Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
S dcerou jsem to tak také měla, byla z toho alergie na kravskou bílkovinu, intolerance laktózy a celiakie, v 15 měsících při dodržování diety problémy vymizeli
má i jiné potíže?
Kamaradka to mela se synem podobně. Prvni mesice byly koliky uplne pekelné, a i kdyz se vic hybal, velke problemy s trávením, vylučováním, na rourku obcas doslo jeste v roce. Kapky, leky, homeopatika, cviceni, masaze, diety nezabraly nebo jen malo, vyšetření nic nenašla. Postupně se to zlepšuje, ale zažívání ma rozhodně krehci nez jiné deti…
Žádné jiné problémy jsem nevypozorovala, žádné pupinky, ani osypani po prikrmu nebo mléku nemá, po mateřském mléku to teda bylo horší, po odstavení ve 3 měsíci se to zlepšilo, ale noci jsou stejne peklo. Tak jsem zvědavá co mi dr. řekne v pondeli, jestli nás nekam pošle..
Ahoj, syna trápí prdy už od narození, ale náš malý má už skoro 8 měsíců..leze! A prdy nás stále trápí, přes den je to v pohodě, ale v noci se budí i co pul hodiny…určitě jsou to prdy vždy pocvicim nozky, prdne si a pul hodiny/hodina je klid. Spíše mě zaráží, že každý píše, ze do 4 měsíce to přešlo a to mě nutí uvažovat nad tím, jestli to nemůže byt něco vážnějšího, vždyť to přece není normální..v pondeli se chystám k doktorce, ale je tady někdo kdo měl stejný problém u tak starého miminka jako je to naše? Začínám byt hotova z těch brobdelych noci.😩 A je mi ho strašně líto když vidím jak se mu chce spát a proste kvůli bolesti nemůže. Moje otázka asi ani není co by jste poradily, protože jsme zkoušeli (kmínovy čaj, fenikl, probiotika, biogaju, masáže, nahrivani, přesné rozestupy 3 hodiny, změnu um.) a stejne nic, spíše mě zajímá, jestli tady mám někoho kdo šel na nějaké obsáhlejší vysetreni a zjistil se nějaký problém ve střevech.. ja už fakt nevím.🤷🏼♀️