Přechod z barefoot k běžné obuvi

6180
26.3.19 09:19

Proč přecházíš? 8o já se děsim, co bude malá nosit, až doroste do velikosti, který Bobux už nedělá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2249
26.3.19 09:22

Superfity jsou tvrdé jak šutr, dcera chodila jak robokop. Zkusila bych nejdříve nějaké kompromisy…když už teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
26.3.19 09:23

Já moc nechápu - když zacnu s tímto typem bot, tak proč prechazis? Z jakých důvodu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4022

@Sheryll napadlo mne to same…proc prechazis…jestli mate nejaky ortopedicky duvod? jen pozor, superfit jsou pry na uzkou nohu. Dite si zvykne hned…klasicka bota ktera ma vymwkcenou patu je jednodussi takze si zvykne rychle…je to podobne jako si dite rychle zvykne na savicku misto prsa…je to snazsi tak pro ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249

Navic jsou superfity dost uzké a strašně deformují prstíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
26.3.19 09:30

@Lily Evans
Já vám nevím. Mám pocit, ze barefoot boty super do terénu, trávu a „měkké“ podloží nicméně na klasické chození po asfaltu, betonu by to chtělo lepší podrážku. Ta noha dostává velké otřesy. Samozřejmě se můžu plést. Po delší době chození na tvrdém mi přišlo, ze jí noha bolí. Střídavě chodila po špičce, což normálně nedělá, tu nohu odlehcovala.

Příspěvek upraven 26.03.19 v 09:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
26.3.19 09:31

@Rive
Děkuji, vím. Dcera má hodně úzkou nohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
26.3.19 09:33

@Sheryll zrovna bobuxy mi přijdou super do všech terénů. Je možné, že tvojí dceři zrovna nesednou, jestli ji z toho bolí noha, ale zrovna superfitama a jinýma kopýtkama to podle mě moc nevylepšíš. Zkusila bych jiné BF nebo kompromisy :) kupovali jste je ve specializované prodejně, kde vám naměřili nožičku a poradili správný typ bot?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
26.3.19 09:33

@Sheryll Nez jsem precetla prispevek, myslela jsem, ze se jedna o dospeleho a v duchu jsem zaupela, kdyz jsem si vzpomnela, jak jsem po 2 letech v barefoot botech obula na svatbu lodicky na nizkem klinku. Jauvajs, jauvajs, doufam, ze do dalsi spolecenske udalosti najdu vhodne barefoot baleriny.
U deti nevim, nemam to se svymi detmi v planu udelat, ale kdyz si maji vzit nebarefoot boty jako gumaky nebo snehule, je kolem toho spousta reci a stiznosti.

@Lily Evans píše:
Proč přecházíš? 8o já se děsim, co bude malá nosit, až doroste do velikosti, který Bobux už nedělá :mrgreen:

A jakou ma dcera nohu? Dneska uz je celkem slusny vyber i v tech vetsich velikostech. Myslim, ze v pohode neco najdes. I ten design uz maji celkem pekny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
26.3.19 09:34

My přešli z barefoot na „klasické“ boty. A úplně bez problémů. Začínali jsme s s Filli, ale syn měl po porodu predilekci řešenou vojtovkou a nakonec jsem musela uznat, že barefoot není pro něj. Strašně mu padal pravý kotník dovnitř. Koupili jsme superfity a za mě super. Kotník se mu trochu srovnal. Ne každé superfity jsou jak prkno. Na zimu měl Ricosty a taky spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
26.3.19 09:36

@Lily Evans Ano, barefoot jsem kupovala přímo v prodejně takto zaměřené. Superfity také, jen v jiné. Potřebovala jsem backory na cvičení, ty máme tedy Superfit. Na chození venku zatím stále Bobux. Spíš se potřebuji poradit co dál, az budu měnit venkovní boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
26.3.19 09:38

@Hoa Mai máme ještě spoustu let, ale jiný boty než Bobuxy skoro nenosí, tak se děsím předem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
26.3.19 09:39

@pomme Moc děkuji za zkušenost. Zatím nemám pocit, ze by ji chůze v Superfit dělala nějaké potíže, ale je na chůzi znát, ze ta botka je těžší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
26.3.19 09:47

Já osobně bych z barefoot do běžné boty nebyla jen tak schopná přejít.
Je pravda, že mě na některých površích ta supertenká podrážka vadí, ale ani já, ani syn, už bysme nezvládli úzkou špičku, takže já osobně bych šla směrem kompromisů. Hledají se blbě, ale jsou, třeba keeny. Podrážka tam je, zároveň bývají měkké, takže v tom není člověk jako robocop a mají prostor v prstech.

Já osobně to řeším tak, že v BF botách nosím po městě vložky, které na vhodném povrchu vyndám ;)

Superfity syn taky nosil, dokud mi někdo neřekl, ať zkusím přeměřit prostor v botě a šírku nohy…no a rozdíl byl skoro dva centimetry. Jako to fakt néééé :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
26.3.19 09:48
@Sheryll píše:
@pomme Moc děkuji za zkušenost. Zatím nemám pocit, ze by ji chůze v Superfit dělala nějaké potíže, ale je na chůzi znát, ze ta botka je těžší.

Syn s tím neměl vůbec problém, naopak mi přišlo, že v nich chodí lépe než v těch barefoot. Teď má na jaro zase superfity. Ale chce to zkoušet. Ono je to sice jedna značka, ale každý typ boty je trochu jiný. Syn třeba nezvládne mít boty na suchý zip, protože má hodně úzký kotník a ve všech se mu noha vyklá. Ale v dětských obuvých rádi poradí. Třeba ty Ricosta mi taky přišly fajn, jsou na dost úzkou nohu, mají měkkou porážku, nevyvýšenou patu, ale přitom prostě tu patu drží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková