Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den, chci se jen informovat jestli tu byl někdo kdo třeba rodil na 7 ci 8 měsíc prostě musel porodit své miminko dřív. Nechci aby někdo strašil jen se chci zeptat jak to. probohalo? Děkuji je to prostě anonymní ![]()
Rodila jsem v 36+2 a dcera byla úplně v pohodě, jen i v létě byla hodně oblečená, byla ji často zima. Jinak váha tři kila,46cm a teď ji jsou dva roky a je to ukecaná a skvělá holčička.
Takových tu bude jistě spousta. Dvě z mých dětí se narodily předčasně - 33+0 a 34+0tt.
Není to žádná těžká nezralost, takže se to zvládnout dá.
Taky se mi syn narodil předčasně, jen jsme pobyli o trochu déle v nemocnici a důkladnější kontroly nám dělali. Jinak proběhlo vše v pořádku. Doma pak pořádným křikem a pískáním doháněl plíce ![]()
Jsem narozená o 6 týdnů dřív, porodní váha myslím 2,3kg a 48cm krom toho že sem odmítala pít maminko mlíko (asi mi nechutnalo
) sem byla naprosto v pohodě jen celkově drobnější (i teď v dospělosti měřím jen 165, což mám ale po mamce) a štíhlá což mi vydrželo až asi do 17 let pak sem se oplacala. Jinak po narození sem byla v inkubátoru asi 2 dny, měla sem trochu žloutenku ale nic sileneho jinak nic. chodila sem velmi brzo asi v 10-11mesicich, číst a psát sem uměla cca v 5 letech. Žádné zdravotní problémy nemám, jen mě trochu trápí alergie na pyly a prach což se ale objevilo až v dospělosti. A mám oční vadu která je ale danna genneticky z otcovy strany. Bratranec je narozený o 8 týdnů dříve, vážil lehounce přes 2kg a ze začátku potřeboval trochu dechove podpory a měl sondicku. V nemocnici pobyl asi měsíc, nevím to úplně jistě. Krom toho že byl jako dítě celkem posera(všeho se bál) na něm nic není. Je to momentálně 20lety dvoumetrový haban který studuje medicínu ![]()
U druhého dítěte mi 34+0 praskla voda, narodil se 34+4tt…chodím na fb do skupinky nedonosenatek-veskere info a podporu když jsem byla v porodnici jsem hledala tam a moc mi to pomohlo. Malý má teď rok a půl a vše dohnal-uz nemusíme ani chodit do rizikové poradny. Záleží na spoustě okolností, jak je dítě vitální, jestli dýchá samo (jestli se štíhlý kortikoidy), i na porodní váze záleží. Byla jsem v porodnici 3 týdny než nás pustili domů-mel velmi silnou žloutenku, která se mu vracela. Krmila jsem přes stříkačku, ale v době termínu porodu zesílil a nakonec měl pak i dost síly pít normálně z prsa.. Klidně se ptej co tě zajímá…
Dcera narozena 35+5 kvůli preeklampsii s HELLP syndromem.. akutní císař..
Vážila 1990g 44cm
Všechno rychle dohnala a je to moc šikovná holčička
v nemocnici jsme byly 12 dni kvůli žloutence a nechtěla sama papat
U každého to bude jiný, záleží i na tom, proč se dítě narodí dřív, mně selhavaly játra. Moje dcera se tedy narodila v 33+0(1880g), byla 24h na dechove podpoře a 12 dní mela sondu do žaludku v porodnici jsme byly nakonec 23 dní, než splňovala podmínky pro propuštění. Bohužel si odnesla zhorsenou imunitu, mela selest na srdci, pupeční kylu, musela cvičit vojtovku. Jako 3, 5měsíční (2mesice korigo) měla zapal plic, spatny prubeh nestovic, horší reakce na očkování, 2 operace a ještě ji čeká ta pupeční kýla. Teď má 4,5 roku nikdo to na ní nepozná, je fakt šikovná, chytra, sportovně nadáná a vlastně ani není žádný drobek.
Starší syn 33+0, mladší 29+6. Oba byli dele v nemocnici, potom kontroly neurologie, kardio, oční, rizikoví novorozenci, starší me i rehabilitace. Zvladli jsme v pohodě. Nemají žádné následky ![]()
My máme dítě narozené ve 32tt. Je naprosto zdravý a úžasný. Jen jsme byli 3 týdny po porodu v nemocnici na neonatologii. A jsme hlídáni více lékaři.
Porodila jsem v 26 tt. Nastesti dite zdrave pujde do 2 tridy ![]()
No tak mě to asi nejspíš čeká taky protože bych teda údajně měla být 30tt s když jsem byla na ultrazvuku tak mi řekla že je malá menší než na to co bych měla být takže 30tt my udělala 28tt že jakoby do sebe nedostava tolik živin ale že jinak je v pořádku krev byla ok všechny odvetě, monitor byl ok… No akorát že teda je malinka. Dobře teda kouřila jsem přestala jsem ale nekourila jsem moc, a v pátek další ultrazvuk, a prej bych musela jinak na předčasné vyvolaný porod stalo se někomu?
A těhotná Po prvi vše si hodně beru
tak se mi prosím nemějte