Přebytek mléka

4621
22.6.10 18:15

přebytek mléka

Ahoj,

mám jeden dotazek, mám 14ti denní miminko, plně kojím, ale malý nestíhá vypít všechno a mě to pak tlačí… Dělá se mi hodně mléka. Mám si pořídit odsávačku a mléko skladovat a pak se snažit malému vnutit, nebo mám odsáté mléko vyhazovat :think: .

pokud odsávačku, tak jakou…? cena cca 1500,–, vůbec ale netuším jakou (ruční Avent, Lovi??). Odkup nehrozí jsem z malého městečka..

díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5429
22.6.10 18:23

Koupila bych tu odsávačku.Já měla elektrickou značka medela,byly jsem s ní spokojená-ale já řešila přesně opačný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
22.6.10 18:23

Ahoj. Zkoušela jsi odsávat ručně? Je to levnější i hygieničtější, nemusíš po každém odsávání nic sterilizovat.

Jinak já radím určitě mrazit. Nikdy nevíš, kdy se ti to bude hodit. Já třeba s první dcerou problémy s kojením neměla vůbec (krom toho, že pak odmítala cokoliv jiného až skoro do roka), teď s druhou jsem ve 3.měsíci najednou zjistila, že nemám už tolik mlíka jako dřív, malá pila málo, protože jí to šlo hůř, a málo přibírala. Tak jsem ji nějakou dobu přikrmovala odstříkaným MM (tím jsem si i zvýšila laktaci). V mrazáku jsem měla jen jednu dávku pro „strýčka příhodu“, teď jich tam mám asi 15. Nějakou dobu tam vydrží a když nespotřebuješ, můžeš z něho pak dělat kašičky. Když budeš kupovat ty nemléčné a dávat je do MM, tak dost ušetříš, jsou o dost levnější než mléčné, co se míchají ve vodě. Nebo se může hodit, kdybys někam potřebovala jít nebo z nějakého důvodu nemohla kojit.

Vyhodit pak můžeš vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
22.6.10 18:33

hkac
myslíš ruční odsávačku ne elektrickou??

ta od Aventu má nějaké kalíšky či co, právě na zamrazení, je fakt, že kdybych byla třeba nemocná nebo tak něco, tak se zmražené mléko hodí… a jak se pak rozmrazí, normálně v mikro?

s tou odsávačkou, chtěla bych tu nejlepší, manžel dostane v práci příspěvek k narození mimi 1000,– a zbytek by jsme doplatili :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
22.6.10 18:55

Kdybys byla nemocná, stejně bys musela dál kojit, jinak by sis uhnala mastitidu. Můžeš teď odsávat, ale tím se Ti neupraví produkce mlíka na potřeby dítěte a budeš muset stále odsávat, jinak opět hrozí problémy. Asi bych odstříkala jen to nejnutnější, aby se produkce snížila (pokud samozřejmě nechceš dělat zásoby).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
22.6.10 19:14
Lasicka píše:
Kdybys byla nemocná, stejně bys musela dál kojit, jinak by sis uhnala mastitidu. Můžeš teď odsávat, ale tím se Ti neupraví produkce mlíka na potřeby dítěte a budeš muset stále odsávat, jinak opět hrozí problémy. Asi bych odstříkala jen to nejnutnější, aby se produkce snížila (pokud samozřejmě nechceš dělat zásoby).

lasičko a za jak dlouho by se to mělo upravit nevíš?, malému je dnes 11 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KittyC
16.7.10 13:03

Ahoj, já jsem si pořídila sáčky na zmrazení mléka Lansinoh a mléko se mi později hodilo na přikrmování. Výrobce uvádí, že mléko můžeš v mrazáku uchovávat 3 - 4 měsíce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová