Prečo rakovina pľúc

561
26.1.21 11:10

prečo rakovina pľúc

Čo myslíte, prečo to chytilo u mňa akurát pľúca, keď nikdy v živote som si ani len nepotiahla z cigarety, nepracovala som vo fajčiarskom prostredí, na disko som chodievala tiež do nefajčiarskeho prostredia, neskôr tak pol roka už áno, ale nebolo to až tak cítiť. Tak prečo pľúca práve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
26.1.21 11:18

To mě mrzí, že musí bojovat s onkologickým onemocěním.

Bohužel na to není odpověď proč, jakkoliv je to otázka kteoru si v rámci srovnání se s nemocí klade každý.

U rakoviny to není tak že ji spustí jen určité chování - tedy že ten kdo nekouří ji určitě nedostane. Funguje to tak že ten kdo kouří, tak si zvyšuje pravděpodobnot že onemocní nádorem na plicích.

Nezapříčinila si s svou nemoc. Ničím. Prostě se tak stalo a v rámci geneticko-zdravotní loterii na tebe bohužel vyšla ne moc šťastná čísla.

předju dostatek sil zvládnout léčbu, držet se toho co nabízí lékaři a případné léčitelské věci užívat jen jako podpůrnou léčbu. S tím že jakmile po tobě bude někdo chtít tisíce za údajný zázrak tak je to 100% podvodník, který jen zneužvá strach.

A hlavně najdi někoho, s kým budeš moci mluvit o tom jak se opravdu cítíš a kdo to unese a s kým ti hovor bude pomáhat.

Pokud nechceš o své nemoci mluvit s blízkými, poptej se svého onkologa na nějakého psychologa - bude mít konatk. Opravdu to umí ulehčit, protože celý proces léčby je vážně náročný.

přeju hodně sil a výdrže.

Příspěvek upraven 26.01.21 v 11:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65139
26.1.21 11:18

Možná v tom hraje roli nějaká dědičnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15820
26.1.21 11:29

Příčin může být fakt hodně. Stačí, aby měl soused kotel na tuhá paliva a ty ty sraačky dýcháš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
26.1.21 11:33

Sama na různé alternativní směry příliš nevěřím, ale přeci jen, zkoušela ses trochu zamýšlet nad psychosomatikou? Nemáš pocit, že tě něco v životě „dusí“? Nebo naopak, nelpíš ty až moc na tom, aby bylo po tvém? Nemáš něco v živote zásadně špatně? Nějaké neodpuštěné konflikty a vztahy s rodiči, s partnery, s dětmi? Co zaměstnání? Nejsi dlouhodobě ve velkém presu? Možná pak stačí dalších x kombinaci z okolí a nádor je na světě. :nevim: Samozřejmě vůbec nic o tobě nevím, ani těmto směrům příliš nerozumím a nepovažuji je za hlavní zdroj léčby, ale aspoň za zamyšlení to asi stojí, hm? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.21 11:41

Příčinu ti neřekne nikdo na světě, děda měl rakovinu jater a byl abstinent, tchýně nekuřák, rakovina plic.

• Citovat
  • Upravit
22025
26.1.21 11:58
@autorka44 píše: Čo myslíte, prečo to chytilo u mňa akurát pľúca, keď nikdy v živote som si ani len nepotiahla z cigarety, nepracovala som vo fajčiarskom prostredí, na disko som chodievala tiež do nefajčiarskeho prostredia, neskôr tak pol roka už áno, ale nebolo to až tak cítiť. Tak prečo pľúca práve?

To Ti nikdo s jistotou neřekne - můžeš k tomu mít například nějaké vrozené dispozice, přesná příčina se těžko dá zjistit.

Osobně jsem velmi naladěna na „psychosomatickou vlnu“, tj. věřím na to, že nemoc je ukazatelem toho, že něco není v pořádku po psychické stránce a protože tomu není věnována pozornost, manifestuje se to fyzicky… o to závažněji, čím je to hlubší a čím déle ignorovaný problém.

Z nejobecnějšího hlediska se dá říct, že plíce symbolizují vztah s okolím ve smyslu komunikace - někdo resp. něco nám brání volně dýchat nebo naopak, my jsme ti, kdo to nedovolují někomu jinému. Pokud je toto pojetí blízké i Tobě, pak se zamysli nad tím, co konkrétně Tobě ta nemoc ukazuje - v tom směru musíš sama sebe rozebrat hodně do hloubky a podívat se na svůj život komplexněji, nejen ze zdravotního hlediska (něco ve smyslu „když se rozsvítí na autě kontrolka oleje, jejím vypnutím si nepomůžeš - je potřeba odstranit příčinu, tj. musíš dolít olej“).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
26.1.21 12:05
@Anonymní píše:
Příčinu ti neřekne nikdo na světě, děda měl rakovinu jater a byl abstinent, tchýně nekuřák, rakovina plic.

No to je ta spravedlnost a logika :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.21 12:08

Rakovina může být geneticky podmíněná a stejně tak se může projevit stresem, prostředím, jakoukoli změnou v těle.. nikdo nedokáže říct, proč a jak a kdy se projeví. Třeba jsi mohla mít nějakým způsobem oslabené plíce a ani o tom nevědět.

Moje mamka měla rakovinu prsou. Docela agresivní, přišla na to za pět dvanáct. Je to už pár let, co je zdravá a chodí jen na pravidelné kontroly. Jsem na ni pyšná..
V rodině máme víc případu rakoviny, tudíž mě doktorka poslala na testy. Dělala odběr i rodičům a já nemám skoro žádné genetické dispozice. Vše to bylo způsobené něčím jiným, ale genetika v tom hrála minimální roli.

Drž se, je to hnusná nemoc, ale nesmí se člověk vzdát :srdce:

• Citovat
  • Upravit
561
26.1.21 12:21

Takže žila som v strachu, keď som bola s bývalým, môže to byť z toho? Alebo zo strachu zo svokry? S ex som trpela od 2002 do 2011, svokru poznám od 2012, mts prvá sa mi objavila na jeseň 2016 - skôr ten ex je na vine, si myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
26.1.21 12:25

@autorka44 to je mi moc líto, moje máma umřela na rakovinu plic a také nikdy nekourila ani do hospody nechodila…drzte se a užívejte každého dne, plnte si sny, i kdyz vím, že je to hrozně těžké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
26.1.21 12:29
@BohunkaP píše:
To Ti nikdo s jistotou neřekne - můžeš k tomu mít například nějaké vrozené dispozice, přesná příčina se těžko dá zjistit.

Osobně jsem velmi naladěna na „psychosomatickou vlnu“, tj. věřím na to, že nemoc je ukazatelem toho, že něco není v pořádku po psychické stránce a protože tomu není věnována pozornost, manifestuje se to fyzicky… o to závažněji, čím je to hlubší a čím déle ignorovaný problém.

Z nejobecnějšího hlediska se dá říct, že plíce symbolizují vztah s okolím ve smyslu komunikace - někdo resp. něco nám brání volně dýchat nebo naopak, my jsme ti, kdo to nedovolují někomu jinému. Pokud je toto pojetí blízké i Tobě, pak se zamysli nad tím, co konkrétně Tobě ta nemoc ukazuje - v tom směru musíš sama sebe rozebrat hodně do hloubky a podívat se na svůj život komplexněji, nejen ze zdravotního hlediska (něco ve smyslu „když se rozsvítí na autě kontrolka oleje, jejím vypnutím si nepomůžeš - je potřeba odstranit příčinu, tj. musíš dolít olej“).

není nic lepšího než zaplavit onkologického pacienta pocitem viny, že si za to může sám, protože neumí komunikovat.

Je to cynické a kruté, aby člověk kvůli vlastní iluzi kontroly „já přece komunikovat umím, mně se to stát nemůže“ psal tyhle kecy přímo do diskuze někomu, kdo řeší dost těžký a bolestný věci. Zároveň to dost dokazuje že v oboru komunikace selháváš - zejména v základní empatii co komu sdělovat.

Ne - tvoje nesmysly opravdu nepomůžou tomu, aby zakladatelce bylo lépe.

Jen sis pohonila vlastní představu, že ty jsi v bezpečí. Na úkor ženské v hodně těžké situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22025
26.1.21 12:31
@autorka44 píše:
Takže žila som v strachu, keď som bola s bývalým, môže to byť z toho? Alebo zo strachu zo svokry? S ex som trpela od 2002 do 2011, svokru poznám od 2012, mts prvá sa mi objavila na jeseň 2016 - skôr ten ex je na vine, si myslím.

Ne, takhle to fakt nefunguje. Tento přístup není o tom, že zapátráš ve své minulosti a najdeš viníka, na kterého bys to mohla svést.

Neexistuje žádný viník, nikdo cizí Ti tu nemoc nezpůsobil (ani Tvůj ex, i když Tě evidentně hodně naštval) - způsobilo ji Tvoje vlastní tělo… a to proto, že Tvoje psychika byla resp. je nastavena nějakým pokřiveným způsobem. Tvé tělo Ti ukazuje, že nějaký nevhodný přístup je nastaven v TOBĚ, nikoli v lidech kolem Tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12976
26.1.21 12:36

Moje sousedka mela rakovinu plic, v zivote nekourila. Proste smula, co nadelas, ta mrcha si cestu najde. Preju hodne sil, drz se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22025
26.1.21 12:36
@Ou píše:
není nic lepšího než zaplavit onkologického pacienta pocitem viny, že si za to může sám, protože neumí komunikovat.

Je to cynické a kruté, aby člověk kvůli vlastní iluzi kontroly „já přece komunikovat umím, mně se to stát nemůže“ psal tyhle kecy přímo do diskuze někomu, kdo řeší dost těžký a bolestný věci. Zároveň to dost dokazuje že v oboru komunikace selháváš - zejména v základní empatii co komu sdělovat.

Ne - tvoje nesmysly opravdu nepomůžou tomu, aby zakladatelce bylo lépe.

Jen sis pohonila vlastní představu, že ty jsi v bezpečí. Na úkor ženské v hodně těžké situaci.

To snad nemyslíš vážně.

Vůbec netušíš, co mám za sebou, co v životě řeším nebo jsem řešila, tj. obviňovat mne z postoje „mně se to stát nemůže“ je opravdu hodně mimo, to si tedy dovoluješ skoro dost.

Jen hloupě, naslepo střílíš a totálně vedle… jak je ostatně poslední dobou opět Tvým dobrým zvykem - zřejmě jste se opět vyměnili u počítače, že? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí