Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
Na 2.screeningu mi bylo zjištěno, že plod má pravou hemisféru a i levou mimo hlavičku. Dr. nás poslal na genetiku a na ukončení jdeme v pondělí. Strašně ve mě hlodá jestli na to nemohli přijít už na 1.screeningu. Nebo jak je možné že jinak je vše v pořádku i srdeční akce a když jsem v klidu cítím jak se hýbe. Myslíte že mě na genetice ještě vyšetří nebo mě hned podle zprávy od dr. pošlou na ukončení?
Předně je mi to moc lito, co te potkalo. Na genetice te urcite vysetri a kontulzovat to bude vic doktoru, nez se pristoupi k ukonceni těhotenstvi… Samozrejme jen s tvym souhlasem. Drz se
Jak muze mit hemisfery mimo hlavicku?
kazdopadne je mi to moc lito a posilam spoustu sil ![]()
Je mi to moc líto
Preji hodně sil a v budoucnu zdravé miminko.
@zudina Mozek mimo lebku, videla jsem to nakreslene uz ve starem Domacim lékaři v knihovne mých prarodičů. Taky mi není jasné, ze to nebylo videt uz na prvnim screeningu.
V tom domacim lekari byly i fotky dětí, které se tak narodily. Vetsina jich prý prezije tehotenstvi, ale potom umírá pri porodu nebo krátce po něm, par dnu maximalne týdnů.
Pohyby plodu a celkovy stav tehotne nic nevypovida o zdraví plodu. Bohuzel.
Ještě jednou, je mi to moc líto ![]()
Děkuju všem za reakce a podporu, už to vše chci mít za sebou. Jako určitě nechci donosit takové dítě když to není pro život.
Já jsem byla na NT screeningu před Vánoci a vím že Dr hledala mozek a zjišťovala zda jsou obě hemisféry v pořádku.
Je mi to moc líto, to je opravdu neslučitelná vada. Určitě udělají ještě další vyšetření, aby to bylo jisté.
@andelka83 jenže jak by se teď mohli vyvynout ven když snad by hlavička měla být od začátku uzavřená.
@potvurka89 no,to mě právě zaráží, když hlavičku a mozek kontrolují už kolem 12-14 tt. Vím, že jsou případy kdy jsou jiné orgány mimo tělíčko a některé se dají po porodu operovat, ale nevím jak je to v tomto případě. ![]()
@andelka83 dr. říkal že by to prý nešlo. Ale asi změním dr. gyn. protože fotku utz mi udělali jen na první poradně a pak už jen říkali že není hezky vidět
Odkud jste? zkuste podoli! dooc. kroftu nebo nejakou kapacitu at mate jistotu…drzte se ![]()
@potvurka89 zkusila bych další vyšetření, konzultaci.
Já jsem na NT byla v nemocnici, ne u mého Dr, a trvalo dvě hodiny než bylo možné zjistit všechno potřebné.
Nt se prece dela na klinice to neudelaji tim,.utz v ordinaci.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.