Přechodné bydliště a porod

28.6.12 08:53

přechodné bydliště a porod

Dobrý den, jak mnoho z vás reagovalo v mém „deníčku“ opravdu se stěhuji ponehorázně obrovské hádce s mou matkou.
Jen teď ať hledám jak hledám nemám tušení jak to bude.
Trvalé bydliště si ještě teď měnit nechci, protože bych musela za 4měsíce zase.
A proto se chci zeptat, zda některá z vás nemá skušenost.
Nejspíš bych si tam dala u přítele prozatím, přechodné bydliště. Jenže netuším, jestli se dá vyřídit rodičák, porodné a rodný list v tom místě přechodného bydliště, nebo musím v místě trvalého.
Děkuji předem za vaše názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1890
28.6.12 09:00

Já mám za to, že přechodné bydliště už nejde nikde hlásit, že to zrušili :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrkvetka
28.6.12 09:05

Sisi, přechodné bydliště už neexistuje, ale není problém si zažádat o rodičák a porodné poštou, dělala jsem to tak taky. Na netu jsem si našla info, zašla na úřad tady - i když trvalák mám jinde, pomohli mi to sepsat a poslalo seto, nebyl s tím nejmenší problém :)

• Citovat
  • Upravit
Mrkvetka
28.6.12 09:06

A poštu jsem řešila odnáškou, vyzvedávala jsem si jí na poště kousek od domu, je to jediná neplacená služba a málokdo o ní ví :)

• Citovat
  • Upravit
Mrkvetka
28.6.12 09:07

A rodný list jsme taky vyřizovali na matrice tady, už je naštěstí vůbec nezajímá, jestli jsi třeba z jiného kraje :)

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
28.6.12 09:09
@tatranka1 píše:
Můžeš zajít na ÚMO do ohlašovny pobytu, aby ti měla kam chodit pošta atd.,ale stejně si rodičák a porodné musíš vyřidít na úřadechj dle trvalého bydliště.

Tak na ohlašovnu pošta chodí jenom, když tam máš trvalé bydliště, jinak ne.
Ale lze si na matrice v místě trvalého bydliště nahlásit adresu pro doručování, tu oni zapíšou do evidence obyvatel a veškerá úřední pošta ti tam bude chodit, nebo si zřiď datovou schránku.

Jinak přechodné bydliště už leta neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
28.6.12 09:11
@Mrkvetka píše:
A rodný list jsme taky vyřizovali na matrice tady, už je naštěstí vůbec nezajímá, jestli jsi třeba z jiného kraje :)

Rodný list se vyřizuje na matrice v místě narození dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrkvetka
28.6.12 09:12
@mag píše:
Rodný list se vyřizuje na matrice v místě narození dítěte.
:palec: Jsem se blbě vyjádřila :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
4200
28.6.12 09:17
@Mrkvetka píše:
A poštu jsem řešila odnáškou, vyzvedávala jsem si jí na poště kousek od domu, je to jediná neplacená služba a málokdo o ní ví :)

Copa to je? A jak to chodí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrkvetka
28.6.12 09:24

Odnáška je služba, kdy veškerou poštu(dopisy, balíky atd.) dosílají zdarma na pobočku, kterou si vybereš. Doporučené dopisy atd mám s jednodenním zpožděním na poště vedle baráku:) Kdybych si to nechala dosílat přímo domů, tak to stojí 100,– měsíčně…

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
28.6.12 09:30
@tatranka1 píše:
jé, já to napsala blbě, já byla ohlásit místo pobytu a na tu adresu, kterou jsem jim uvedla, chodila pošta

Jo, tak to je ta doručovací adresa v evidenci obyvatel, ale chodí tam jenom úřední pošta, soukromá ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
28.6.12 09:31
@Mrkvetka píše:
Odnáška je služba, kdy veškerou poštu(dopisy, balíky atd.) dosílají zdarma na pobočku, kterou si vybereš. Doporučené dopisy atd mám s jednodenním zpožděním na poště vedle baráku:) Kdybych si to nechala dosílat přímo domů, tak to stojí 100,– měsíčně…

Tak to je super služba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
28.6.12 09:34
@Mrkvetka píše:

Tak to děkuju za info. Za pár dní se stěhuju a potřebovala jsem vyřešit doručení doporučených dopisů, co mají přijít později na původní adresu. Ještě dneska se na poště stavím a zařídím toto. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrkvetka
28.6.12 09:48

Přišla jsem na to náhodou, jak je něco zadarmo, tak se o tom moc nemluví :mrgreen: Naopak datovka mě zklamala, půlka institucí na ní stejně nic neposílá a zveřejnění osobních údajů na internetu se mi zdá poněkud něšťastné… Uživatele zveřejňují automaticky aniž by na to upozornili, syčáci…

• Citovat
  • Upravit
13119
28.6.12 09:50

Gratuluji ke stěhování. Než se odstěhuj, mamce řekni, že ji moc ráda uvidíš, ale že jsi dospělá a jdeš za svým mužem. Neboj, ona to časem zkousne. Stěhuješ se v rámci naší republiky, nebo do ciziny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová