Prázdniny u babičky - 2 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
219
16.8.13 21:59
@Gladys píše:
třeba že by se trochu odmamánkovatěla? A možná i maminka by pochopila, že není moc dobré si na sebe dítě takhle vázat? Usínání za ručičku, nakrmit smí jen určitá osoba, na záchod jde jen s určitou osobou, přijde mi to už trochu moc. Maminka má teď zřejmě dost starostí s miminkem, holka bude u tchýně středem pozornosti a užije si to.

Já ji na sebe takhle nevážu záměrně. Ona prostě taková je. Od malička je citlivá. Nikdo ji nikdy nehlídal, protože nechtěl. Manžel jezdí domů jen na víkendy, takže je prostě na mě fixovaná. Na usínání za ruku nevidím nic špatného. Usíná se mnou od malička, tak se cítí bezpečně. Však jí to časem přejde. O tom krmení, to není taky můj rozmar. Ona prostě nechce a začne plakat. A nechce potom jíst, tak ji radši nakrmím, než aby nejedla… Taky bych si ráda odpočla, ale nechci ji lámat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.8.13 22:00

@Soffie kluk je taky mamánek, ale už byl na hlídání u babiček 2× na týden a hodněkrát přes noc. Usíná u nich líp než doma (taky pořád uspávám), doma chce utřít zadek jenom ode mě, ale když je u babiček tak s tím problém nemají. Spíš to záleží, na tobě, jestli bys to zvládla. Ale osobně bych to zkusila a když bude nejhůř, tak přeci nejsou na druhým konci světa a mohla bys za ní přijet nebo by ti jí dovezli.

• Citovat
  • Upravit
6926
@Gladys píše:
když u toho bude maminka, tak babička nemá šanci.
Vždyť jí tam nešoupnou na měsíc, zpočátku to můžou být den až dva, kdyby to jako jó nešlo, tak babička zavolá, že je to blbý. Ale dítě si maximálně fňukne po odjezdu rodičů a po dvou dnech nebude ani k mámě chtít.

:nevim: Já bych se na mamku naprdla, kdyby mi to udělala.
Totižto si živě pamatuju, jak jsem musela jet k dědovi a vůbec se mi tam nechtělo. :roll: Nechtělo se mi tam pak vlastně nikdy. :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449

Já bych jí nechala u někoho cizího (babi s dědou) jen na jeden den a vidělo by se, jak na tom bude. Jestli je mamánek, bude problém už po pár minutách. Jestli bude i po celém dni v pohodě, klidně bych jí tam nechala na noc, nejprve jednu, postupně pobyt prodlužovala. Ale jako jejich první společné soužití bych to na nějaký několikadenní pobyt neviděla. Je už dost velká, aby nebyla mamánek. Ale jestliže už mamánkem je, chce to odnaučit, ale postupně a né „hodit do vody a plav“. To by pak mohla mít ještě větší blok a začne si tě hlídat zuby nehty, aby jsi zase neodešla pryč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
16.8.13 22:01

Nevim jak mas tchyni daleko, ale pokud je mala takovyhle mamanek, zkusila bych ji tam pro zacatek davat treba na par hodin odpoledne, at si zvyka postupne…ono nekdy deti pres den jsou v pohode, ale v noci se jim styska a chteji rodice…ale nekdy taky dokazou dost prekvapit a nakonec ty rodice ani nechtej… :lol:
Nas malej (22m) spal u nasich cely vikend nekde kdyz mu bylo 18m a vubec jsme mu nechybeli, bylo mu jedno, ze tam s manzelem nejsme…ale je na moje rodice hodne zvyklej, tchyni vidi taky obcas a ani k ni nejde se nechat pochovat, takze u ni by nebyl a ani bych ho tam nenechala… :| :D

Příspěvek upraven 16.08.13 v 22:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
16.8.13 22:02
@Davdan píše: Šla bych na to postupně - ne ji tam hned šoupnout, ale třeba na záchod aby šla s babi, nakrmit s babi.Na druhou stranu děti maj dobře vyvinutej instinkt na lidi (něco jako zvířata :lol: ), nechala bych ji, nenutila.

Snažím se malou k prarodičům posouvat, ale ona je dost tvrdohlavec. Zkusím to, když nechce, udělám to já. Nenutím ji. Instinkt teda má. U babičky řvala u miminka. U ostatních ani moc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
16.8.13 22:05
@Gladys píše:
když u toho bude maminka, tak babička nemá šanci.
Vždyť jí tam nešoupnou na měsíc, zpočátku to můžou být den až dva, kdyby to jako jó nešlo, tak babička zavolá, že je to blbý. Ale dítě si maximálně fňukne po odjezdu rodičů a po dvou dnech nebude ani k mámě chtít.

Jak jsem psala, teď o víkendu jsem tam byla a malá už šla i s babičkou se vyčůrat a zalívat kytičky. Třeba potřebuje jen víc času..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217

Já teď z neděle na pondělí půjčila dcery mojí sestře, mladší dcera má 23 měs. navíc je čerstvě měsíc komplet odplenkovaná, u mojí segry nikdy nebyla, vidí se tak 3× do roka (protože bydlí od nás daleko), jsem říkala rozmysli si jestli opravdu holku chcete nebo né, jsem nemohla vědět co tam bude vyvádět a byla úplně v pohodě. Měla to teda jednodušší, že tam byla s 5 letou sestrou, ale ještě né 2 letá to zvládla hezky a už ji budu dávat na prázdiny.
V květnu, když jsem musela nečekaně ze synem do nemocnice, tak byla taky 3 noci u prarodičů, že manžel už musel po 4 dnech do práce a nebylo holky kam jinam dat, nic jiného nám nezbylo, i když jsem měla blbý pocit, že menší to nedá, asi jsem byla víc vystrresovaná, jak holka :jazyk: a taky to hezky zvládla.
Takže klidně bych dala na prázdniny, 2 roky to už je dost velké dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3798

Nedala bych :nevim: Naše dvouletá ještě an hlídání nebyla a v plánu to teda nemám, hlídá max moje ségra když je můj v práci a potřebuju něco na hodinku či dvě zařídit, jinak hlídá táta dle směny, tchány vidí malá tak 1× měsíčně na hodinu, jsou už starší a nenechala bych ji tam ani v nouzové situaci, moje mamka ujde, ale tak na dvě hodinky přes den jednou za měsíc, ale ani to neudělám, prostě nechci ani já ani můj, příjde mi malá a nemohla by mi ještě řádně říct co a jak :D A není mamánková, tak klasicky nic přehnaného, je to i o povaze dítěte, jak co vyžaduje či ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
16.8.13 22:06
@Soffie píše:
Já ji na sebe takhle nevážu záměrně. Ona prostě taková je. Od malička je citlivá. Nikdo ji nikdy nehlídal, protože nechtěl. Manžel jezdí domů jen na víkendy, takže je prostě na mě fixovaná. Na usínání za ruku nevidím nic špatného. Usíná se mnou od malička, tak se cítí bezpečně. Však jí to časem přejde. O tom krmení, to není taky můj rozmar. Ona prostě nechce a začne plakat. A nechce potom jíst, tak ji radši nakrmím, než aby nejedla… Taky bych si ráda odpočla, ale nechci ji lámat..

Přejde to, neboj. Naopak, já nechápu, proč máme pořád tendenci chtít po dětech, aby se chovaly jinak, než jim věk velí. :nevim: Vždyť největší právo dítěte je chovat se jako dítě. :nevim:

Každej je jinej, jeden je ve dvou letech do světa, druhej ani ve čtyřech ne.

Občas se to zlomí vyloženě ze dne na den.

Já jsem taky uspávala za ruku, děti se mnou spaly v posteli, no co. Dneska jsem vděčná, když si mě ti starší vůbec všimnou. :roll: A to ještě nechodí ani do školy! :cert: Ještě že nejmladší je muckací.

Náš nejstarší bez mami tati ani ránu, nechali jsme ho, dyť proč dne. Padl čtvrtej rok a mami se může jít klouzat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
16.8.13 22:06

Záleží na dítěti a nejlíp ho znáš ty a ne my tady na internetu. Já mám třeba celkem společňáka..a nedělá mu celkem nic problém…ale v noci furt hledá mě. A na noc bych ho dát někam ještě nemohla, ale má jen 20 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
16.8.13 22:07

Podle mě jsi moc vystresovaná závislá matka a to bez urážky, já bych tam dítě dala a jakože já dávám malou tchýni od 3 týdnů. je to nácvik na školku, kdysi museli děcka v roce do jeslí a nikdo se jich neptal. to že se nechá nakrmit jen od vás apod. hele naše slečna je potvora zlobivá která si vymýšlí kterou lžičkou bude jíst, na které židli sedět, co bude a nebude jíst, doma z ní šílím jak je tvrdohlavá ale když je jinde(babička, školka atd) nemůžou si jí vynachválit a nejednou není nic problém!!! to samé je neteř, doma je hrozná u babiček zlatá a jí vše. rozhodně na to budeme mít asi každá jiný názor ale docela mě baví hlášky že jí to uškodí a ponese si to celý život :mrgreen: bože maminy jste závislačky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
16.8.13 22:08

Podobný problém jsem řešila před 14 dny cca. Synek je sice o něco starší (2r8m), ale ještě před dvěma měsícema měl těžké období „maminko, maminko“. Měla jsem z toho hrůzu, bylo mi špatně, jak a jestli to zvládne, moc jsem ho tam nechtěla nechávat, ale už jsme byli domluvení. Synovi jsme to vysvětlili, děda hned nachystal zábavu, rozloučili jsme se a bez velkých řečí odjeli. Synek vypadal zaraženě nad informací, že my pojedeme domů a on tam zůstane, ale neprotestoval a evidentně chápal situaci. Po našem odjezdu hned šli s dědou opravovat loď (prostě něco atraktivního) a vše proběhlo bez dramat. Zvládnul tam skoro celý týden a to jsem byla přesvědčená, že ho mám nejpozději 3. den doma. Takže instinkt je důležitý, ale dítko může i překvapit. Ale je fakt, že se s našima syn vídá častěji.

• Citovat
  • Upravit
219
@Hanka79 píše:
Nevim jak mas tchyni daleko, ale pokud je mala takovyhle mamanek, zkusila bych ji tam pro zacatek davat treba na par hodin odpoledne, at si zvyka postupne…ono nekdy deti pres den jsou v pohode, ale v noci se jim styska a chteji rodice…ale nekdy taky dokazou dost prekvapit a nakonec ty rodice ani nechtej… :lol:
Nas malej (22m) spal u nasich cely vikend nekde kdyz mu bylo 18m a vubec jsme mu nechybeli, bylo mu jedno, ze tam s manzelem nejsme…ale je na moje rodice hodne zvyklej, tchyni vidi taky obcas a ani k ni nejde se nechat pochovat, takze u ni by nebyl a ani bych ho tam nenechala… :| :DPříspěvek upraven 16.08.13 v 22:02

Je asi 30km. Není to zrovna málo, abych tam jezdila často. Auto nemám doma. Jim se k nám nechce. Pro ně je pohodlnější, když dojedem my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217

Ale pokud sama holčička nechce tak bych ji nenutila to vžádném případě, ale pokud sama projevuje zájem, že chce na víkend nebo prázdniny, tak klidně, ale násilím to určitě né.

Příspěvek upraven 16.08.13 v 22:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect