Prasklinky kůže na intimních místech

Napsat příspěvek

Reakce odborníka

Gynekolog

MUDr. Jiří Škultéty
JST Medical Pro, s.r.o.

22.3.24 10:37

Na kvasinkovou infekci jsou ideální Boraxové globule, na zevní použití Fungicidin mast. Pokud se po zaléčení infekce objeví prasklinky na zevním genitálu, tak je vhodné je promašťovat, případně použít sprej Cicatridina.

Velikost písma:
Anonymní
26.11.15 20:09

Jééé a nevíte zda je ten Clotrimazol, na předpis? ;) Zrovna s tím mám taky problém..Zkoušela jsem mastičku Fungicidin, ale ten nepomáhá už v takovém stádiu :(

• Citovat
  • Upravit
1284
26.11.15 23:00

Clotrimazol je volně a za pár korun.
Ok, díky za radu, zkusím nedávat aviváž a jelikož nežehlím, tak zkusím přehežlit :-) uvidíme. Když to nebude lepší, tak zajdu na gyndu. Už toho mám po krk :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
26.11.15 23:08
@Anonymní píše:
Jééé a nevíte zda je ten Clotrimazol, na předpis? ;) Zrovna s tím mám taky problém..Zkoušela jsem mastičku Fungicidin, ale ten nepomáhá už v takovém stádiu :(
:hug: je to volně prodejné a dr to stejně nepíše, protože to platíš sama. Jinak vždy jsem kombinovala clotrimazol a fungicidin a léčba 10 dní a bylo to ok. Dr říká, že je nutné léčit těch 10 dní. Držím palce :hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
27.11.15 22:16

@Gab-iii tak tohle mne trápilo poslední tak 3 měsíce, vypozorovala jsem, že se mi to vždy rozjelo po MS a pak mi došlo, že to bude vlhcenyma ubrouskama, prostě při MS jsem se párkrát za den otrela pro lepší pocit…No a zalecila jsem to bepanthenem, měla jsem prasklinky i na hrázi a při curani jsem trpěla. Jestli tě trápí i ty koutky tak pyridoxin, myslím že už je volně prodejny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1284
27.11.15 23:59

@luc31 Děkuji :-) Pyridoxin, ten mám v plánu, ale snažila jsem se mu vyhýbat, je to B6 a jestli po něm budu žrát jak neurvalá, tak potěš :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
15.1.16 09:55

Praskliny

Ahoj holky měla jsem úplně stejný problém, svědivé nekonečné praskliny jedna se vytvoří a než zmizí udělá se druhá, měla jsem to po celé hrázi až ke konečníku. Došlo to tak daleko, že už jsem měla trauma i z čuraní… navštívila jsem s tím mojí kožařku a ta mi předepsala dvě masti a vzala mi stěry… jedna se jmenuje Batrafen mažu si to 2 x denně po dobu 10-ti dní a druhá Belogent mazání 1 x denně (antibiotiková mast)také po dobu 10-ti dnů. Po čtyřech dnech jsem zaznamenala úlevu :D prý jsem učebnicový případ, že to zabírá po čtyřech dnech… a teď to mám 8 den a super svědění a praskliny mizí a nesvědí… k tomu mi doktorka také doporučila mytí černým čajem a praní spodního prádla v obyč. mýdle bez prášku a aviváže…tak doufám, že moje rada někomu pomůže :D
hlavně doporučuji všem si zajít k lékaři a netrápit se zbytečně tak dlouho jako já :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.5.16 19:31

Moje zkušenost

Ahoj holky. Jelikož jsem si prošla doslova ocistcem, tak jsem se rozhodla se podělit o svou zkušenost. Cca 7 let trpím na prasklinky a občas i kvasinky. Celé je to na dlouho a provázelo to různé zkoušení i velké přešlapy ze strany gyn. Po 4 letech jsem si našla pořádnou doktorku o od té doby je to mnohem lepší. A co mi pomohlo. Mazat fungicidinem klotrimazolem i různé globule ale to obvykle jen na chvíli. Nyní nepoužívám žádný sprchový gel, lactacid mi taky spoustel infekci. Používám saforelu je to takový spíš olej a je to jediné co mi vyhovuje uz ne chilli ani nivea. Na intimní místa se mi nesmi dostat ani šampon. Vlasy si myji zvlášť. Musím teda dodat, že mám citlivou a suchou pokožku. Kalhotky jsem si zezacatku myla mýdlem s jelenem v ruce, nyní stačí je premachnout v ruce v čisté vodě po té co je vyperu v pračce. Jinak mi pomohly výplachy AFLOVAC a ty jsem měla používat rok. Dále mi doktorka doporučila femivaxinum neo. Jedná se o speciální vakcínu proti kvasinam. A kdyby to nezabralo je k dispozici i vakcína udělaná na míru přímo vám ale je to dražší. Tu jsem nezkoušela. Co mi nepomohlo? Dieta candida a navíc mi začaly padat vlasy. Doktor mi tehdy doporucil jíst jen tvaroh jogur bílý zeleninu a maso. Žádné ovoce pečivo a jaký koliv cukr včetně ovoce. Šílená dieta. No hodně zdaru. Prasklinky mám někdy i teď. Většinou když jsem ve stresu nebo nedodrzim to co jsem psala výše třeba si umyji vlasy při sprchování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
3.2.17 09:51

Ahoj holky, mam tyto problemy uz 5-6 let. Neprijemne pri sexualnim vztahu, ktery chci udrzovat, ale nejde to :D pritel i ja jsme na nervy. Od doporuceni gynekologu mi nic nepomohlo. Znama byla u kozare a ten ji rekl, ze takove kvasinky a popraskani zpusobuje prevazne cokolada, mouka a hodne cukru, omezit a jist zdrave a musim rict, opravdu to pomaha, netvori se kvasinky.
Co se tyce i tech samponu a mydel, mam stejny problem, jelikoz vysusuji pokozku, tak lepsi olejicky na omyti.
Holky zkousejte a uvidite, snad jsem trosku pomohla :P ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.8.18 08:10

Celkem výstižný článek k věci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.19 17:50

Ahoj holky,
omlouvám se, že anonymně, snad pochopíte..

Léčím se již několik let, ale bohužel bez výsledku. Teď mě neustále trápí prasklinky, ale hlavně uvnitř v pochvě.
Léky z lékárny už nezabíraly, tak jsem dostala COTRIMOXAZOL AL FORTE a něco na zavádění (teď si nevzpomenu název), to opět nezabralo, tak jsem šla k Dr. znovu a dostala jsem na 12 dní polygynax. V sobotu jsem si brala poslední a dnes je tady opět popráskání, pálení a trochu výtok. Problém přejde pouze v době MS, ale to pouze na první 4 dny, pak už se to zase rozjíždí.

Dr. už neví, co se mnou. Minule mi udělala stěry, zítra budou výsledky, tak uvidím, ale nikdy mi nic z výsledků nevyšlo (akorát streptokok, ale to se prý stejně nedá pořádně vyléčit :-/).
Jinak problém s imunitou nemám, nebývám nemocná, dělám psí kusy pro to, abych dodržela to, co se doporučuje (praní, nejíst sladké, atd, chlapa nemám už přes půl roku)…
Takže nechápu a nevím, co dál. Dost mi to komplikuje život :-(

Nemáte někdo radu, tip, klidně i tip na doktora (střední Čechy, Praha), který by mi konečně pomohl? Máte někdo dobrou zkušenost? Je pro mě docela problém chodit co 14 dní na gyndu, cpát do sebe léky a výsledek nula nula nic :-(

• Citovat
  • Upravit
1351
25.2.19 17:57

Nedostatek estrogenu ti vyšetřovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.19 17:59

@7.straka Ptala jsem se, jestli nemůžu mít něco s hormony, prý ne, to bych prý musela mít i problém s MS (to nemám)…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.19 18:03
@Anonymní píše:
@7.straka Ptala jsem se, jestli nemůžu mít něco s hormony, prý ne, to bych prý musela mít i problém s MS (to nemám)…
..takže ne, nevyšetřovali..
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.7.19 11:56

Ahoj, měla jsem teď stejný problém, rýprasklinka u hráze a svedění. znáte neemový olej? dala jsem do vazeliny asi dve kavovy lzicky vazeliny a tak pul kavove lzicky oleje. a mazu rano i vecer po jednom dnu je to uz dobrý. s neemovym olejem mam zkusenosti velmi dobre, kupuji na internetu, mazu s nim oderky. vse rychle leci. odkaz na uzití. https://www.caltha.cz/…aci-mazlicky

• Citovat
  • Upravit
1.12.19 22:33

Dobrý vecer holky, já mám taky nejspíš stejný problém. Praskliny o posevniho vchodu, když do mě přítel proniká, bolí to i vevnitř. Plus do toho jsem v 6tt. Ty praskliny bych pochopila, ale proč mě bolí vagina při sexu? Muže někdo poradit? Jsme zoufalá… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí