Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jééé a nevíte zda je ten Clotrimazol, na předpis?
Zrovna s tím mám taky problém..Zkoušela jsem mastičku Fungicidin, ale ten nepomáhá už v takovém stádiu ![]()
Clotrimazol je volně a za pár korun.
Ok, díky za radu, zkusím nedávat aviváž a jelikož nežehlím, tak zkusím přehežlit
uvidíme. Když to nebude lepší, tak zajdu na gyndu. Už toho mám po krk ![]()
@Anonymní píše:
Jééé a nevíte zda je ten Clotrimazol, na předpis?Zrovna s tím mám taky problém..Zkoušela jsem mastičku Fungicidin, ale ten nepomáhá už v takovém stádiu
@Gab-iii tak tohle mne trápilo poslední tak 3 měsíce, vypozorovala jsem, že se mi to vždy rozjelo po MS a pak mi došlo, že to bude vlhcenyma ubrouskama, prostě při MS jsem se párkrát za den otrela pro lepší pocit…No a zalecila jsem to bepanthenem, měla jsem prasklinky i na hrázi a při curani jsem trpěla. Jestli tě trápí i ty koutky tak pyridoxin, myslím že už je volně prodejny
@luc31 Děkuji
Pyridoxin, ten mám v plánu, ale snažila jsem se mu vyhýbat, je to B6 a jestli po něm budu žrát jak neurvalá, tak potěš ![]()
Ahoj holky měla jsem úplně stejný problém, svědivé nekonečné praskliny jedna se vytvoří a než zmizí udělá se druhá, měla jsem to po celé hrázi až ke konečníku. Došlo to tak daleko, že už jsem měla trauma i z čuraní… navštívila jsem s tím mojí kožařku a ta mi předepsala dvě masti a vzala mi stěry… jedna se jmenuje Batrafen mažu si to 2 x denně po dobu 10-ti dní a druhá Belogent mazání 1 x denně (antibiotiková mast)také po dobu 10-ti dnů. Po čtyřech dnech jsem zaznamenala úlevu
prý jsem učebnicový případ, že to zabírá po čtyřech dnech… a teď to mám 8 den a super svědění a praskliny mizí a nesvědí… k tomu mi doktorka také doporučila mytí černým čajem a praní spodního prádla v obyč. mýdle bez prášku a aviváže…tak doufám, že moje rada někomu pomůže ![]()
hlavně doporučuji všem si zajít k lékaři a netrápit se zbytečně tak dlouho jako já
![]()
Ahoj holky. Jelikož jsem si prošla doslova ocistcem, tak jsem se rozhodla se podělit o svou zkušenost. Cca 7 let trpím na prasklinky a občas i kvasinky. Celé je to na dlouho a provázelo to různé zkoušení i velké přešlapy ze strany gyn. Po 4 letech jsem si našla pořádnou doktorku o od té doby je to mnohem lepší. A co mi pomohlo. Mazat fungicidinem klotrimazolem i různé globule ale to obvykle jen na chvíli. Nyní nepoužívám žádný sprchový gel, lactacid mi taky spoustel infekci. Používám saforelu je to takový spíš olej a je to jediné co mi vyhovuje uz ne chilli ani nivea. Na intimní místa se mi nesmi dostat ani šampon. Vlasy si myji zvlášť. Musím teda dodat, že mám citlivou a suchou pokožku. Kalhotky jsem si zezacatku myla mýdlem s jelenem v ruce, nyní stačí je premachnout v ruce v čisté vodě po té co je vyperu v pračce. Jinak mi pomohly výplachy AFLOVAC a ty jsem měla používat rok. Dále mi doktorka doporučila femivaxinum neo. Jedná se o speciální vakcínu proti kvasinam. A kdyby to nezabralo je k dispozici i vakcína udělaná na míru přímo vám ale je to dražší. Tu jsem nezkoušela. Co mi nepomohlo? Dieta candida a navíc mi začaly padat vlasy. Doktor mi tehdy doporucil jíst jen tvaroh jogur bílý zeleninu a maso. Žádné ovoce pečivo a jaký koliv cukr včetně ovoce. Šílená dieta. No hodně zdaru. Prasklinky mám někdy i teď. Většinou když jsem ve stresu nebo nedodrzim to co jsem psala výše třeba si umyji vlasy při sprchování.
Ahoj holky, mam tyto problemy uz 5-6 let. Neprijemne pri sexualnim vztahu, ktery chci udrzovat, ale nejde to
pritel i ja jsme na nervy. Od doporuceni gynekologu mi nic nepomohlo. Znama byla u kozare a ten ji rekl, ze takove kvasinky a popraskani zpusobuje prevazne cokolada, mouka a hodne cukru, omezit a jist zdrave a musim rict, opravdu to pomaha, netvori se kvasinky.
Co se tyce i tech samponu a mydel, mam stejny problem, jelikoz vysusuji pokozku, tak lepsi olejicky na omyti.
Holky zkousejte a uvidite, snad jsem trosku pomohla
![]()
Ahoj holky,
omlouvám se, že anonymně, snad pochopíte..
Léčím se již několik let, ale bohužel bez výsledku. Teď mě neustále trápí prasklinky, ale hlavně uvnitř v pochvě.
Léky z lékárny už nezabíraly, tak jsem dostala COTRIMOXAZOL AL FORTE a něco na zavádění (teď si nevzpomenu název), to opět nezabralo, tak jsem šla k Dr. znovu a dostala jsem na 12 dní polygynax. V sobotu jsem si brala poslední a dnes je tady opět popráskání, pálení a trochu výtok. Problém přejde pouze v době MS, ale to pouze na první 4 dny, pak už se to zase rozjíždí.
Dr. už neví, co se mnou. Minule mi udělala stěry, zítra budou výsledky, tak uvidím, ale nikdy mi nic z výsledků nevyšlo (akorát streptokok, ale to se prý stejně nedá pořádně vyléčit :-/).
Jinak problém s imunitou nemám, nebývám nemocná, dělám psí kusy pro to, abych dodržela to, co se doporučuje (praní, nejíst sladké, atd, chlapa nemám už přes půl roku)…
Takže nechápu a nevím, co dál. Dost mi to komplikuje život ![]()
Nemáte někdo radu, tip, klidně i tip na doktora (střední Čechy, Praha), který by mi konečně pomohl? Máte někdo dobrou zkušenost? Je pro mě docela problém chodit co 14 dní na gyndu, cpát do sebe léky a výsledek nula nula nic ![]()
@7.straka Ptala jsem se, jestli nemůžu mít něco s hormony, prý ne, to bych prý musela mít i problém s MS (to nemám)…
@Anonymní píše:..takže ne, nevyšetřovali..
@7.straka Ptala jsem se, jestli nemůžu mít něco s hormony, prý ne, to bych prý musela mít i problém s MS (to nemám)…
Ahoj, měla jsem teď stejný problém, rýprasklinka u hráze a svedění. znáte neemový olej? dala jsem do vazeliny asi dve kavovy lzicky vazeliny a tak pul kavove lzicky oleje. a mazu rano i vecer po jednom dnu je to uz dobrý. s neemovym olejem mam zkusenosti velmi dobre, kupuji na internetu, mazu s nim oderky. vse rychle leci. odkaz na uzití. https://www.caltha.cz/…aci-mazlicky
Dobrý vecer holky, já mám taky nejspíš stejný problém. Praskliny o posevniho vchodu, když do mě přítel proniká, bolí to i vevnitř. Plus do toho jsem v 6tt. Ty praskliny bych pochopila, ale proč mě bolí vagina při sexu? Muže někdo poradit? Jsme zoufalá… ![]()
Na kvasinkovou infekci jsou ideální Boraxové globule, na zevní použití Fungicidin mast. Pokud se po zaléčení infekce objeví prasklinky na zevním genitálu, tak je vhodné je promašťovat, případně použít sprej Cicatridina.