Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj.V poslední době sem si všimla že mám docela velkej problém že neumim lhát a mlžit.Přijde mi že mě snad někdo očaroval jak v tom filmu ![]()
Máte to někdo stejně?Řeknete co si myslíte i za cenu toho že budete za špatné,neoblíbené? ![]()
Když se mě kamarádka zeptá nepřibrala sem trochu.Dřív bych řekla tobě to sluší a určitě né
.Dnes řeknu jo a je to znát.
Nedokážu někomu říct že má hezké dítě když je ošklivé a pokud by se mě zeptal je hezké?Tak snad řeknu že né ![]()
Když přijde na mojí nějakou malou lež chlap a nebo zjistí něco co neměl tak dřív bych řekla že né a měla 10000 příběhu ale v poslední době vše prásknu a nebo se směju že je poznat že lžu ![]()
Nutí vás tak říci ostatním pravdu i za cenu toho že dostanete
a nebo sem takovej magor jen já???
![]()
Krásná diskuse ![]()
Nejsi takový magor jen Ty.
Já se s tím potýkám celý život a nadělala jsem si i dost nepřátel-ono hodně lidí tu pravdu do očí slyšet nechce-prostě jsem zvyklá říkat lidem do očí co si myslím.Teda kromě svého bývalého šéfa a nadřízených tam mlčím a skřípu zuby.
No,ale co se týká toho ošklivého dítěte-to bych asi lhala.
![]()
Já už od mala říkám všem pravdu, kvůli tomu aby na mne nemohli nic použít, protože cokoliv by řekli že o mně vědí, tak bych na to mohla říct - já vím, však jsem to taky řekla já
Jen poslední dobou mi to přijde jako totální blbost. Hlavně proto že pak člověk nemá žádné kamarády, krom těch co jsou stejní ![]()
Největší problém je zformulovat odpověď dítěti, když nechci lhát, ale zároveň nechci říct pravdu. Jediná lež v mém okolí co projde je o tom, že babička šla do nebe. Což není lež v pravém slova smyslu.
Tak pokud bych měla napsat pravdu, tak některé z těch příkladů co píšeš svědčí spíš o nedostatku taktu. Tím nepíšu, že já jsem jinačí. Kvůli tomu, že jsem napsala to, co jsem si myslela, tedy dle mého pravdu, tak jsem byla vyloučená tady z jedné nejmenované diskuse. Ale jsem spíš ráda. Než to v sobě dusit a chovat se pokrytecky, to jsem radši mezi lidmi, kterým tu pravdu můžu říct. Maximálně mi řeknou, že to vidí jinak, ale mojí pravdu mi prostě neberou a ani mě za ní netrestají. ![]()
Ahoj Kamco,ja nelzu,reknu vsechno lidem co si myslim,i kdyz to zrovna pravda byt nemusi,neumim se dlouho pretvarovat,vsechno reknu narovinu kazdemu a proto mam jen dve kamaradky,ktere jsou stejne a s nima si rozumim.Ja taky po okoli vyzaduji,aby ke me bylo uprimne,nesnasim pretvarky.
Ale zase s tim ditetem,no tak i kdyz si myslim,ze dite hezke neni,nikdy bych to matce ditete nerekla,protoze by ji to hodne ranilo,(stejne jako kdyby to nekdo rekl me,ze nemam hezke dite)je to jeji dite,jeji laska,pro ni je to decko nejkrasnejsi a takhle bych nikdy zadne ženske neublizila.Nereknu ji,JEEE,TO JE KRASNE DITE,ale jen se mile usmeju,nic vic.
Neprihlasena Jaruna
no s tím dítětem už to bylo přehnaný,to bych asi nedala(řeším to taky jen usměvem),ale jinak opravdu lhát nedokážu.
Kde má hranice takt ? ![]()
Nevim proč říkat kamarádce jak jí to sluší když mi přijde jak maškara a taky bych chtěla znát pravdu než chodit v něčem co mě nesluší ![]()
Dřív sem byla lhář.Dokázala sem všem povídat jak jsou krásné,jak je mi s nima fajn a dneska klidně napíšu kamarádce ten film co si mi pujčila jako bombu mě nebavil
čimž rozjedu diskuzi proč né atd..
Nemyslim si a nedělám to z duvodu že bych si myslela že sem lepší nebo tak,ale prostě to nedokážu.Klopim oči a nakonec to vybalim ![]()
Já jsem hoooodně lhala v období od 14-17 roku i po tom 18
hlavně rodičům a ve škole, ted po 3 letech mám potřebu mámě vyprávět v čem všem jsem jí lhala, protože vím, že ted už jsem uplně jinde a nemlže se zlobit. Já to mám s lhaním těžký, umím lhát, ale většinou když zalžu jednou zapomenu co jsem řekla
To se mi stává pravidelně, tak pak radši vyklopim pravdu
Někdy se do toho tak zamotám ![]()
Nejvíc ted lžu bráchovi, kterej pořád věří na ježíška, říkám, že na něj také věřím ![]()
od tý doby co se mi narodil samuel nemám potřebu lhát, neboi spíš nemám komu lhát.. ![]()
Ale ono není lež jako lež… Jde také o to komu lžeme, jestli sami sobě, ostatním blízkým, dětěem. jakých věcech lžeme, třeba to že někomu něco sluší i když ne je jen malá lež, to, že někdo zatajuje nevěru je podle mě lež horší. Víte jak to myslím… někdo prost malé lži nebere jako lži kamčo
nemusíš si dělat hlavu z toho, že jsi upřímná ![]()
Kamča.dalmatinka píše:
no s tím dítětem už to bylo přehnaný,to bych asi nedala(řeším to taky jen usměvem),ale jinak opravdu lhát nedokážu.
Kde má hranice takt ?
Nevim proč říkat kamarádce jak jí to sluší když mi přijde jak maškara a taky bych chtěla znát pravdu než chodit v něčem co mě nesluší
Dřív sem byla lhář.Dokázala sem všem povídat jak jsou krásné,jak je mi s nima fajn a dneska klidně napíšu kamarádce ten film co si mi pujčila jako bombu mě nebavilčimž rozjedu diskuzi proč né atd..
Nemyslim si a nedělám to z duvodu že bych si myslela že sem lepší nebo tak,ale prostě to nedokážu.Klopim oči a nakonec to vybalim
Význam slova takt
1. rytmický celek, rytmus; 2. jemné společenské chování; ohleduplnost, šetrnost; citlivost
takže ty prostě kámošce „nectitlivě“ sdělíš, že je tlustá
nebo mamince „nešetrně“ oznámíš, že má ošklivé dítě…
Kamča.dalmatinka píše:
Kde má hranice takt ?
Nevim proč říkat kamarádce jak jí to sluší když mi přijde jak maškara a taky bych chtěla znát pravdu než chodit v něčem co mě nesluší
Dřív sem byla lhář.Dokázala sem všem povídat jak jsou krásné,jak je mi s nima fajn a dneska klidně napíšu kamarádce ten film co si mi pujčila jako bombu mě nebavilčimž rozjedu diskuzi proč né atd..
Nemyslim si a nedělám to z duvodu že bych si myslela že sem lepší nebo tak,ale prostě to nedokážu.Klopim oči a nakonec to vybalim
Význam slova takt
1. rytmický celek, rytmus; 2. jemné společenské chování; ohleduplnost, šetrnost; citlivost
katko tak to mám stejně,zrovna nedávno sem měla potřebu mamnce vše říci kdy sem lhala,proč a co sem kde kdy dělala
.
Malému taky nelžu i když včera mě odzbrojil tim že mu umřela jedna ryba
a on jí vyndal a přinesl mi jí v sítce a říká ryba rozbila,dej baterky
a já nevěděla co říci tak sem řekla že tu rozbitou zahodíme a koupíme nějakou co není rozbitá
.
Taky sem se u toho ale musela smát ![]()
kolozubka píše:Kamča.dalmatinka píše:
Kde má hranice takt ?
Nemyslim si a nedělám to z duvodu že bych si myslela že sem lepší nebo tak,ale prostě to nedokážu.Klopim oči a nakonec to vybalimVýznam slova takt
neřekla sem necitlivě!!!Řekla sem že jí nelžu.řeknu že přibrala,ale já taky a v létě to vyběháme.Neřeknu jo si tlustá jak ..... ale dřív bych to neřekla.za cenu abych byla oblíbená bych řekla to vubec né,mě přijde že si zhubla ![]()
Kamco,maškara
,to jsem dlouho neslysela,ale jo,mas pravdu,ja bych taky chtela,aby mi kamaradka rekla,ze v tomhle obleceni jsem jak kašpar a ne,jak mi to moc slusi,nebo ze jsem zmalovana jak devka,abych ubrala malovačky.
Jenze ja takovych lidi moc neznam,vsechno to jsou ulhane,pomluvacne,zavistive lidi.To bych byla radsi do smrti bez kamaradky,nez se bavit s nejakou falesnou kozou.Jaruna
Tedy dnes večer se mi všechno odesílá 2× ![]()
Kamčo, to s tou rybou se ti tedy povedlo
Děti mají takových záludných otázek ![]()
kolozubka píše:
Tedy dnes večer se mi všechno odesílá 2×Kamčo, to s tou rybou se ti tedy povedlo
Děti mají takových záludných otázek
kozolubko já si myslela že to posíláš vše dvakrát aby si dala na na svá slova větší duraz
(to je vtip)