Předčasný důchod
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Odkud jste zakladatelko? Rozhodne si to nenechavejte vypocitat od nejakyho podvodnika za 4 tisice, ten vydelava akorat na hlouposti lidi neb cssz/pssz/ossz jsou povinni vam to orientacne vypocitat bez podani zadosti a samozrejme zadarmo. A i kdybys zadost podala, muze maminka duchod jednou odmitnout. Zavolala bych na prislusnou ossz a zeptala se na moznost orientacniho vypoctu, hodi to do tabulky a proberou to s maminkou a spocitaji i ruzne varianty data priznani. Nebo pokud jste z Prahy, tak idealne navstivte klientske centrum na Praze 5.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Škoda každého roku, o který půjde dřív. Dělá to na důchodu docela dost. Ať jde radši maminka na neschopenku co to půjde, pak třeba na pracák a do důchodu ideálně jak má jít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Předčasný důchod
V současné době mám podanou žádost o předčasný důchod, mám odpracováno 45 let a do důchodu chci jít zhruba o dva roky dříve. Můj současný plat je 14500 čistého a předčasný důchod budu mít kolem 12200. Jsem za ty roky práce a starostí o rodinu tak unavená, že odchod do předčasného důchodu vidím jako nejlepší volbu. A velkou výhodu vidím v tom, že pokud si budu chtít přivydělat, tak mohu na DPP a to až do 10000 hrubého za měsíc ( pokud podepíši růžový papír, rovná se hrubá mzda čisté mzdě), takže ve finále na tom budu finačně lépe a to za mnohem méně práce…Takže on zase tak velký strašák ten předčasný důchod není… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
V současné době mám podanou žádost o předčasný důchod, mám odpracováno 45 let a do důchodu chci jít zhruba o dva roky dříve. Můj současný plat je 14500 čistého a předčasný důchod budu mít kolem 12200. Jsem za ty roky práce a starostí o rodinu tak unavená, že odchod do předčasného důchodu vidím jako nejlepší volbu. A velkou výhodu vidím v tom, že pokud si budu chtít přivydělat, tak mohu na DPP a to až do 10000 hrubého za měsíc ( pokud podepíši růžový papír, rovná se hrubá mzda čisté mzdě), takže ve finále na tom budu finačně lépe a to za mnohem méně práce…Takže on zase tak velký strašák ten předčasný důchod není…
počkej, počkej - pokud máš odpracováno 45 let a děti, tak už určitě nejdeš do předčasného, ale do normálního důchodu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Olcatko píše:
Nechci trolit, ale včera mi táta řekl ze0. 1, máma dnes asi 0.3,
ale dopis si vzal sebou a jel dnes zjišťovat situaci.
Takze přesně budu vědět odpoledne.
Pry mu policajt řekl, kdyby půlhodině počkal, neměl by nic.
autem jezdí denně do prace.
K výkonu práce auto nepotřebuje, ale dopravit se tam musí.
Vzhledem k tomu, že je ročník 1956, tak má řádný důchod letos. Nyní je už červenec, takže ať klidně skončí a jde na těch pár měsíců na pracák a pak do řádného. Kdy má řádný termín? Určitě má ještě k čerpání dovolenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Předčasný důchod
@stinga píše:
počkej, počkej - pokud máš odpracováno 45 let a děti, tak už určitě nejdeš do předčasného, ale do normálního důchodu
Pracuji od 15-ti, zanedlouho oslavím šedesátku, mám dvě děti a do normálního důchodu mám jít až budu mít 62 + 2 měsíce…Takže skutečně odejdu po odpracování 45 let do předčasného důchodu.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Pracuji od 15-ti, zanedlouho oslavím šedesátku, mám dvě děti a do normálního důchodu mám jít až budu mít 62 + 2 měsíce…Takže skutečně odejdu po odpracování 45 let do předčasného důchodu.
zaměstnání se započítává až od 18 let, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
Tak jestli se základním vzděláním začala pracovat v 15 letech, tak se to nejspíš započítává od těch 15 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Předčasný důchod
@stinga píše:
Veškeré období ve kterém bylo odváděno důchodové pojištění se započítává, nikde není podmínka dosažení 18 let, takže když někdo pracoval už od 15, počítá se mu to od 15 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
Hele, mamce to tak taky vyjde. Pujde v 64 a pracuje od 18ti. Taky bude mít víc než 45.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
V současné době mám podanou žádost o předčasný důchod, mám odpracováno 45 let a do důchodu chci jít zhruba o dva roky dříve. Můj současný plat je 14500 čistého a předčasný důchod budu mít kolem 12200. Jsem za ty roky práce a starostí o rodinu tak unavená, že odchod do předčasného důchodu vidím jako nejlepší volbu. A velkou výhodu vidím v tom, že pokud si budu chtít přivydělat, tak mohu na DPP a to až do 10000 hrubého za měsíc ( pokud podepíši růžový papír, rovná se hrubá mzda čisté mzdě), takže ve finále na tom budu finačně lépe a to za mnohem méně práce…Takže on zase tak velký strašák ten předčasný důchod není…
A pekne ti uz budou cele 2 ROKY PRED DUCHODEM RADNYM CALOVAT krasny prachy, a to se preci taky pocita, na to nezapominat! Nejen ze radny duchod sice bude nizsi, ale pripocteme k tomu i vyplaceni predcasneho. A nehlede na to, ze uz je to posl. etapa zivota, takze ja pujdu co to nejdr. Pujde na predcasny, mam jit na radny v 64 letech a o mesicich, pujdu tedy v 60 a nyni mi to na ossz spocitali na nejakych 10 tacu, proste krasa! A nezapominat, ze se kazdy rok duchody valorizuji, a to i predcasne!!
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A pekne ti uz budou cele 2 ROKY PRED DUCHODEM RADNYM CALOVAT krasny prachy, a to se preci taky pocita, na to nezapominat! Nejen ze radny duchod sice bude nizsi, ale pripocteme k tomu i vyplaceni predcasneho. A nehlede na to, ze uz je to posl. etapa zivota, takze ja pujdu co to nejdr. Pujde na predcasny, mam jit na radny v 64 letech a o mesicich, pujdu tedy v 60 a nyni mi to na ossz spocitali na nejakych 10 tacu, proste krasa! A nezapominat, ze se kazdy rok duchody valorizuji, a to i predcasne!!
To jsi tedy dobrá, že ti 10 tis. na důchod stačí. Snad máš ušetřené peníze, nebo jiné příjmy. Manžel šel do řádného a má spočítáno 16300 Kč, celý život manuální práce, žádné nadstandardní příjmy neměl. Takže moc nevím, co jsi dělala, že ti to spočítali tak nízko, byť předčasně.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
10 tisic je krasa?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka samoze,pro me ano, nebudu muset platit zdravpoj, a kdo ti da 10 tacu pravidelne jen tak? Ja k tomu teda mamjeste prijmy z pronajmu ![]()
- Citovat
- Upravit