Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky taky jste měli nebo máte poslíčky tak bolestivé, že jste si kolikrát mysleli že porodíte předčasně? Jsem bez kousku hlen. zátky a 33+2tt, mám strach.Je to 2 dny v kuse, volala jsem dr a mám se dostavit v 11h. ![]()
Ahojky- já jsem 33+5 a mám také v podbříšku takové křeče-asi 8× za den. A už mám vtom kolikrát takovej hokej, protože jsem měla tvrdnutí dělohy -na to jsem brala 6 magnézek a tet mi to připadá, jakoby že to jde do křeče a vystřeluje mi to jakoby, až ke konečníku. Dneska ráno mám také prohlídku s poradnou a jsem ráda, že budu vědět na čem jsem. Ale toto mi dělalo, už 2poradny zpátky a vždycky bylo všechno v pohodě-uzamčeno na 10 západů. Muj gynekolog-mi vždycky říkal-musíme vydržet nejmíň do 34 týdne-to už je mimi hotové-a pak už jen na sebe nabírá kilově. Tak jsem ráda, že budu mít pokořenou jeho metu a snad vydržím aspoň ještě 2-3týdny navíc.:-):-)
@kotýsek děkuji moc za odpověd tak to jsme ne tom stejně
,malý se hýbe, každou chvilku se mi vlní bříško. Držím palečky na poradnu. Mám to tedy nepravidelně, třeba 2× co 3 minuty a pak třeba po 20min.Ve středu budu 34+0 tak to snad dám ![]()
A jak víš, že už nemáš hlenovou zádku? Já jsem kdysi četla, že jakmile odejde hlenová zátka, tak se většinou do měsíce porodí. Mě třeba u dvou předchozích porodů-mi odešla hlen. zátka ve 3odpoledne a v noci o půl jedné jsem jela rodit-nastali bolesti.
a to u obou dětech shodně a jeden se narodil v 5 ráno a mladá v 7 ráno, protože byla macek a nemohla jsem ji vytlačit.
On to byl jen kousek zátky celá ne, ale odešla mi v úterý, podle popisu dr po telefonu to prý byla.
Docela dost by mě uklidnilo že je ještě čas a zátky je ještě dost?
Je to pro mě poprvé.
Ahojík holky, uplně s vámi soucítím
,mám to takhle už cca od 32.týdne, dnes mám taky poradnu, tak uvidím jestli jsme se někam posunuli nebo ne. Někdy už dokonce počítám minuty jestli ty bolesti nejsou pravidelné. Sama nevím čím se řídit protože podle MS jsem dnes 35+3 a podle ult. 37+1.Takže vubec nevim kdy to může přijít
pěkný den Míša
Taky ti přeji, aby v poradně byli jen samé dobré zprávy a vydrželi jste 2 v 1 ještě aspoň 2 týdny navíc.:-)
musív valit si umývat vlasy-at se mě mudr nelekne:-):-)
Holky, tyhle nervy vám vůbec nezávidím…každopádně pokud se bojíte a máte pocit že není něco v pořádku - platí - raději jen 3× zbytečně než 1× pozdě!!!
já jsem měla u prvního mimi od 26tt tvrdnutí…pak od 36tt obden silný bolesti…opravu bolesti po 10 někdy i po 5 minutách…2× už jsme skoro jeli. pak ve 41tt odešla hlenová zátka a druhý den ráno byla dcerka na světe
u druhého od 20tt trvdnutí břicha, brala jsem magnesko - od 30tt jsem měla křítový bolesti, kolikrát jsem měla pocit že mě řeže a berou už porodní bolesti - nervy na dranc. břicho jak kámen a byly večery kdy jsem pro bolest nemohla spát. pořád jsem čekala na hlenovou zátku - nakonec ve 38tt to už bylo pravidelné po 5 minutách tak jsme přeci jenom jeli, sice zátka neodešla ale už jsem na to nervy neměla…při příjmu se sestřičky potutelně usmívali že tohle jsou poslíčci - bolesti malý, hlenová zátka nikde hahahaha za 5hodin jsme měli maléhona světě…a zátka fakt neodešla…pořád jsem na to čekala…prostě píchli pak plodovku a bylo to..
@mišakryštof píše:
Ahojík holky, uplně s vámi soucítím,mám to takhle už cca od 32.týdne, dnes mám taky poradnu, tak uvidím jestli jsme se někam posunuli nebo ne. Někdy už dokonce počítám minuty jestli ty bolesti nejsou pravidelné. Sama nevím čím se řídit protože podle MS jsem dnes 35+3 a podle ult. 37+1.Takže vubec nevim kdy to může přijít
![]()
pěkný den Míša
Miško děkuji, no ted už je to lepší ale stále ležím, člověk se nemá ani kde poradit tak ještě že jste tu vy, holky držím vám palce. Já se spíš bojím toho že když to přijde takhle brzo že malý ještě nebu mít plíce ok
@mišakryštof -jééé,tak ty to už máš super-ty už mužeš rodit v pohodě a s klidem v dušičce. Takhl
Neplaš. Ano, taky jsem to měla, u poslední dcery, kontrakce až 10 x za hodinu. Zůstala jsem v porodnici pro předčasnou porodní činnost, rozehnali mi ji magnesiem, rodila jsem v termínu ![]()
@Anonymní píše:Holky taky jste měli nebo máte poslíčky tak bolestivé, že jste si kolikrát mysleli že porodíte předčasně? Jsem bez kousku hlen. zátky a 33+2tt, mám strach.Je to 2 dny v kuse, volala jsem dr a mám se dostavit v 11h.
Ahoj
já jsem dnes 35+3 a v 32tt jsem jela do porodnice přesně s tím, co popisuješ. Šílená bolest zad, k tomu menstruační bolesti a břicho jak kámen a nechtělo to povolit. Klečela jsem na všech čtyřech a brečela bolestí. V porodnici hned na monitory, ale nic se neukázalo. Od té doby to mám párkrát do týdne, vždy večer, ale v mnohem slabší verzi. Většinou stačí hodně tepla na záda a přitulit se k manželovi a uklidnit se. Pokud se Ti cokoli nezdá, jeď do porodnice. Držím palce, aby mimčo vydrželo do termínu ![]()
Taky jsem měla docela bolestivé poslíčky, už cca od 29tt, do toho pořád tvrdnutí břicha…ale rodila jsem přesně na termín ![]()
Držím palce, ať vše dopadne dobře ![]()
Poslíčky většinou rozežene teplá voda, tak se zkus naložit do vany. Kdyby se rozjížděl porod, tak vana nejspíš nepomůže… ![]()
Ahoj. Já jsem 34.týden. Takové problémy mám každý den, prodělala jsem falešnou porodní činnost ve 27.týdnu, ale po týdnu v nemocnici to bylo celkem ok, ovšem do konce těhotenství klidový režim. Malý už je připraven na porod a stále se tlačí. Jsme ale málo otevření na porod, tak stále doma čekáme. Hlenová zátka odešla minulý týden a stále nic. Bolesti jsou chvílemi tak silné, že už muže ženu, že opět pojedem, pak se opět ustálí. Doktora vidím, tak často, že mu budu moci za chvíli tykat. Nic si z toho nedělej. Teď už na svět může přijít. Jsou na tom maminky mnohem hůře. Přeji hodně štěstí. Každý den v bříšku je k dobru.