Praskne mi voda v letadle?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
30.3.22 08:35

Praskne mi voda v letadle?

Ahoj,
Chtěla bych se zeptat, dneska jsem byla na kontrole u p. doktorky a řekla mi že mi muže prasknout voda v letadle.
Jsem ve 12tt. Chtěla bych se zeptat jestli s tím někdo máte zkušenosti a jestli je bezpečné letět. Let trvá pouze 3 hodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14313
30.3.22 08:37

@Tynasi Tak se rid radou Dr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35755
30.3.22 08:39

A důvod praskáním vody? Já letěla někdy v druhém trimestru. Spousta těhotných litá. Doktor má trošku divné argumenty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
30.3.22 08:47

Jako já myslím, že běžně voda v letadle nepraská. Ale jestli ty máš nějaké riziko tak to řeba možné je :nevim: zeptala ses proč by se to mělo stát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
30.3.22 08:49

@pikola Prý kvůli velké změně tlaku při vzlétáni a při přistání. Mám teď v neděli odletět na 14 dni do Španělska. A přijde mi blbost že by mi v tak brzkém těhotenství mohla prasknout voda. Ale radši se zeptám tady někoho kdo s tím má zkušenosti, protože paní doktorce moc nevěřím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
30.3.22 08:50

@alejandra Riziko právě nemam, vše mi probíhá v pořádku. Prý kvůli tlaku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35639
30.3.22 08:54

Není paní doktorka už trochu staršího vydání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.3.22 08:55

V tomto týdnu není let pro zdravou ženu v podstatě žádným rizikem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76303
@Tynasi píše:
@pikola Prý kvůli velké změně tlaku při vzlétáni a při přistání. Mám teď v neděli odletět na 14 dni do Španělska. A přijde mi blbost že by mi v tak brzkém těhotenství mohla prasknout voda. Ale radši se zeptám tady někoho kdo s tím má zkušenosti, protože paní doktorce moc nevěřím

prasknout voda ve 12 tt.? jaká voda? kolik jí tam může být?
možná ty konkrétně máš nějaké riziko, jinak spousta těhotných lítá - jsou i těhotné letušky, ženy lítající sem a tam kvůli práci …..
ale asi máš nějaký problém, nebo tě jen doktorka straší - termín "prasknout voda ve 12 tt. mi přijde zvláštní, ale nejsem lékař

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7

@JancaS84 Ano trošku starší už je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.22 08:56

Mně gynekolog říkal, že největší riziko v letu je vlastně v tom, jak se skenuješ v té bráně a že v letadle při letu dostáváš v podstatě RTG záření. Což je fakt. Já bych neletěla kvůli tomuhle.

• Citovat
  • Upravit
53190
30.3.22 08:58
@Anonymní píše:
Mně gynekolog říkal, že největší riziko v letu je vlastně v tom, jak se skenuješ v té bráně a že v letadle při letu dostáváš v podstatě RTG záření. Což je fakt. Já bych neletěla kvůli tomuhle.

To je pěkná blbost, to by všechny letušky a piloti museli mít po roce služby nemoci z ozáření :mrgreen: :mrgreen: Větší riziko u těhotných je například v trombóze, není od věci mít do letadla kompresní punčochy. Ale ozáření tedy opravdu ne :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
30.3.22 08:59

@Tynasi
A máš rizikové těhotenství? Je nutné letět?
Já bych se tomu vyhnula, zvlášť pokud to není nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.3.22 09:00

A ještě trochu jinak, myslím, že výhody relaxace v teple dalece předčí veškerá rizika, která snad mohou při 3 hodinovém letu vzniknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
30.3.22 09:05

Ja v těhotenství letěla nekolikrat, jednou i 10 hodinovy let po konzultaci s lékařem. A i na tenhle dlouhý let mi rekl jen, at si užijeme dovolenou, ze mi odpočinek prospěje. 3 hodiny do Španělska jsou opravdu v poradku, užij si dovolenou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí