Prázdný gestační váček- anembryomola

2
6.10.24 11:29

Prázdný gestační váček- anembryomola

Ahoj holky, chci se zeptat včera jsem skončila v nemocnici kvůli lehkými krvácení, dle utz 6+1 s prázdným gestacnim vackem. Dle početí mi to úplně nesedí ale je to moje první tehu a jsem v těch týdnech dost zmatená. 3 dny před nemocnici jsem byla u mě gynekolozky a ta nerikala ze by bylo něco špatně ale v nemocnici to uzavřeli jako anembryomola s tím ze mám jít hned na revizi, což jsem odmítla, tak jdu zítra. Chci sw zeptat je nějaká alespoň malá možnost ze se to změní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zuzanka320
6.10.24 11:33

Když jsi byla u doktorky tak ti potvrdila srdeční akci?

Jinak moc mě to mrzí, ale pokud v nemocnici viděli prázdný gestační váček, obavám se, že už se to asi nezmění.

Přeji hodně sil 🍀

• Citovat
  • Upravit
10863
6.10.24 11:35
@Niky745 píše: Více

Ktery den jsi mela prvni pozitivni test (datum) a jak vypadal( duch, nebo hezka carka)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.24 11:57

Pravděpodobně to bude špatné. Ale není kam spěchat, zvláště pokud si si nejsi jistá ovulací. Když měla moje lékařka podezření na tuto diagnózu, tak mě nejprve pozvala s odstupem několika dní dvakrát na krev. Protože HGC rostlo (to ale může i u anembryo moly), tak mě vzala znovu po týdnu na ultrazvuk. Embryo se stále neobjevilo, takže jsem dostala žádanku na revizi, kam jsem měla jít až další týden a kde by mi udělali ještě kontrolní ultrazvuk. Sama lékařka říkala, že i když je to na 95 % neprosperující těhotenství, tak je velmi důležité psychika, abychom se s tím oba v páru srovnali, a i proto mě nehnala na revizi hned.

Nakonec se mi rozjel spontánní potrat den před revizí.

• Citovat
  • Upravit
6626
6.10.24 12:04

Rozhodně bych v 6tt nedělala závěr o prosperujícím nebo neprosperujícím těhotenství, pokud nemáš stoprocentně potvrzený termín ovulace. A už vůbec bych se nenechala dohnat na revizi. V tomto týdnu se s tím tělo vypořádá samo, samovolný potrat je mnohem šetrnější. Maximálně formou pilulky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
6.10.24 12:37

V 6+1 je dost brzo na nějaké definitivní rozhodnutí. V jisté fázi je normální, že už je na utz vidět váček, ale v něm ještě nic není. Tam je důležité - od určité velikosti váčku už by v něm něco výt vidět mělo. A dále - posun. Pokud je na utz prázdný váček, za týden už musí váček poporůst a něco se v něm objevit. Pokud je stav stále stejný nebo váček roste a nic se v něm neobjeví, pak je to špatně. U tebe je rozestup jen tři dny, minimálně ten týden bych tomu dala. Není kam spěchat. A v tomhle týdnu rozhodně nehrozí, že kdyby do tří dnů neproběhla revize, tak ženská dostane sepsi a umře. Pokud jsi začala slabě kvácet a bylo by to neprosperující, je veliká šance, že to odejde samo, což je pro tělo o dost šetrnější a nic pak nebrání dalšímu brzkému otěhotnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
6.10.24 12:46
@ugluk píše: Více

V 6+1 uz by mel byt embryonalni pol a ceka se na srdicko.

ALE je velka sance, ze ma zakladatelka spatne urcene stari, ze ovulace byla pozdeji. Pokud je opravdu 6+1 podle ovulace, tak to dobre nevypada.
Takze klidne pockat nebo aspon vedet lepe stari tehotenstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
6.10.24 12:57

@Tarena ano, píše hned v úvodu, že jí to dle početí nesedí. Ovulace posunutá o týden není absolutně nic zvláštního a doktoři by s tím měli počítat. Neřeknu, kdyby tam přišla s tím, že před týdnem prázdný váček 6 mm a teď stále prázdný váček 7 mm, ale ona početí přesně nezná a ultrazvuk s větším odstupem taky ne.
Pro srovnání, já měla 5+0 prázdný váček, 6+0 v něm 5mm embryo se srdíčkem. Ale měla jsem kratší cykly, takže je možné, že to bylo o pár dní starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.10.24 13:00

@Tarena 18.9 den spozdeni menstruace a byl duch ale na clearblue testu mi ukázalo 2-3 týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10863
6.10.24 13:04

To by odpovidalo ovulaci kolem 4.9. a drive, ale s temi Clear blue jsou ted nejake potize, ale nevim jestli ukazuji spatne jen 1-2, nebo i 2-3.
No podle Clear blue jsi spise v 7tt. Obyc test by rikal tak 6+0.
Ten tyden muzes klidne asi pockat

Kdy byl sex?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
6.10.24 13:56

já bych zítra na revizi také nešla, počkej minimálně týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ledová káva
6.10.24 16:25

V žádném případě bych nešla hned na revizi. Nejméně týden bych čekala, jestli se na ultrazvuku opravdu nic neděje. V naší rodině taky jednu poslali na revizi. Dnes jí „zamlklé těhotenství“ drandí po bytě. Nicméně, je možné, že to skutečně nedopadne, ale vážně není kam spěchat. Je i možnost vyčkat na spontánní potrat.

• Citovat
  • Upravit
1402
6.10.24 19:40

Vydržela bych ještě týden nebo dva a zavolej to svému gynekologvi, aby tě objednal na kontrolní utz. Já též měla takový problém, čekala jsem cca 10dnu, ale nedopadlo to dobře. U syna nebylo skoro nic vidět, také jsem to už viděla bledě a za 14dnu už tam byla vidět fazole se srdeční činností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
7.10.24 01:57

Pokud jsi 18.9 měla ducha, tak jsi mohla být nejdřív tak 10 DPO, to znamená ovulaci kolem 8.9. V tom případě by jsi byla v sobotu 5+6 a to uz by embryo opravdu mělo být vidět. Pockala bych pro jistotu tyden od posledního ultrazvuku a pokud se situace nezmění, tak je to jasné. Bohužel to moc nadějně nevypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
7.10.24 10:48

Počkej raději ještě týden, nic tím neztratíš, třeba to dobře nebude a nebo taky bude, ale to se nedozvíš, když nepočkás. Doktoři rádi ženou na revizi okamžitě a nebyla by jsi první ani poslední, kde by to mohlo být zbytečně unáhlené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí