Pravostranný aortální oblouk

1939
17.5.19 19:18

Nejsem doktor, vubec neumim rict, co to pro miminko znamena…kazdopadne kdyz si vybavim nakres srdce, tak aorta je nejvetsi tepna, ktera z nej vystupuje (konkretne z leve komory), vede okyslicenou krev do tela a staci se nad srdcem vlevo…pokud se ti podari podari neco zjistit, tak dej urcite vedet…drzim palce! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31
17.5.19 20:06

Ano děkuji určitě dám… Jdu az za měsíc ke kardiologovi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.11.20 17:15

Vaskularní prstenec

Dobrý den, mohu vědět jak jste dopadli s aortalním obloukem? Mám screeningy dopadli dobře. Až na kontrole, nás poslali na echosrdce a tam mi sdělili, že mají podezření na zdvojenný aortalní oblouk. :nevim: takže jsem dnes absolvovala odber pohodové vody a zítra jedeme na nějaké speciální kardio do Prahy. Ale jak říkám na screeningu to vypadalo ukázkové a triple test byl v pořádku. Tak tomu nerozumím, snažím se najít někoho kdo mě trochu uklidní, jelikož nás teď začali doktoři strašit, že je možné že budeme muset dát miminko pryč. :,( jsem ve 23tt a neumím si představit. Co a jak bude. Děkuji za odpověď.

• Citovat
  • Upravit
43035
19.11.20 18:39
@Anonymní píše:
Dobrý den, mohu vědět jak jste dopadli s aortalním obloukem? Mám screeningy dopadli dobře. Až na kontrole, nás poslali na echosrdce a tam mi sdělili, že mají podezření na zdvojenný aortalní oblouk. :nevim: takže jsem dnes absolvovala odber pohodové vody a zítra jedeme na nějaké speciální kardio do Prahy. Ale jak říkám na screeningu to vypadalo ukázkové a triple test byl v pořádku. Tak tomu nerozumím, snažím se najít někoho kdo mě trochu uklidní, jelikož nás teď začali doktoři strašit, že je možné že budeme muset dát miminko pryč. :,( jsem ve 23tt a neumím si představit. Co a jak bude. Děkuji za odpověď.

At uz ma jakoukoli diagnozu, urcite nebudete MUSET dat miminko pryc. Kazdopadne si pripadne zjistete moznosti prenatalni chirurgie, nez se k podobnemu kroku pripadne rozhodnete. Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
19.11.20 19:31

@Pudloslava děkuji, vy s tím máte nějakou zkušenost? Takže myslíte, že to není tak strašné jak nás ve FN Plzeň straší? :( :roll:
Vůbec nevím, co nás čeká nebo jestli straší doktoři zbytečně. Pořádně mi to úplně nevysvětlil. Jen mluvili o nějaké operaci buď po narození a nebo ve 4 letech… Genetika doufám bude v pořádku. Nechci o miminko přijít, když vím kolik úsilí nás to s manželem stálo a ze se oba moc těšíme. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
19.11.20 20:54

Nemam, je mi.lito, jestli jsem vzbudila ten dojem. Chtela jsem jen rici, ze rozhodnuti bude vase, ne doktoru. V Motole (hadam, ze Motol) vam reknou realne vyhledy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
19.11.20 21:00

@Pudloslava aha, tak jsem trochu doufala v naději. Nevadí tak budeme doufat, že snad v Motole budou mírnější a řeknou nám dobré stanovisko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
19.11.20 23:30

Ahoj, nevím jestli úplně poradím, ale napíši naší podobnou zkusenost.Kdyz jsem byla těhotná se synem tak na prvním velkém Utz bylo zjištěno, že syn má pravostran. aortalni oblouk. Za další asi 3 týdny jsme musela na další Utz, pohovor na genetiku a odběr plodové vody. Musel se vyloučit tuším Digeorguv syndrom.Ten byl naštěstí vyloučen po výsledku z odběru plodové vody.Bylo nám řečeno, že je to vada, se kterou se dá úplně normálně bez problémů žít. Ale kdyby syn měl problémy s přijmeme tuhé potravy, takže se to musí vyřešit operačně. Ze tam tlačí něco co nemá. No abych to zkrátila. Narodil se nám krásný zdravý syn, který teda neměl problémy s příjemném tuhé potravy, ale časté kašle a respirační potíže. Takze když měl dva roky, čekala nás operace v Motole.Za pár dní to bude rok.Syn je zdravý, krásný, prostě boží bez problémů. Takze se ničeho nebojí, vše bude v pořádku a kdyby ne, dá se to určitě nějak řešit a opravdu v Motole jsou na dětská srdíčka top.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
19.11.20 23:33

Jinak ještě poslední věc, jako těhotnou mě vyšetřovali na dětském Jardou, nebo spíš syna a opravdu jsme byla s manželem moc spokojená. Vysvetlili, řekli kdyby tam bylo něco, co by se s tím dělalo a nedělalo. Fakt je dětské kardio v Motole v tomhle top. A to jsme tak byli několikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
20.11.20 03:30

@Peetraa.a moc děkuji budu doufat, a syna vám prohlídku celého nebo jen to srdíčko? Ono se uvádí, že tohle vyšetření je skoro přesně jako odber plodovky. To čekání 14 dní na výsledky z odběru bude, ale hrůza… snažím se kvůli maalinkemu nemít strach a pořád doufám, že se nám narodí zdraví chlapeček. Moc vám děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
20.11.20 06:19

To čekání je opravdu dlouhé, ale nebojte se, vše bude v pořádku. A jak jsem psala, v Motole se s tím kdyžtak poradí. Konkretne v Motole v těhotenství prohlíželi synovi jen srdíčko. Dejte pak vědět, držím pěsti, ale určitě bude vše v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí