Prasklinky kůže na intimních místech

Napsat příspěvek

Reakce odborníka

Gynekolog

MUDr. Jiří Škultéty
JST Medical Pro, s.r.o.

22.3.24 10:37

Na kvasinkovou infekci jsou ideální Boraxové globule, na zevní použití Fungicidin mast. Pokud se po zaléčení infekce objeví prasklinky na zevním genitálu, tak je vhodné je promašťovat, případně použít sprej Cicatridina.

Velikost písma:
13837
13.4.13 12:07

@Wecernice2 při naší frekvenci sexu se to do dalšího stihne zahojit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
13.4.13 12:11
@micelinka píše:
@Wecernice2 při naší frekvenci sexu se to do dalšího stihne zahojit :mrgreen:

To mně taky :-) Tak budu zkoušet co jste poradily a když objevím něco převratného napíšu :-)

• Citovat
  • Upravit
13837
13.4.13 12:12

@Wecernice2 ta mastička, co jsem psala, je jen na předpis. Budu ráda na njakýkolv nový nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cath72
13.4.13 14:05

taky s tím bojuji ...

:( zatím jsem u dr. nebyla…je třeba jít na gyndu nebo na spíš na kožní?
Na gyndu se mi moc nechce…byla jsem tam před 3 měsíci a toto mě zastihlo poprvé a už se toho měsíc nemůžu zbavit, zkouším různé mastičky a zatím nic. Zezačátku jsem myslela, že jsou to hemoroidy (je mi 40 a mám sedavé zam.) ale nevypadá to…je to delší prasklinka na hrázi - směrem ke konečníku, bolí a pálí nejvíc při sexu a při utírání po velké, jinak v klidu dobrý…alergička nejsem…trochu se bojím, že to mám z těch navoněných intimek (taky je obvykle nepoužívám a přehmátla jsem se v obchodě) nebo možná i parfem. toaleťák???

• Citovat
  • Upravit
11733
13.4.13 14:12

Šla bych na gyndu, tam ti poradí, alespon mě ano, pomohl mi Canesten mast

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
13.4.13 18:05

Cath72: Jj, před navoněným toaleťákem mě gynekoložka varovala taky. Ten jsem sice nikdy nekupovala, ale na ty intimky už si dávám sakra bacha. Leč…pozdě. Jak jsem říkala, potýkám se s tím už asi rok a půl (sem tam je to lepší, sem tam horší).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cath72
13.4.13 18:57

No, dám si na ty parfemovaný sr…y pozor, canesten už jsem zkoušela - nezabralo to.
pročetla jsem celou diskuzi, díky všem za tipy…našla jsem doma ten imazol, tak ho zkusím, třeba mi pomůže :think:

• Citovat
  • Upravit
1376
14.4.13 18:52

A co zkusit Locoid? Obsahuji kortikoidy, muze se max pouzivat 7 dni, je sice na predpis (myslim) ale pomaha hodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
14.4.13 20:03
@cihajda87 píše:
A co zkusit Locoid? Obsahuji kortikoidy, muze se max pouzivat 7 dni, je sice na predpis (myslim) ale pomaha hodne.

No já Locoid užívám na lupénku, už 12 let. A přímo v příbalovém letáku je napsáno toto: Přípravek by se dále neměl používat při svědění v řitní a genitální oblasti a při opruzeninách po používání plenek. Tak já se toho teda držím. Sázím ještě na tu kožní koncem dubna.

• Citovat
  • Upravit
1284
26.11.15 10:25

Ahoj.
Oživuji diskuzi.Chci se zeptat holky, co vám tedy nakonec opravdu zabralo na praskliny na intimních místech? Mám je taky pořád dokola, u poševního vchodu a dneska jsem zjistila, že mi praskla kůže i na noze pod malíčkem a trpím taky na koutky.Ale na intimních místech už to mám dlouho. Přestala jsem používat parfemované intimnky a papír a na chvíli to bylo dobrý, ale stejně se to vrátilo. Mažu clotrimazolem.Za pár dní to pomůže, ale jen na chvíli. Už jsem fakt na palici z toho. Děsně to štípe. Máte nějakou zaručenou léčbu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
26.11.15 10:49

@Gab-iii jde o to jestli to není mykóza - to se musí zavádět i čípky, aby se to vyléčilo i vevnitř a měl by se mazat i chlap. Byla jsi s tím u dr? Popraskané koutky - to znamená nedostatek vitamínu snad někdo poradí kterého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1284
26.11.15 11:44

@Ginuš Tablety zavádím, ale praská mi to i když žádnou mykózu nemám :-( mazala jsem i chlapa. vitamin B zkusím teda na ty koutky a třeba to pomůže i na ty intimní partie. U doktora jsem to říkala a pak při prohlídce jsme na to zapomněli. Zkusím příště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.15 18:04

Já trpím hodně na kvasinky.. Vždy to začne tím, že mě to dole začne svědit až pálit. Pak to zčervená a už to jede. Poté mám dole prasklinku a začnou mi kvasinky. Nedalo mi to a byla jsem s tím na gyndě. Kde mi řekl pan doktor, že to může být buď to z vypraného prádla v prášku, který zůstane na spodním prádle a poté to začne dělat nedobrotu nebo s jezením hodně sladkého a nebo také pitím hodně džusů :( Od té doby mám doma neustále zaváděcí tabletky, které jsou perfektní. Po zavedení 2 tabletky mám klid. Jmenuje se to Clotrimazol

• Citovat
  • Upravit
42775
26.11.15 19:19

@Gab-iii je jak píše anonymní - bacha na aviváž a prý taky pomáhá spodní prádlo propláchnout octem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.15 20:05

A nebo taky přežehlit.. ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat