Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Elilen píše:
@Soffie Pokud váháš.. A když kvůli tomu zakládáš diskuzi, tak přesvědčená, že to zvládne, rozhodně nejsi. A než doma vynervovaná sedět, tak jí tam radši nedávej a počkej pár měsíců, let.
Přesvědčená nejsem. Chtěla jsem vědět jak to funguje jinde. Přesvědčují mě ostatní, že to zvládne…
@Soffie TAk zkuste jeden den bez spaní, co myslíš? Chce-li se ti do toho. ![]()
@Ukulina píše:
@Soffie TAk zkuste jeden den bez spaní, co myslíš? Chce-li se ti do toho.
Asi to tak uděláme. Že ji tam manžel ráno zaveze, řekne jí, že tam zůstane a večer si pro ni přijedem. Uvidíme jak to pobere. Třeba to bude extra dobré a bude tam i spinkat. Jestli bude hysterák bude manžel ještě chvilku čekat za rohem ![]()
@Soffie píše:
Přesvědčená nejsem. Chtěla jsem vědět jak to funguje jinde. Přesvědčují mě ostatní, že to zvládne…
Mé dceři bude 14 měsíců, když bude na 3 dny u mamky. Ona je hrozný mamánek, který na mně musí být neustále nalepený, ale mamka je chováním hodně podobná mně. Dělá s ní stejné kraviny, hry a malá jí zbožňuje a tak doufám, že to zvládnou. Určitě se bojím, že se jí zasteskne
, ale protože bude u babí, kde je spousta neokoukaných podmětů, tak snad to nebude tak dramatické.
@Soffie já jen dodám, že nejde o žádnou intuici, která našeptává, zkrátka jde jen o tvůj osobní strach a nedůvěru. Jako když dítě leze na nějakou prolejzačku a ty se bojíš, že spadne. Jenže když člověk zatne zuby, tak zjistí, že dítě nejenže nespadne, ale že je na tom pohybově mnohem líp než si vůbec myslel.
Jinak z popisu ona se rozbrečí a já jí raději nakrmím, z toho se mi ježej chlupy, to není mamánek ale tyránek. Který moc dobře ví, že se stačí rozplakat a maminka skáče jak píská. Ale tak to je tvůj boj, o tom diskuze není.
@Soffie píše:
Si taky myslím, že to zvládne a nejspíš líp jak maminka ![]()
Ono taky není dobré si doma vychovávat mamánka, který se tě bude držet za zadek do první třídy, aby měla jiné zážitky než jen z rodiči
.
@Soffie To radši ať nečeká. Babička to zvládne a rozptýlí ji. ![]()
@Elilen píše:
Mé dceři bude 14 měsíců, když bude na 3 dny u mamky. Ona je hrozný mamánek, který na mně musí být neustále nalepený, ale mamka je chováním hodně podobná mně. Dělá s ní stejné kraviny, hry a malá jí zbožňuje a tak doufám, že to zvládnou. Určitě se bojím, že se jí zasteskne, ale protože bude u babí, kde je spousta neokoukaných podmětů, tak snad to nebude tak dramatické.
No jo. To je něco jiného. Když je s babi často, tak bych se toho nebála. U naší babi je taky problém v tom, že se malé nevěnuje
. Jen děda. Pak se diví, že za ní nechce jít..
@Gladys píše:
Jinak z popisu ona se rozbrečí a já jí raději nakrmím, z toho se mi ježej chlupy, to není mamánek ale tyránek. Který moc dobře ví, že se stačí rozplakat a maminka skáče jak píská. Ale tak to je tvůj boj, o tom diskuze není.
@Kelsey píše:
Si taky myslím, že to zvládne a nejspíš líp jak maminka
Ono taky není dobré si doma vychovávat mamánka, který se tě bude držet za zadek do první třídy, aby měla jiné zážitky než jen z rodiči.
No uvidíme. Já si mamánka nevychovávám záměrně. Psala jsem, že nikdo neměl zájem se s ní vídat. Byla jen a jen se mnou. Jaká by měla být. Ale letos už byla několikrát ve školce a zvládla to docela dobře.
@Ukulina píše:
@Soffie To radši ať nečeká. Babička to zvládne a rozptýlí ji.
Však bude čekat třeba na konci vesnice ![]()
@Gladys píše:
@Soffie já jen dodám, že nejde o žádnou intuici, která našeptává, zkrátka jde jen o tvůj osobní strach a nedůvěru. Jako když dítě leze na nějakou prolejzačku a ty se bojíš, že spadne. Jenže když člověk zatne zuby, tak zjistí, že dítě nejenže nespadne, ale že je na tom pohybově mnohem líp než si vůbec myslel.
Máš pravdu. Někdy je to tyran, ale snažím se s tím bojovat. Doma nemám problém, jí sama, ale babička má tendenci ji pořád krmit. Nechce tam mít naděláno..
@Soffie píše:
Však bude čekat třeba na konci vesnice
Doporučuju odjet a přijet dle plánu a užít si den ve dvou! ![]()
@Ukulina píše:
Doporučuju odjet a přijet dle plánu a užít si den ve dvou!
Ve třech
. Ještě máme půlročního mrňouse ![]()
@Soffie píše:
Máš pravdu. Někdy je to tyran, ale snažím se s tím bojovat. Doma nemám problém, jí sama, ale babička má tendenci ji pořád krmit. Nechce tam mít naděláno..
Tak to si babička teda troufá! ![]()