Přechod z nemocenské na rodičák

BLeaa
25.2.13 11:17

přechod z nemocenské na rodičák

Holky, prosím o radu.

Jsem na nemocenské od začátku těhotenství. Jelikož nemám nárok na mateřskou dovolenou, zůstala jsem na nemocenské až do konce šestinedělí. To mi končí někdy kolem 15.3. - tedy mi MUDr. ukončí neschopenku, a já hned budu pobírat rodičovský příspěvek. Chtěla jsem se zeptat kdy si o něj mohu zažádat, jestli už teď někdy, či až po skončení neschopenky? Měla jste to tak některá??? Díky.. :*

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
elizabeta92
25.2.13 11:20

Až po ukončení neschopenky ;)

• Citovat
  • Upravit
9090
25.2.13 11:25

Zažádat si o něj můžeš hned a doporučuju tam zajít co nejdřív, oni mají na všechno plno času, tak ať ti peníze přijdou včas. Normálně zajdi na úřad, vezmi si doklady, rodný list miminka, vyplníš tam papír, tam se napíše, od kterého data začneš rodičák pobírat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elizabeta92
25.2.13 11:29

@Verca1989 asi záleží na jakou úřednici natrefí.. Já tam šla ještě když jsem byla na neschopence a měla mi ten týden skončit. Věděla jsem přesně od kterého dne mi končí neschopenka a začíná rodičák. Paní to ovšem nezajímalo a řekla ať příjdu až mi skončí neschopenka… :roll: Takže jsem tam šla zbytečně..

• Citovat
  • Upravit
101943
25.2.13 11:44

@elizabeta92 Nojo, ale to je bohužel tvůj problém, že ses nechala vyhodit, žádost o rodičák je možno podat kdykoliv, akorát tedy pokud to bude víc jak 60 dní před vznikem nároku na něj, tak ho zamítnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101943
25.2.13 11:45

@BLeaa Hlavně si nech na OSSZ vyplnit to „Potvzení o nároku na dávky ovlivňující RP“ ten budeš k žádosti potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elizabeta92
25.2.13 11:52

@j.a.n.i1 o mě teď nejde. To už je jedno. Jen upozorňuji zakladatelku, jak jsem dopadla já a myslim že nejsem první ani poslední. Stát se to může každé.

• Citovat
  • Upravit
101943
25.2.13 11:55

@elizabeta92 Každé ne, je potřeba vědět na co má člověk nárok, pak si úřednice nemůže vymýšlet nesmysly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elizabeta92
25.2.13 11:57

@j.a.n.i1 to určitě. Já to tenkrát nevěděla… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
101943
25.2.13 12:02

@elizabeta92 Tak příště už vědět budeš ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BLeaa
25.2.13 12:37

:) Díky moc za radu. :potlesk: Přeji hezký den :hug:

• Citovat
  • Upravit
17
27.12.19 15:56

@j.a.n.i1 Milá paní. Takhle to opravdu je. Musí počkat až se ukončí neschopenka a počkat na poslední vyplácení peněz. Pak teprve může jít žádat. Takže nevím proč tu píšete nesmysly. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101943
27.12.19 16:09

@Sabina84 Ale nemusi, stejne jako je mozno zadat jeste kdyz pobira ppm, tak muze zadat i pri pn v souvislosti s těhotenstvím a porodem. Talze nesmysly tu pises ty, plus tedy nevim, co te vede k tomu reagovat na z let starou diskuzi, kdy to za tu dobu muze byt uz x krat jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
28.12.19 01:58

@j.a.n.i1 Vede mě k tomu to, že jsem to před 14 dny sama zařizovala, a měla jsem po nemocenské. Pak prodlouženou přesně takhle v souvislosti s porodem a až se vyplatí poslední dávka nemocenské, tak potom na CSSZ a od nich na ÚP zažádat. A vy to tu tak jistě píšete, tak jen aby byly další informováni. Toť vše :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101943
28.12.19 08:00

@Sabina84 Neni zadny duvod cekat na posledni vyplacenou davku, pn v souvislosti s porodem konci ze zakona na konci sestinedeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat