Prázdniny u babičky - 2 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31594
16.8.13 22:40
@Ukulina píše:
Doporučuju odjet a přijet dle plánu a užít si den ve dvou! :kytka:

ve třech, maj to mimino, ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
16.8.13 22:40
@Soffie píše:
Ve třech :D. Ještě máme půlročního mrňouse ;)

Tak pokud dobře spí… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.8.13 22:41
@Soffie

no tak jestli chodí i do školky a zvládá to bez mamky, šikovná holka :palec: tak bych se nebála, tak to zkuste fakt zatím prázdniny jen jako přímestský týbor na celý den a večer domů a kdyby chtěla zůstat přes noc tak ať to zkusí, když to nepůjde, tak zkusíte za rok o prázdninách to už bude velká a může se dost změnit, nic se přece neděje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
16.8.13 22:41
@Gladys píše:
ve třech, maj to mimino, ne? :lol:

Já to mimino v zadání už při tvojí narážce hledala, ale špatně. Jdu radši spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
16.8.13 22:43
@Ukulina píše:
Tak pokud dobře spí… :mrgreen:

Spí dobře, ale táta se nám vrátil z nemocnice, tak se musí šetřit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
16.8.13 22:46
@Kelsey píše:
no tak jestli chodí i do školky a zvládá to bez mamky, šikovná holka :palec: tak bych se nebála, tak to zkuste fakt zatím prázdniny jen jako přímestský týbor na celý den a večer domů a kdyby chtěla zůstat přes noc tak ať to zkusí, když to nepůjde, tak zkusíte za rok o prázdninách to už bude velká a může se dost změnit, nic se přece neděje

Ona děti miluje, takže to líp zvládá. Uděláme to přesně tak, jak píšeš ;). Ono se fakt nic neděje. Jen na mě všichni tlačí. Já docela padala na hubu. Obě holky, manžel v nemocnici, tak si ji chtěli vzít, ale že by přijeli oni a vzali si ji ven, to ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.8.13 22:48
@Soffie píše:
Ona děti miluje, takže to líp zvládá. Uděláme to přesně tak, jak píšeš ;). Ono se fakt nic neděje. Jen na mě všichni tlačí. Já docela padala na hubu. Obě holky, manžel v nemocnici, tak si ji chtěli vzít, ale že by přijeli oni a vzali si ji ven, to ne..

nečekali třeba, že jim zavoláš, aby dojeli? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
16.8.13 22:54
@Kelsey píše:
nečekali třeba, že jim zavoláš, aby dojeli? :think:

Oni s malou nebyli venku ani jednou, od té doby, co se narodila. Akorát, když jsem měla před porodem, tak občas pohlídali, abych mohla na KO. Já je nutit nemůžu. Mají svoje zájmy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
16.8.13 22:58

Ahoj…o mamánkovi bych mluvila, až je dítěti více jak 18 a bez matky se nehne :mrgreen:
@Soffie Věř svému pocitu. Pokud nechceš, aby byla malá u babi, tak ji tam nedávej, pokud to chceš zkusit, zkus. Děti jsou velmi tvárné a pokud má u babičky dostatek lásky, tak to určitě zvládnete. No a pokud bude vyžadovat maminku, tak pro ni přijedete.
mmch…můj 22 měs. syn usíná v mé blízkosti, hladím ho, tulíme se a nechci se o to ani náhodou připravit. Je malý jen jednou a nejde to vrátit.
A mám s tím zkušenosti…další dva už dospělé syny…dnes naprosto samostatní nemamánci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30857
16.8.13 22:59

@Soffie Jak tu nekdo psal, ono se to casto nezda a necekas to a dite zvladne spoustu veci o niz bys nepredpokladala, ze to zvladne - ja bych to zkusila na jeden den, pak na jednu noc, myslim ze to pujde - pokud nerve jako by ji na noze brali kdyz jste u nich. Dcera zrovna tedka bude s nasima 14 dni na chalupe, je ji taky 26 m. Ja obcas prijedu nejaky dni, i kdzy s nasima moc casto nebyva, tak o nich vi, vnima je pozitivne, bez problemu se s nima vyspi, naji - paradoxne s nima spoustu veci dela bez kecu a scenek, ktere dela doma me. Ono uz v tomhle veku toho deti dost chapou a jestli aslepon dedecek nabidne kvalitni zabavu, tak si myslim ze to mala zvladne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
16.8.13 23:02
@Marika2 píše:
Ahoj…o mamánkovi bych mluvila, až je dítěti více jak 18 a bez matky se nehne :mrgreen:
@Soffie Věř svému pocitu. Pokud nechceš, aby byla malá u babi, tak ji tam nedávej, pokud to chceš zkusit, zkus. Děti jsou velmi tvárné a pokud má u babičky dostatek lásky, tak to určitě zvládnete. No a pokud bude vyžadovat maminku, tak pro ni přijedete.
mmch…můj 22 měs. syn usíná v mé blízkosti, hladím ho, tulíme se a nechci se o to ani náhodou připravit. Je malý jen jednou a nejde to vrátit.
A mám s tím zkušenosti…další dva už dospělé syny…dnes naprosto samostatní nemamánci ;)

Jsem ráda, že to někdo jiný cítí stejně. Navíc jsem četla, že čím víc dáváš dítěti pocit blízkosti, tím samostatnější osobnost bude. Což se ale projeví samo až později..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.13 23:04
@Marika2 píše:

To je ono. Dneska když dvouleťák visí na mamince, je to hned problém.
Přitom mnohem horší jsou dnešní třicátníci, co maj doma mamaservis a odmítaj se ho z pohodlí vzdát! :zed: A to jsou většinou fakt děti, co chodily i do jeslí, do školek, bez maminek byly brzy. Takže v brzkém „otrkávání“ to není, naopak mi přijde, že si snad neužily tu dobu mamánkování a potřebujou ji dodatečně. :roll:
Jednoho takového mamáska v rodině máme… :roll: Je mu 32 let. :zed:

Viset na rodičích ve dvou letech je normální. Kdyby měla za tou dvojkou nulu, bylo by to horší. :lol:

• Citovat
  • Upravit
219
16.8.13 23:04
@acimedaca píše:
@Soffie Jak tu nekdo psal, ono se to casto nezda a necekas to a dite zvladne spoustu veci o niz bys nepredpokladala, ze to zvladne - ja bych to zkusila na jeden den, pak na jednu noc, myslim ze to pujde - pokud nerve jako by ji na noze brali kdyz jste u nich. Dcera zrovna tedka bude s nasima 14 dni na chalupe, je ji taky 26 m. Ja obcas prijedu nejaky dni, i kdzy s nasima moc casto nebyva, tak o nich vi, vnima je pozitivne, bez problemu se s nima vyspi, naji - paradoxne s nima spoustu veci dela bez kecu a scenek, ktere dela doma me. Ono uz v tomhle veku toho deti dost chapou a jestli aslepon dedecek nabidne kvalitni zabavu, tak si myslim ze to mala zvladne :palec:

Právěže minulej víkend udělala úplně šílenou scénu jako nikdy. Jsem vůbec nechápala. Řvala tam snad 20 min a nikdo se na ni nesměl ani podívat. Vlezla mi do klína a musela jsem čekat, až ji to přejde. Ona je hodně náladová..ženská..no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11357
16.8.13 23:34

@Soffie V některých okamžicích vzdoruje - to bych řekla je na tento věk taky normální. Asi jen tak bych tam malou taky nenechávala. Pokud je takového ražení jak píšeš.

Naši se mnou taky mívaly problém, aby nás babičky ještě s mým bratrem hlídaly. Ale ten problém nastal přesně v tom okamžiku, když se prostě jen tak bez rozloučení vypařili. Pamatuji si to a nikdy jsem to nepochopila.

Taky máme citlivější holčičku cca 2,5 roku. Babičku má ráda, necháváme postupně vždy na jedno spaní a nikdy jsem se jen tak nevypařili. Vždycky jsem řekli, že jdeme například nakupovat, že u babičky jí bude líp a až se vyspinká a probudí, tak s tatínkem už budeme zpět. Například: dopoledne přivezeme - po spaní po obědě se vracíme. Na noc byla jednou a taky to zvládla v pohodě. Ale babička, která ji hlídá je moje mamka - vím, že ji tam malá v bezpečí.

Pokud už vaše malá byla ve školce, tak to jste hodně daleko a vyzkoušela bych to na ty půl dny. Jinak naše malá na hlídání taky není od mala naučená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
17.8.13 06:31

Já bych nenechala, je na to malá. Ale pokud chcete, proč by ne. Jen počítejte s tím, že po dvou dnech možná pojetete zpátky, protože malá bude bulet. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí