Předčasný důchod
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Hlavně přijde o peníze, ať se zeptá na socialce, tam mu to spočítají přesně. A za 0,1 určitě o papíry nepřišel, to je hladina která neprokazuje požití alkoholu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Olcatko 11 měsíců má podporu, takže v klidu bych brala podporu a pak do důchodu. Mám malý důchod a 3 dny dělaly -270 kč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolem 500-800 Kč, záleží na výši výdělků v minulosti. Spočítají to na OSSZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien píše:
Nedivila, je to nesmysl.
https://autobible.euro.cz/…ce-komentar/
Nevím, jestli se tomu dá věřit, ale u nás je možné všechno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlas s @terien , pod 0,2 je to 0. Co se týče toho snížení výdělku tak závisí na tom jaké měl výdělky. A on ten řidičák potřebuje k výkonu práce? Nebo jak souvisí to že nemá řidičák s předčasným důchodem? Pokud ne tak by bylo určitě výhodnější ještě ten rok vydržet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zoidberg píše:
Nevím, jestli se tomu dá věřit, ale u nás je možné všechno
Tak si zavolej na přestupkovou komisi a zeptej se, jestli ti za 0,1 promile alkoholu uloží trest zákaz řízení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arada píše:
@terien To by ses divila.
jj, to bych se opravdu divila, s ohledem na odchylky je 0,1 nic, tolerance je do 0,2. Spíš se zakladatelka spletla a myslela 1,0.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zoidberg píše:
Nevím, jestli se tomu dá věřit, ale u nás je možné všechno
Možná to bylo kvůli těm práškům = přiznal se k požití alkoholu. Nebo možná bylo u těch léků uvedeno, že ovlivňují pozornost a nesmí řídit, což bývá dost často. Ale ve správním řízení se vždycky odečítá 0,24
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Olcatko pokud to bylo naměřených 0,1, pak by se měl odvolat s tím, že neodečetli těch 0,24. Pokud to je 0,1 už po odečtu, pak neudělá nic, u nás je nulová tolerance. Jo a ještě se mu možná přičetli nějaké body, na to bacha, pokud by měl nějaké už z dřívějška.
Příspěvek upraven 08.01.19 v 11:39
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechci trolit, ale včera mi táta řekl ze0. 1, máma dnes asi 0.3,
ale dopis si vzal sebou a jel dnes zjišťovat situaci.
Takze přesně budu vědět odpoledne.
Pry mu policajt řekl, kdyby půlhodině počkal, neměl by nic.
autem jezdí denně do prace.
K výkonu práce auto nepotřebuje, ale dopravit se tam musí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Z.jev píše:
Možná to bylo kvůli těm práškům = přiznal se k požití alkoholu. Nebo možná bylo u těch léků uvedeno, že ovlivňují pozornost a nesmí řídit, což bývá dost často. Ale ve správním řízení se vždycky odečítá 0,24
Ano, nejspíše se přiznal, tam se potom vůbec žádná tolerance nepočítá. Ale tak ne každý v tom umí chodit a zvládne dokonale zalhat. Pak se vyskytují takovéto případy. Znám jich z doslechu několik, ověřen mám případ u zaměstnance, kdy měl 0,21 promile a chodil pěšky půl roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zoidberg píše:
Ano, nejspíše se přiznal, tam se potom vůbec žádná tolerance nepočítá. Ale tak ne každý v tom umí chodit a zvládne dokonale zalhat. Pak se vyskytují takovéto případy. Znám jich z doslechu několik, ověřen mám případ u zaměstnance, kdy měl 0,21 promile a chodil pěšky půl roku.
Jj, spousta lidí si myslí, že se vymluví na kapky proti kašli a vlastně si tím přitíží.
Příspěvek upraven 08.01.19 v 11:39
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Olcatko píše:
Nechci trolit, ale včera mi táta řekl ze0. 1, máma dnes asi 0.3,
ale dopis si vzal sebou a jel dnes zjišťovat situaci.
Takze přesně budu vědět odpoledne.
Pry mu policajt řekl, kdyby půlhodině počkal, neměl by nic.
autem jezdí denně do prace.
K výkonu práce auto nepotřebuje, ale dopravit se tam musí.
Aha, tak to měl nejspíš těch 0,3 a po odečtu to udělalo těch 0,1. Moje mamča šla do důchodu dřív, vzali ji pár stovek a ty má díky „navýšení“ důchodu zpět. V případě tatínka jde o kolik měsíců? bude to rozdíl pár stovek, pokud by to bylo nezbytné, aby o ně nepřišel, ať jde na tu dobu na PÚ
- načítám...
- Citovat
- Zmínit