Prasklinky kůže na intimních místech

Anonymní
24.8.12 08:14

Prasklinky kůže na intimních místech

Omlouvám se za anonymitu, ale je to hodně intimní problém..
Asi před týdnem se mi objevila kvasinková infekce, měla jsem na to dvě tablety Canesten, protože jedna nezabrala a mažu Clotrimazolem, u doktora jsem nebyla. Svědění je pryč, ale udělaly se mi prasklinky kůže v oblasti hráze a taky v ohybu malého pysku. Hodně to pálí :( zkoušela jsem namazat Bepanthenem, jestli to není opruzelé, ale nepomáhá to.
Beru atk Azalia a dost často krvácím, takže nosím hodně vložky (tampony nemůžu kvůli kvasinkám), tak jsem si říkala, jestli to nemá spojitost s tím.
Přiznám se, že mám velký strach, jestli to není třeba genitální opar nebo dokonce nějaká horší pohlavní nemoc. :(
Nemáte s tím některá zkušenost, co by to mohlo být? Doktor je tam až v pondělí a nechci s tím letět na pohotovost.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce odborníka

Gynekolog

MUDr. Jiří Škultéty
JST Medical Pro, s.r.o.

22.3.24 10:37

Na kvasinkovou infekci jsou ideální Boraxové globule, na zevní použití Fungicidin mast. Pokud se po zaléčení infekce objeví prasklinky na zevním genitálu, tak je vhodné je promašťovat, případně použít sprej Cicatridina.

Reakce:

Velikost písma:
731
24.8.12 08:18

To bys měla…infekce tam přetrvává. Nestyď se a jdi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
24.8.12 08:20

Funguje na to imazol, mala mela prasklinky a dr mi to poradila at ji tim pipku vymaznu, pak se to udelalo dysi i me a ja to zkusila a za tri dny 2× denne mazani to bylo fuc:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
24.8.12 08:20

Jo a musi to byt imazol krempasta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
24.8.12 08:22

Mám to taky, byla jsem u kožařky několikrát - prý asi reakce na to, jak mi při porodu lili mezi nohy dezinfekci. Měla jsem několik mastí, jak jsem přestala mazat bylo to zpět a snad ještě horší. Když už jsem fakt fest rozškrábaná (v noci to prostě neovlivním), tak máznu Triamcinolon E - 3 večery po sobě a je to na nějakou dobu pryč. Soudím, že kojíš, já taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.12 08:34

@micelinka a tebe to svědí? Mě vůbec ne, jen pálí, je to opravdu jen jakoby natržený.. je to zarudlý, ale nekrvácí to.
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.8.12 08:35

@Janichka moc děkuji, na Imazol určitě kouknu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
13837
24.8.12 08:40
@Anonymní píše:
@micelinka a tebe to svědí? Mě vůbec ne, jen pálí, je to opravdu jen jakoby natržený.. je to zarudlý, ale nekrvácí to.
Zakl.

to moje vypadá taky jako prasklý + to svědí. Imazol mi nepomohl, ale teba to ;) bě jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Melody
24.8.12 09:16

Souvisí to s kvasinkama, případně jinou přidruženou infekcí. Hodně jsem na to trpěla. Myslela jsem, že se zvencnu. Mazala vším možným, celkem dlouho (několik dní) trvalo, než se jedna prasklina zahojila…a objevila se jiná. Kůže je prostě poškozená těmi bakteriemi a praská. Je potřeba zajít si k doktorovi a nasadit něco jiného, silnějšího a infekci kompletně doléčit. Jinak se toho nezbavíš, přestože už objektivní problémy typu výtoku a svědění nemáš. To byla taková úleva, když jsem to konečně doléčila!!! :dance: Ale na pohotovost bych s tím asi nešla…počkala bych do pondělí na normální gyndu…

• Citovat
  • Upravit
3249
24.8.12 09:17

Já to měla když jsem brala antiko - jakoukoli, vždycky po kvasinkách, občas i v období klidu, sex bez potrhání prostě nebyl. Až po vysazení to přestalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
24.8.12 09:45

Dost pomůže i namazat prasklinky kalciovou mastí. Hojí dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733
24.8.12 11:17

Ahoj, taky to mám vždy, když mám kvasinkovou infekci, je to hodně nepříjemné. Mažu to Canestenem, ale zkusila bych i Imazol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.8.12 11:21

Moc všem děkuji za rady :hug:

• Citovat
  • Upravit
Soňa26
3.9.12 23:46

Ahoj. Mela jsem podobny problem, po kazdem sexu prasklinky nez se zahojily udelaly se nove a nakonec mi byl zjisten streptokok. Neni to nic vazneho ale jsou na to jine leky nez na kvasinky. Akorat na gyn mi rekli ze to je jen muj problem ze partner se lecit nemusi, ale docetla jsem se ze je to prenosne oralnim sexem vetsinou takze si myslim ze by se prelecit mel i on. Nevim :roll:

• Citovat
  • Upravit
XYyyy
4.9.12 14:06

No teda, zrovna tenhle problém googluju, koukám že nejsem sama… mám prasklinku taky na intimním místě, ale ze sexu to není, je to až na kraji ochlupení mezi st. pysky… a je tam dlouho, potvora. dost na to trpím, vždycky na jednom místě a táhne se to i měsíce… dřív jsem to mívala u hráze, na jednom konkrétním místě, několik let vždy chvíli pokoj a pak zase. Doktorka (gyn) mi napsala Triamcicolon, s tím jsem to měla mazat vždycky jen chviličku. ten fakt pomohl, zmizelo to rychle. ale za chvíli to bylo zpět.
už mě to štve, nevím co s tím. kvasinkovou infekci občas mívám, ale tohle bývá nezávisle na ní. už přemýšlím, jestli mi nechybí nějaký prvek nebo tak něco.
měla jsem i strašně dlouho prasklinku na palci ruky, u nehtu. to mě zlobilo hrozně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa