Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
myslíš ,že kamarádství se projevuje sms zprávami k různým výročím? já za kamaráda považuji toho,komu se můžu vybrečet na rameno když je mi špatně,toho kdo by mi bez váhání pomohl ,kdyby bolo potřeba a nenechal by mě o pomoc škemrat. A proto mám pouze jednu kamarádku
Všechno nejlepší k svátku! ![]()
Praví kamarádi - to nevím, jestli vůbec existuje nebo tak - co si pod tím, kdo představí se asi liší. Zkus se nad to povznést. Tak aspoň někdo napsal, ne?.. Jsou ještě přiožralí ze Silvestra, zapomněli…
![]()
Já jsem ráda, když napíše někdo, od koho to nečekám
A zdaleka nepíšou všichni, kterým já, to pochybuji, že má někdo 100% návratnost.
To tak ten, kdo přeje jen svý mámě
Na to nehleď, tak to nelze brát..
![]()
JEŠTĚ JEDNOU VŠE NEJLEPŠÍ A HODNĚ ZDRAVÍ
![]()
Taky bych neposuzovala míru přátelství podle poslané sms k svátku
Kdo žije v nějakém kalupu, nemusí si ani všimnout, žes nějaký svátek měla. A kdybych já měla posuzovat kamarády podle toho, kdo mi popřál k svátku, moc jich opravdu nebude, protože mám svátek na Štědrý den a to si fakt málokdo vzpomene ![]()
Mně kolikrát zapomene napsat i vlastní ségra k narozeninám a ozve se za dva dny, že na to zapoměla, takže klid
Jinak souhlasim s holkama…kamarád je ten, kterému zavoláš v nouzi a on bez váhání přijde, vyslechne… ![]()
Alisa25 píše:
ve výročí píšu smsky a různá přáníčka všem kamarádům co jsem znala od základky. Ted jsem měla v neděli svátek a nenapsal mi nikdo, ani nikdo nepřišel. Přitom ve škole,když jsem jim pomáhala kopírovat materiály ke zkouškám a připravovala na zkoušky z jazyků bylo jich hodně ted mi napsali pouze 3 ale ti jsou moc daleko a osobně je neznám. Jsou to praví kamarádi?
nemáš facebook? tam píšou všichni pořád, i lidi, co skoro člověk nezná ![]()
já si teda přátelství představuju jinak, než že někomu dáš zkopírovat sešit a je ti vděčný… Já si teda dneska už nepamatuju, s kým vším jsme si kdy ve škole pomáhali nebo ne. A i když mi to na facebooku hlásí, kdo má narozeniny, i když vidím v kalendáři, kdo má svátek, tak nikomu přání neposílám. Proč, když se s nikým nestýkám a máme se tam jen proto, abychom se úplně neztratili z dohledu a mohli pak společně naplánovat srazy?
Přání posílám jen kamarádkám, které mi za to stojí. Upřímně mě vůbec netěší, když vidím, jak mi k narozeninám napíše 20 lidí, o kterých X let nic nevím. Napsat všechno nej, když to na tebe na první stránce fejsu vyskočí, to umí každý pitomec ![]()
Kamarádka loni dělala pokus, že si smazala datum narození… A nenapsal jí vůbec nikdo! ![]()
Já mám kamarádku, opravdovou kamarádku jen jednu. Vídáme se tak jednou za půl roku (bydlíme 200km od sebe), nesnáší jakékoliv slavení, takže mi pochopitelně ani k ničemu negratuluje, ale…je to člověk, se kterým můžu stoprocentně počítat. Vím, že kdybych potřebovala, sedne do auta a je u mě co nejdříve. Neříká mi, to co chci slyšet, ale nebojí se mi říct pravdu, nevyčítá, umí povzbudit…to je podle mě opravdové přátelství.
díky za info. Tak to pak já žádné kamarády ani nemám. Já ten Facebook beru i pozitivně že nezapomněli, že ten dotyčný existuje. Možná jediná kamarádka se kterou si ted hodně rozumím je bráchova přítelkyně. Je zvláštní, že když má na FB svátek někdo jiný, má tam spoustu přáníček a já skoro nic. Nedávno jsem pozdravila jednu holku od nás z vesnice no a její kámoška se zeptala odkud se známe a ta holčina od nás jí doslovně řekla " Ta je mentálně postižená, však mi jí moje máma ukazovala víckrát"
Zrovna ten FB bych nebrala, že na tebe nezapomněli
Blikne mi tam někde, že ty máš svátek nebo narozeniny, tak jako abych nebyla úplně out ti taky popřeju, když se něco děje, tak přece nesmím být pozadu, ne? ![]()
Taky pravé kamarády neberu podle blahopřejných sms. Pro mě jsou to lidé, kterým věřím a můžu jim věřit. Nemusím je vidět každý týden, i když se potkáme po dvou letech, máme si co říct, ať už jsme v jakékoliv životní situaci.
Alisa25 píše:
díky za info. Tak to pak já žádné kamarády ani nemám. Já ten Facebook beru i pozitivně že nezapomněli, že ten dotyčný existuje. Možná jediná kamarádka se kterou si ted hodně rozumím je bráchova přítelkyně. Je zvláštní, že když má na FB svátek někdo jiný, má tam spoustu přáníček a já skoro nic. Nedávno jsem pozdravila jednu holku od nás z vesnice no a její kámoška se zeptala odkud se známe a ta holčina od nás jí doslovně řekla " Ta je mentálně postižená, však mi jí moje máma ukazovala víckrát"
Aliso, tak se na to tak neupínej, nemysli na to, kolik má kdo přáníček, to je fakt blbost, no a co o Tobě kdo říká neřeš, to by jsi se zbláznila, lidi vždycky pomlouvali a pomlouvat budou, s tím nic neuděláš. Užívej si přátelství s bráchovou přítelkyní a vůbec života a neřeš malichernosti. ![]()
Když Tě to zakladatelko štve, že se Ti nikdo neozval, tak už prostě taky nepiš žádná přáníčka ani SMSky lidem, kteří je nepíšou Tobě a je to.
Neřeš blbosti
, podle sms k svátku nepoznáš kamaráda. Já třeba nevedu kalendář, takže k svátku přeju pouze v případě, že mě někdo upozorní, že má dotyčný svátek. ![]()
Takže milá Aliso, jelikož jsi upozornila, přeji ti vše nejlepší k svátku!
(A jak jistě uznáš, neznamená to, že jsem tvá pravá kamarádka.
)
Nelisa píše:
Neřeš blbosti, podle sms k svátku nepoznáš kamaráda. Já třeba nevedu kalendář, takže k svátku přeju pouze v případě, že mě někdo upozorní, že má dotyčný svátek.
Takže milá Aliso, jelikož jsi upozornila, přeji ti vše nejlepší k svátku!
![]()
![]()
(A jak jistě uznáš, neznamená to, že jsem tvá pravá kamarádka.
)
Já bych podle toho pravé kamarádství nehodnotila
To se pozná jinak.
Nicméně teď mi to připomnělo, co nesnáším, a to jsou hromadně rozesílané rýmovačky k Vánocům o Ježíškovi na saních například
. Něco tak neosobního by si dotyční klidně mohli odpustit a já bych se bez jejich přání poslaného všem ze seznamu v telefonu klidně obešla…
Já loni zapomněla na svátek svého partnera
Jo a v létě na svátek svojí dcery
Přitom je oba miluju a za dceru bych dala život.
Takže věř tomu, že SMS k svátku není žádný ukazatel.
ve výročí píšu smsky a různá přáníčka všem kamarádům co jsem znala od základky. Ted jsem měla v neděli svátek a nenapsal mi nikdo, ani nikdo nepřišel. Přitom ve škole,když jsem jim pomáhala kopírovat materiály ke zkouškám a připravovala na zkoušky z jazyků bylo jich hodně ted mi napsali pouze 3 ale ti jsou moc daleko a osobně je neznám. Jsou to praví kamarádi?