Jak to máte s předáváním dětí po rozvodu?

Anonymní
23.1.19 13:48

Předávání dětí

Ahoj.

Ráda bych se dozvěděla jak to chodí u rozvedených rodin v případě předávání dětí. Děti mám svěřené do péče já. Otec si je bere 1× nebo 2× v týdnu + 2 víkendy v měsíci. V tom problém není. Jde o to, že se najednou šprajcnul a chce, abych si děti vyzvedála u něj a odvezla si je domu. Takže on si je vyzvedne ve školce a já si je mám např. na 19hod k němu pro ně přijet. Jak to máte Vy? Jedná se o cca vzdálenost 15 km.

Děkuju

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8397
23.1.19 13:53

My máme v rozsudku přesně stanoveno, kdy a kde si je bude otec vyzvedávat. Vy ne?

Jinak bych se mu snažila vyjít vstříc, ale pokud by v tom dělal hokej a začalo mi to dělat problémy, tak bych bych mu řekla že reset a jedeme dle toho, co je v rozsudku.

Většinou se to od rozsudku uvádí právě proto, aby se zamezilo pozdějším diskuzím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.1.19 13:56

No ve většině rozsudků je, že si je otec vyzvedává v místě bydliště dětí a také je tam vrací. Aby ty sis jezdila pro děti je značně nestandardní požadavek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37288
23.1.19 13:57

My se domlouváme, ex si bere syna 2 víkendy v měsíci, vždycky si ho vyzvedává u mě a v neděli podle domluvy, když mají cestu kolem tak mi ho hodí, když ne tak si pro něj sjedu. Někdy si ho předávám třeba s ex tchýní, když se nestíhá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
23.1.19 13:57

My osobně to máme jak kdy (tedy partner, jeho ex a jejich děti). Většinou je vyzvedáváme a vozíme my ale když je třeba v pohodě je přiveze nebo odveze ex k nám. Běžné je taky že je vyzvedneme ze školy a ráno je do školy zase vrátíme. Mám ale známé kteří jsou rozvedení a jeden z nich se odstěhoval asi 150 km daleko. Tam se dlouho o to hádali a nakonec musel soud určit že se budou střídat. Jeden je vozí tam a druhý zpět, což je celkem problém, protože jeden z nich nemá řidičák a vozí děti vlakem a druhým vlakem a autobusem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
23.1.19 14:01

mělo by to být uvedeno v rozsudku, takže tím se řídit.
Pokud by protestoval, řekla bych mu že si je teda vyzvedávat budu, ale naúčtuju si cestu ( benzík ) k výživnému navíc ( požádám o zvýšení )..třeba se vyleká a smekne krovky.. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.1.19 14:30

Děkuju za rady, musím kouknout jak přesně je to v rozsudku. Ohledně toho s ním není vůbec řeč. Prostě mi oznámil, že buď si ho vyzvednu nebo mám smůlu.

• Citovat
  • Upravit
81530
23.1.19 14:30

Podle dohody. On to má většinou cestou, tak si je nabere. Když to mám cestou já, tak si je naberu já, nebo mu je vyklepnu. Část předáváme přes školu. Nějak nemáme potřebu se o tom handrkovat.
Pokud je máš v péči ty, tak z čistě právního hlediska je to obvykle povinnost otce, ale do nějaké 50% podílu bych vyšla vstříc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37288
23.1.19 14:32
@Anonymní píše:
Děkuju za rady, musím kouknout jak přesně je to v rozsudku. Ohledně toho s ním není vůbec řeč. Prostě mi oznámil, že buď si ho vyzvednu nebo mám smůlu.

No a když řekne že máš smůlu tak co?? Hodí je ráno zase do školky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102693
23.1.19 15:12
@Kriss Tina píše:
No a když řekne že máš smůlu tak co?? Hodí je ráno zase do školky??

No, ono by to bylo nejrozumnejsi řešení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
23.1.19 15:20

Jezdí otec. Za prvé má auto, za druhé bydlí v prde.li světa kam já se MHD hrabat nebudu, a za třetí dítě vozí do školy, která je v místě bydliště mého i dítěte, neni co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17311
23.1.19 16:44

My se zhruba střídáme. Domluvíme se, jsme lidi. A v rozsudku nic nemáme. Vzdálenost máme podobnou jako vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102693
23.1.19 18:51

Muj nazor je ten, ze vozit by mel ten kdo se prestehoval, pokud je to nejaka vetsi vzdálenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102693
23.1.19 18:52

Muj nazor je ten, ze vozit by mel ten kdo se prestehoval, pokud je to nejaka vetsi vzdálenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
23.1.19 21:28

My to řešíme přes školu a školku, otec vyzvedává tam. Pokud je některé dítě doma, tak vyzvedne u mě doma. Ale jsou u něj přes noc i v týdnu, takže je ráno veze zase on. O víkendu je obvykle přiveze taky ke mě, výjimečně jsem si je vyzvedávala já. Máme to ale kousek, ani ne 10 minut autem.
Asi bych trvala na tom, že bude vozit převážně on nebo se budete nějak střídat. Ale myslím, že je častější, že vozí otec do místa bydliště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna