Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nejsem doktor, vubec neumim rict, co to pro miminko znamena…kazdopadne kdyz si vybavim nakres srdce, tak aorta je nejvetsi tepna, ktera z nej vystupuje (konkretne z leve komory), vede okyslicenou krev do tela a staci se nad srdcem vlevo…pokud se ti podari podari neco zjistit, tak dej urcite vedet…drzim palce! ![]()
Dobrý den, mohu vědět jak jste dopadli s aortalním obloukem? Mám screeningy dopadli dobře. Až na kontrole, nás poslali na echosrdce a tam mi sdělili, že mají podezření na zdvojenný aortalní oblouk.
takže jsem dnes absolvovala odber pohodové vody a zítra jedeme na nějaké speciální kardio do Prahy. Ale jak říkám na screeningu to vypadalo ukázkové a triple test byl v pořádku. Tak tomu nerozumím, snažím se najít někoho kdo mě trochu uklidní, jelikož nás teď začali doktoři strašit, že je možné že budeme muset dát miminko pryč.
jsem ve 23tt a neumím si představit. Co a jak bude. Děkuji za odpověď.
@Anonymní píše:
Dobrý den, mohu vědět jak jste dopadli s aortalním obloukem? Mám screeningy dopadli dobře. Až na kontrole, nás poslali na echosrdce a tam mi sdělili, že mají podezření na zdvojenný aortalní oblouk.takže jsem dnes absolvovala odber pohodové vody a zítra jedeme na nějaké speciální kardio do Prahy. Ale jak říkám na screeningu to vypadalo ukázkové a triple test byl v pořádku. Tak tomu nerozumím, snažím se najít někoho kdo mě trochu uklidní, jelikož nás teď začali doktoři strašit, že je možné že budeme muset dát miminko pryč.
jsem ve 23tt a neumím si představit. Co a jak bude. Děkuji za odpověď.
At uz ma jakoukoli diagnozu, urcite nebudete MUSET dat miminko pryc. Kazdopadne si pripadne zjistete moznosti prenatalni chirurgie, nez se k podobnemu kroku pripadne rozhodnete. Drzim palce.
@Pudloslava děkuji, vy s tím máte nějakou zkušenost? Takže myslíte, že to není tak strašné jak nás ve FN Plzeň straší?
![]()
Vůbec nevím, co nás čeká nebo jestli straší doktoři zbytečně. Pořádně mi to úplně nevysvětlil. Jen mluvili o nějaké operaci buď po narození a nebo ve 4 letech… Genetika doufám bude v pořádku. Nechci o miminko přijít, když vím kolik úsilí nás to s manželem stálo a ze se oba moc těšíme. ![]()
Nemam, je mi.lito, jestli jsem vzbudila ten dojem. Chtela jsem jen rici, ze rozhodnuti bude vase, ne doktoru. V Motole (hadam, ze Motol) vam reknou realne vyhledy.
@Pudloslava aha, tak jsem trochu doufala v naději. Nevadí tak budeme doufat, že snad v Motole budou mírnější a řeknou nám dobré stanovisko.
Ahoj, nevím jestli úplně poradím, ale napíši naší podobnou zkusenost.Kdyz jsem byla těhotná se synem tak na prvním velkém Utz bylo zjištěno, že syn má pravostran. aortalni oblouk. Za další asi 3 týdny jsme musela na další Utz, pohovor na genetiku a odběr plodové vody. Musel se vyloučit tuším Digeorguv syndrom.Ten byl naštěstí vyloučen po výsledku z odběru plodové vody.Bylo nám řečeno, že je to vada, se kterou se dá úplně normálně bez problémů žít. Ale kdyby syn měl problémy s přijmeme tuhé potravy, takže se to musí vyřešit operačně. Ze tam tlačí něco co nemá. No abych to zkrátila. Narodil se nám krásný zdravý syn, který teda neměl problémy s příjemném tuhé potravy, ale časté kašle a respirační potíže. Takze když měl dva roky, čekala nás operace v Motole.Za pár dní to bude rok.Syn je zdravý, krásný, prostě boží bez problémů. Takze se ničeho nebojí, vše bude v pořádku a kdyby ne, dá se to určitě nějak řešit a opravdu v Motole jsou na dětská srdíčka top.
Jinak ještě poslední věc, jako těhotnou mě vyšetřovali na dětském Jardou, nebo spíš syna a opravdu jsme byla s manželem moc spokojená. Vysvetlili, řekli kdyby tam bylo něco, co by se s tím dělalo a nedělalo. Fakt je dětské kardio v Motole v tomhle top. A to jsme tak byli několikrát.
@Peetraa.a moc děkuji budu doufat, a syna vám prohlídku celého nebo jen to srdíčko? Ono se uvádí, že tohle vyšetření je skoro přesně jako odber plodovky. To čekání 14 dní na výsledky z odběru bude, ale hrůza… snažím se kvůli maalinkemu nemít strach a pořád doufám, že se nám narodí zdraví chlapeček. Moc vám děkuji
To čekání je opravdu dlouhé, ale nebojte se, vše bude v pořádku. A jak jsem psala, v Motole se s tím kdyžtak poradí. Konkretne v Motole v těhotenství prohlíželi synovi jen srdíčko. Dejte pak vědět, držím pěsti, ale určitě bude vše v pořádku