky mast Fungicidin (bez receptu, asi 80 Kč malá tubička) a pořád promazávat vazelínou. Řekla bych, že mi dost pomohl ten Sebamed, černý čaj a na ty prasklinky ten Fungicidin. Zaléčila jsem akutní stádium a mám relativně klid. Jakmile se objeví prasklinka, tak hned mažu, jinak už na to peču. V těhu se to teď dost zlepšilo, ale jinak se s tím potýkám už rok a půl. Jo a vypěstovala jsem si to intimkama s vůní. Jednou jsem se přehmátla a koupila jiný balíček. A v bláhové víře, že je vypoužívám a vrátím se ke svým, jsem je začala používat. Po týdnu letěly a já mám na rok a půl o zábavu postaráno. :( Takže na to bacha…
Jo, jste si jisté, že nemáte kvasinky??? Nedávno mě trápily velmi podobné problémy jako s ekzémem, prasklinky a svědění. Dr. mi doporučila Gyno-Pevaryl Combi (mast a čípky na 3 dny). Tenkrát kdysi (v začátku ekzému) jsem si to koupila sama od sebe a nepomohlo to. Tentokrát to zabralo perfetně. Já na kvasinky normálně netrpím, tak pro mě byl problém, odlišit příznaky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
13.4.13 10:52

@Wecernice2 vyzkoušela jsem toho mraky, nepomohlo nic, když už to mám rozdrápané (v noci ze spaní), máznu to 2 večery po sobě mastičkou triamcinolon (kortikoid, takže neléčí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
13.4.13 10:59
@micelinka píše:
@Wecernice2 vyzkoušela jsem toho mraky, nepomohlo nic, když už to mám rozdrápané (v noci ze spaní), máznu to 2 večery po sobě mastičkou triamcinolon (kortikoid, takže neléčí).

A jak teda fungujete? Myslím tím intimní život? Mně to vždy u styku popraská a je to hodně bolestivé. Praskliny jsou sice dle dr. jen povrchové, ale ani tak bych to nikomu nepřála. Nemám chuť se pouštět do milování a trpět. Nejvíce mně štve. že to tak mám od ledna :-(

• Citovat
  • Upravit
6525
13.4.13 11:08

@Wecernice2 Mě dr. řekla, že intimní život rozhodně s kondomem. Na to jsem si přišla i sama, protože po spermatu to děsně štípe. S kondomem trochu úleva, ale úplně zlepšení to taky není.
Fakt zkus ty oplachy černým čajem, mě to vždycky ulevilo od toho pálení a štípání. A pak ta mastička na ty prasklinky. To považuju za nejlepší rady, co jsem na to dostala. Ale jak říkám…nevyléčí se to asi nikdy. Atopii máš taky v sobě a někdy je líp a někdy hůř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí