Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všichni, nevím kde ani začít je toho tolik…poslední dobou strašně špatně spím a je to důvodu strachu o děti…vím, že spí a že se jim nemůže nic stát…ale jsem s nimy dost málo, jsem stále v práci a každé ráno když odcházím, tak pláčou abych neodcházela, mám strašný strach, že se jim s babičkou může něco stát…když slyším sanitu, tak okamžitě volám domů jestli jsou v pořádku…taky mám strach z toho, že mě přítel opustí, nehádáme se, každý den mi říká, že mě miluje, rozmazluje mě…ale nedávno, když byl přítel na noční zvonila u mě kamarádka a se svou dvouletou dcerou na ruce, že se s ní manžel chce rozvéct a že jí už půl roku podvádí s jinou a od té doby mám strach, co když mě můj přítel také opustí a podvádí mě…
Asi bych ten strach neměla, kdybych kamarádku nevytáhla na sklenku a nepotkali bychom jejího manžela s dokonalou slečnu, dokonalé tělo, žádný fald a ty vlasy no byla jak panenka…poraďte co mám dělat, čím víc ní trávím času a čím víc kamarádek se mi svěřuje s tim jak jim to doma neklape tak mě už z toho hrabe, kolikrát mám chuť jim říct:„Dejte mi s tím už pokoj, já to nechci poslouchat!“…co mám dělat…pomoc já opravdu už nevím ![]()
@Traccy
to znam, nejlepsi je se distancovat, pokud to nezvladas, rict kamaradkam, ze nemas cas, jdes s detmi tam a tam, a neresit to, jsou to cizi problemy, ktere nevyresis, jen muzes vyslechnout a pokud te to tak trapi, ze mas sama problemy pak se se bou, je lepsi se vyvarovat takovych styku. Je to totiz vycerpavajici, sama to znam.
Tak jim to řekni. At už ti s tím dají pokoj, že to nechceš poslouchat. Ony na Tebe nakydají své starosti, jim se uleví, ale ty se pak trápíš. S tím si poradíš sama. S opičím a přirozeným strachem, že se něco dětem stane s babičkou…to neím, psycholog by ti určitě pomohl se s tím vyrovnat, protože to je to co musíš - smířit se s tím, že od nich musíš odejít, že ale nejsi proto špatná matka a že by se jim proto mělo něco stát. Svěř se manželovi, babičce..taky „nakydej“ trochu svých problémů na ostatní, uleví se ti. Pokud do práce opravdu musíš, stejně nemáš na výběr a jen yy ses zbytečně trápila. Drž se.
![]()
…znáte muzikál Jesus Christ Superstar? V něm je scéna, kdy i Ježíš v jednom okamžiku všechny ty prosebníky pošle do háje…
…jinak je fajn, že jste to napsala sem… už to asi muselo ven, aspoň nějak, že..
Budeš se muset naučit říct dost - kamarádkám. Jinak pokud by tě úzkosti měly limitovat v běžném životě, tak se vyprav za psychologem. Drž se.
@katalyzator Jo, to je dobrej příměr..není někdy jednoduché být sobec, zvlášť, když je to proti povaze člověka, ale někdy nemůžeš jinak, aby ses zachránila před zcvokatěním ![]()
No ja to mam taky.
I jsem to rekal prielovi.
Ja se bojim porad a vseho. Dokonce jsem mu rekla, ze vim, ze me tak v 50 opusti a nejakou holcickou. Ja v 50 budu vypadat uz jinak… Smal se a rikl, ze je to blbost.
Hm jenze tolik otcu mych kamaradek opustili jejich mamy a vzali si holcicky maldsi nez jejich dcery a maj s nima deti. Znam minimalne 5 pripadu!
Popravdě už z nich cvkotím a pak přemýšlím, jestli se to samé nemůže stát třeba mě
,já pouze pouslouchám a konejším, ale už si nestěžuji nemám na co
…s mužským jsme si už prošli vším…jsme spolu po třetí a to protože bez sebe neumíme být, na základce jsme se měli už rádi ale byl o 2třídy víš a šel pak na školu a tam to skončilo poprvé, pak jsem šla na účňák a tam jsme si našli cestu k sobě zase, ale já po škole vycestovala za prací a on semnou nešel tak jsme se rozešli a já mu dohodila kamarádku(která mi teď už nemůže přijít na jméno, furt nás srovnával) a teď jsme spolu skoro 4roky po dvouměsíčním vztahu jsme si pořídily dvojčata a půl roku na to jsme přišla na to že čekáme zase…říká mi, že ať se nebojím, že mě miluje a že teď už je to na furt a že po čtvrté by nás to dohromady už nesvedlo a že by pak litoval…
ale už opravdu magořim ze svých známých ![]()
a ohledně dětí nevim, proč se o ně bojím…čím jsou větší tím víc se bojím, vím, že to jsou torpéda a tím že to jsou 3 kluci, tak se bojím ještě víc, já vím je to až k smíchu, občas se sama sobě v tomhle směju…jsem z nich nějaká přecitlivělá…
moc Vám děkuju, jste zlaté…
![]()