Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já teda nevím, ale asi bych s ní probrala režim prcka ještě předtím než bude hlídat…každé dítě je jiné, jinak usíná, jindy jí atd… ![]()
Ulehčit práci ?Neznám nic otravnějšího než uspávání dětí. ![]()
Když si jí o režimu nic neřekla ,tak se nedivím, že jí nepřišlo nic divného na tom ,že chce kluk spát. Mě v tom věku spal Koblih dvakrát denně.
Myslím, že chyba byla jen v komunikaci. Moc to hrotíš.
Já bych jí tedy předem o režimu řekla. Pokud by se stalo toto, řekla bych jí, že si nepřeju, aby dítě spalo. Že Ti nic neřekla chápu, nic sse nestalo. Asi bych taky nešla otravovat…
Ale pokud ztratila Tvou důvěru, nezkoumala bych, jestli jsi nebo nejsi přecitlivělá. Dát dítě hlídat cizímu člověku můžeš pouze za předpokladu, že k němu tu důvěru máš.
Třeba byl syn opravdu unavený a usnul,dítě neusne nebo nevydrží být vzhůru dokud nezavelíme,že je čas spát
Podle mě to moc řešíš,nebo jste měli s chůvou probrat tyhle věci.
Ztratit důvěru u někoho jenom proto, že jsem neřekla, co chci..to je teda masakr…
Bych to tak nehrotila, náš syn taky chodí spát kolem 1 hodiny a občas se stane, že to zatáhne kolem poledne a někdy i později než ve 2. Psala jsi, že dnes dříve vstával, tak je možný, že byl unavený. Zítra jí řekni jaký má celodenní režim, at se tomu přizpůsobí. Pozorovala bych jí celý týden a pak bych to teprve začala nějak řešit.
Chápu tvoje rozhořčení. Být tebou tak asi zkusím jinou chůvu, když této už nevěříš. Ale příště jí radši pořádně všechno vysvětli předem, jaký má tvoje dítě režim a když poté nesplní tvoje očekávání tak si s ní promluv. Nelze jenom poděkovat a být naštvaná. Přece jen asi neumí číst myšlenky
Doufám, že s další chůvou už bude lepší spolupráce.
Jinak si určitě nemyslím, že bys byla přecitlivělá. Všechny matky jsou citlivé, když jde o jejich dítě, takže jsi naprosto normální. ![]()
sterezie píše:No, tak clovek nemysli uplne na vsechno
Myslím, že jsi jí měla jasně říct, jak si to předstvauješ
No mně by to taky přišlo zvláštní, a to velmi. Má dcera taky chodí spát tak v jednu a předtím by rozhodně neusla a rozhodně ne s cizím člověkem. Nezávidíte, holky, zakladatelce náhodou tu chůvu? ![]()
Kdyby se mně cokoliv nezdálo na cizím člověku, který má hlídat moje dítě, už bych mu ho nesvěřila nebo dávala velký pozor. Je mi líto, pokud tím chůvě neprávem škodím, ale hlavní by pro mě bylo dítě.
no nevím, ale kdyby nechtěl spát a ona ho násilím uspávala, tak by přeci řval jako pardál, a to by si slyšela. A jestli si s ní neprobala váš režim, tak prostě jen přirozeně následovala potřebu dítěte jít spát. Honza je zhruba stejně starý a když vstane ráno brzo, taky ještě usne 2× za den.
sanyaa píše:
No mně by to taky přišlo zvláštní, a to velmi. Má dcera taky chodí spát tak v jednu a předtím by rozhodně neusla a rozhodně ne s cizím člověkem. Nezávidíte, holky, zakladatelce náhodou tu chůvu?
Kdyby se mně cokoliv nezdálo na cizím člověku, který má hlídat moje dítě, už bych mu ho nesvěřila nebo dávala velký pozor. Je mi líto, pokud tím chůvě neprávem škodím, ale hlavní by pro mě bylo dítě.
Nezávidím tu chůvu, opravdu ne. Představila jsem si sebe na jejím místě a je mi ji líto. Takové chování paní by mě dost naštvalo, proto se ji zastávám ![]()
sanyaa píše:
Nezávidíte, holky, zakladatelce náhodou tu chůvu?
Podle sebe soudím tebe ![]()
Dnes u nas byla poprve nova chuva hlidat moje rok a pul stare dite. Byly jsme domluvene na hodiny dopoledne. Napred jsem cca hodinu byla s nimi, aby si dite zvyklo, pak jsem odesla do jine mistnosti. Pracuji z domu, chuve jsem rekla, ze kdyby kdykoli cokoli, at prijde, ze jsem k dispozici kdykoli uplne bez problemu.
V 11:25 jsem skoncila praci a sla jsem za nimi. Dite spalo, v teplackach, v moji posteli. Chuva si cetla. Ptala jsem se, co se stalo, ze pry sam usnul a uz spi dlouho, pres hodinu.
Docela me to zarazilo. Syn takhle snadno neusina - nikdy se mi nestalo, ze bych si s nim hrala a on by proste usnul. Je fakt, ze dnes vstaval driv nez obvykle, ale stejne jsem myslela, ze zvladneme aspon priblizne dodrzet kazdodenni rezim, kdy ma po 12 obed a az pred 1 jde spinkat po obede.
S chuvou jsem to, ze ma rezim takhle, neprobirala - predpokladala jsem, ze kdyz ji chci kazdy den na 3 dopoledni hodiny, tak ty hodiny asi dite nespi, jinak bych mohla z domu pracovat tak jako tak. Je to pani, co ma sama skolou povinne deti a vysokoskolske vzdelani - nejak bych cekala, ze bude tusit, ze takhle stare dite uz muze mit nejaky rezim a nedava se spat zcela nahodne.
No a co ted s tim. Ja jsem byla tak v soku, ze jsem ji vubec nic nerekla, podekovala za hlidani a vyprovodila ji ven
Ale nastvana jsem desne. Mam z toho dojem, ze si pani proste chtela praci ulehcit, tak ho uspala. A i kdyby ne a syn by se nejak zazracne sam presunul do me postele a tam sam usnul, prestoze si s nim snazila hrat… ja nevim, mam pocit, ze mi to mela rict. Ja bych ji samozrejme nevyhodila a zaplatila bych ji za ten cas, co jsme byli domluvene, ale tohle mi dost udelalo caru pres rozpocet. Syn ma uplne rozhozeny rezim, ja jsem potrebovala zaridit jeste nejake veci v jeho popolednim spanku…
Nicmene, ta pani u me uplne ztratila duveryhodnost a vubec nemam chut na to s ni dal spolupracovat.
Co byste delaly vy? Jsem precitlivela?