Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím děvčátka… Je mi 38 let a bylo mi oznámeno, že podle hormonálního profilu to u mě vypadá na přechod a ne další těhotenství
Stalo se vám to některé? Doma mám 4 letého prďolu a před 2 lety jsem samovolně potratila. Od té doby bohužel nic…
@Blora 11 jj, je mi po 40 a nevím, jak s tím naložit, hormony brát nechci. Jak to budeš řešit ty?
@Blora 11 jak se to projevuje, menstruujes? Nebo ano, ale anovulacni cykly?
Zkusila bych něco přírodního…Kontryhel, Gynex kapky…třeba se ještě zvetíš ![]()
Já jsem v přechodu od 39 let. Je mi 45. Návaly byly prvních pět let hrozné, teď už to jde. Hormony brát nesmím, řeším to přírodními přípravky. Jinak vypadám tak na 38 let. Takže v tom nejsi sama.
Se mnou byla v porodnici pani, 38 let, ktera kdyz ji privezli ze salu tak rekla „holky za chvili uvidite muj zacinajici prechod“ no mel 50 cm a 3,3 kg. Gynekolog ji lecil na hormonalni poruchu a ona byla tehotna. Podotykam bylo to na konci 80.let takze rodicka v 38 letech =rarita.
Zatím vůbec nevím co s tím a jak se s tím smířit. Šli jsme do CARu, protože se nedaří druhé mimčo a řekli mi, že už to nejspíš nepůjde. Že leda darované vajíčko. Jeden vaječník mám prý malinký a na druhém cystu.
@Lucmína Ano jednou nebo dvakrát do roka mi menstruace nepřijde…
@Ba412 píše:
Se mnou byla v porodnici pani, 38 let, ktera kdyz ji privezli ze salu tak rekla „holky za chvili uvidite muj zacinajici prechod“ no mel 50 cm a 3,3 kg. Gynekolog ji lecil na hormonalni poruchu a ona byla tehotna. Podotykam bylo to na konci 80.let takze rodicka v 38 letech =rarita.
Jen pro info. Ona to nebyla rarita ani tak proto, že by ty ženské tehdy neotěhotněly. Ale v tomhle věku už měly obvykle dvě děti a bez problémů jim povolovali interrupce. Proto také patřily mezi nejčastější úspěšné „klientky“ interrupčních komisí.
Vím, že reaguju na starší diskuzi, jen mi to nedalo. ![]()
@Bábrdl no ono to bylo v roce 1989 a interrupci komise byly zrušeny od 1.1.1987. Takže tu interrupci by měla bez komise. Jenže na to, ze je těhotná přišla až v podle pohybu na začátku 5.mesice. Do té doby ji doktor léčil na hormonální poruchu. No a v tomto stadiu těhotenství už bylo na interrupci pozdě, pro paní to bylo tuším 4.dite…
@Ba412 píše:
@Bábrdl no ono to bylo v roce 1989 a interrupci komise byly zrušeny od 1.1.1987. Takže tu interrupci by měla bez komise. Jenže na to, ze je těhotná přišla až v podle pohybu na začátku 5.mesice. Do té doby ji doktor léčil na hormonální poruchu. No a v tomto stadiu těhotenství už bylo na interrupci pozdě, pro paní to bylo tuším 4.dite…
Chápu, já reagovala na to, že tehdy byly pro lékaře rodičky 38 vzácností.
Ano, bylo jich míň, ale ne proto, že by tehdy ženy v tom věku neotěhotněly.
Dnes je to čas, kdy běžně mají druhé, někdy dokonce i první dítě.
Ahojte baby.ja som v predc. prechode. namiesto menstruacie uz iba spinim cca.10 mesiacov, ale som este mlada a zijem normalnym pohl. zivotom s partnerom. kamaratka si robila teh.test a tak som si zo srandy urobila aj ja a u nej nic a u mna viditelna ciarka. skusala ste niektora teh.test v menopauze? je ozaj hcg vtedy take vysoke, ze to zachyti teh.test ?tehotenstvo vylucujem tento mesiac a celkovo, ved som v menopauze
Dakujem za akukolvek reakciu ????
@Anonymní píše:
Ahojte baby.ja som v predc. prechode. namiesto menstruacie uz iba spinim cca.10 mesiacov, ale som este mlada a zijem normalnym pohl. zivotom s partnerom. kamaratka si robila teh.test a tak som si zo srandy urobila aj ja a u nej nic a u mna viditelna ciarka. skusala ste niektora teh.test v menopauze? je ozaj hcg vtedy take vysoke, ze to zachyti teh.test ?tehotenstvo vylucujem tento mesiac a celkovo, ved som v menopauzeDakujem za akukolvek reakciu ????
Test jako že ukazuje nenopauzu ![]()
Mě tady předčasný přechod spinká v postýlce.
Taky jsem si myslela, že už nemůžu mít děti. I moje lékařka vypadala takto ![]()