Prázdniny u babičky - 2 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
luciášice
16.8.13 22:09

Pomalu zvykat a pak teprve pustit :kytka: Mám taky mamánka, ještě mu, ale není ani 1 rok a zvykám ho cca od půl roku, spíš dřív. Dneska už s mou mamkou vydrží klidně půl dne a to je kojený ;) Nakrmí ho, vykoupe, přebalí, uspí-všechno dělá teda po svém, ale malej si na to zvyknul a u babičky je v pohodě. Takhle už učím i sestru a tatínek je zaučen od narození :lol: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
74217
16.8.13 22:09

@petka86
ahoj krajanko :lol: :mavam: dlouho jsme se nepotkaly, gratuluji k Isabelce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
16.8.13 22:11
@Davdan píše:
Přejde to, neboj. Naopak, já nechápu, proč máme pořád tendenci chtít po dětech, aby se chovaly jinak, než jim věk velí. :nevim: Vždyť největší právo dítěte je chovat se jako dítě. :nevim:

Každej je jinej, jeden je ve dvou letech do světa, druhej ani ve čtyřech ne.

Občas se to zlomí vyloženě ze dne na den.

Já jsem taky uspávala za ruku, děti se mnou spaly v posteli, no co. Dneska jsem vděčná, když si mě ti starší vůbec všimnou. :roll: A to ještě nechodí ani do školy! :cert: Ještě že nejmladší je muckací.

Náš nejstarší bez mami tati ani ránu, nechali jsme ho, dyť proč dne. Padl čtvrtej rok a mami se může jít klouzat. :roll:
:* :* :*
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
16.8.13 22:11

@martulkasloník No tak že ji to poznamená na celý život tady nikdo nezmiňoval, ne? :roll: Tvoje dítě bylo od tří týdnů u babiček, takže je zvyklé. Tohle není. :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
16.8.13 22:12

@Soffie Bratrance nebo sestřenici nemá? To by taky pomohlo, víc by se zabavila a jezdila tam radši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
16.8.13 22:13

Ale na nějaký „nácvik na školku“ apod. bych se teda vybodla. Proboha, vždyť se ty dětí mění měsíc od měsíce a to většinou skokově, bez varování. Nechme jim jejich tempo. Zkusit, jestli by to neprošlo, pokud ne, nevadí, zkusíme to zase za čas. Ale občas to zkusit je podle mě dobré. Děti dost často překvapí.

• Citovat
  • Upravit
74217
16.8.13 22:13
@Ukulina píše:
@Soffie Bratrance nebo sestřenici nemá? To by taky pomohlo, víc by se zabavila a jezdila tam radši.

to je fakt a sourozenec by taky pomohl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
16.8.13 22:14

@Ukulina no já nemluvila jen o této diskuzi, podobných je tu víc a pár jsem jich už pročetla:-)) že je moje dítě zvyklé na babičky je jedna věc ale moje malá ve 2 letech spala i u známých které viděla 2× v životě, bydlí od nás 20 kilometrů, tchýně bydlí 30 takže nikdy jsem to neměla k hlídačům kousek :mrgreen: jinak moje dcera tříletá zítra bude spát u manželovi kolegyně z práce kterou viděla jednou a u ní doma nikdy nebyla, páč já už nutně potřebuju s manžou na večeři osamotě a nikdo jiný hlídat nemůže :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
16.8.13 22:15
@Ukulina píše:
@Soffie Bratrance nebo sestřenici nemá? To by taky pomohlo, víc by se zabavila a jezdila tam radši.

Má, ale těm už je kolem 20ti. Navíc tam sestřenice teď není a 20ti letej bratránek má trochu jiný zájmy :(. Má tam nevlastního brášku, ale toho si prarodiče taky moc neberou. Jen když jedem za ním my 1× za 3 týdny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
16.8.13 22:15

Já bych nenchala, nechávám taky na dobu nezbytně nutnou :) Prostě se mi zdá ještě malá :oops: A to je taky mamánek, ale zvládli by i noci to vím, když jsem byla v porodnici s druhou… ale nedám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
16.8.13 22:18

@martulkasloník OK. Tak buď ráda za své „splachovací“ dítě. ;) Já si myslím, že hodně je o povaze. My nemáme rodinu v dosahu, takže do 11 měsíců byla malá jen s námi rodiči a mamánek rozhodně není. Nikdy neměla problém, aby ji pohlídala rodina (když jsme byli u nich nebo oni u nás), prostě jí to bylo fuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
16.8.13 22:19

@Soffie Pokud váháš.. A když kvůli tomu zakládáš diskuzi, tak přesvědčená, že to zvládne, rozhodně nejsi. A než doma vynervovaná sedět, tak jí tam radši nedávej a počkej pár měsíců, let. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
16.8.13 22:21

Rozhodně nenechavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
16.8.13 22:21

Nenechávala bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
16.8.13 22:24

@Ukulina no určitě z části o povaze a určitě i o tom jak si děcko vychováte, viděla jsem to na děckách od bráchů, dokud matka byla doma tak dítě bylo opečovávané až moc a vychované na mamánka, až když přišlo na to že musí obě švagrovky v roce věku dětí do práce tak najednou ty děcka byli v pohodě, děcka které byli s matkou doma 3 roky na MD tak jsou mamánci, a ty u kterých museli do práce tak v pohodě takové do světa(pozn. mám dva bratry a oba mají po dvou dětech )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí